Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Orbán woont in Rome jaarlijkse bijeenkomst katholieke wetgevers bij

Orbán woont in Rome jaarlijkse bijeenkomst katholieke wetgevers bij

Op vrijdag 27 augustus reisde premier Viktor Orbán naar Rome om de 12 de jaarlijkse bijeenkomst van katholieke wetgevers bij te wonen. In het weekend kwamen katholieke wetgevers, overheidsprofessionals, NGO en kerkleiders naar Rome om over “de grote vragen in de wereld en de mogelijkheden van christelijke politiek” in deze 21 ste eeuw “in een onzekere wereld” te bespreken, zo schreef de Hongaarse staatssecretaris Balázs Orbán op Facebook. “Een grote Hongaarse delegatie onder leiding van premier Viktor Orbán en minister katalin Novák zal ook aan deze bijeenkomsten deelnemen.”

De bijeenkomst was gesloten voor publiek maar de onderwerpen die op de agenda stonden waren onder meer de vervolging van christenen in de wereld, de situatie in Afghanistan, migratie, digitalisering en genderideologieën.

Novák, minister van Gezinnen en vicevoorzitter van de Hongaarse Burgeralliantie (FIDESZ), documenteerde ook een bezoek aan paus Franciscus dat plaatsvond tijdens de conferentie.


De leider van de Broeders van Italië en de voorzitter van de Europese Conservatieven en Reformisten, Giorgia Meloni, schreef op Facebook: “Vandaag had ik het genoegen Viktor Orbán te mogen begroeten tijdens een privébezoek aan Rome. We maakten de balans op van de internationale gebeurtenissen van de afgelopen dagen, te beginnen met Afghanistan en de noodzaak buurlanden te betrekken bij het de opvang van vluchtelingen zonder Europa verder te belasten. Maar we hebben ook gesproken over hoe we het economisch herstel van de pandemie kunnen ondersteunen. Samen blijven we werken aan het gemeenschappelijke doel van een steeds sterker en besluitvaardiger Europees rechts.”

Een van de belangrijkste doelen van Victor Orbán is het smeden van een alliantie van het “christelijk rechts” in Europa. De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz zou ook een zekere band met Orbán hebben en wordt ervan beschuldigd in zijn voetsporen te treden. Zelfs de Franse president Emmanuel Macron steunt in toenemende mate openlijk de katholieke waarden boven de islam. In de verkiezingscampagne van Duitsland hebben verschillende katholieke politici zich ook krachtig uitgesproken tegen de liberale richting van Europa.

Op hetzelfde moment dat Orbán deze alliantie met christelijke politici in Europa zoekt, gaan er geruchten rond over een “Huxit” – een Hongaarse exit uit de Europese Unie. Magyar Nemzet, de “onofficiële regeringskrant” van Hongarije bracht dit nieuws naar buiten. Deutsche Welle schreef: “Het nieuws sloeg in als een bom in Hongarije – waarbij de meeste grote media meldden dat politici van de oppositie boos waren en experts hun bezorgdheid uitten.” Ze merkten op dat het de eerste keer is sinds Orbán aantrad dat “Hongarije’s vertrek uit de EU openlijk door het belangrijkste nieuwskanaal van de regering naar buiten wordt gebracht.”

De regering in Brussel is in de loop van de jaren steeds liberaler geworden naarmate de EU zich uitbreidde. Maar kernlanden in Europa die zogenoemde christelijke waarden hoog in het vaandel hebben, laten nu van zich horen.

In “America Is Being Besieged Economically” schreef hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry: “De huidige politiek en religieus verdeelde EU zal politiek, militair en religieus verenigd worden in een Heilig Romeins Rijk. Latijns Amerika is al behoorlijk verenigd op religieus gebied; het Heilige Romeinse Rijk zal net zo verenigd moeten worden in zijn religie. En de enige manier om verdeeldheid te verwijderen is door de unie terug te brengen tot 10 naties. Er is geprofeteerd dat dit zal gebeuren (Openbaring 17).”

Lees Amerika wordt economisch belegerd en Duitsland en het laatste Heilige Romeinse Rijk voor meer informatie over deze verbazingwekkende profetie.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.