Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Het ongelooflijke potentieel van de mens eindelijk aan het licht gebracht (Eerste deel)

Han Lahandoe/Unsplash

Het ongelooflijke potentieel van de mens eindelijk aan het licht gebracht (Eerste deel)

Het ongelooflijke potentieel van de mens - Hoofdstuk 3

Vervolgd van De opzienbarende onthulling van wat Christus' evangelie was (Derde deel)

Kunt u begrijpen hoe het komt dat, hoewel de mens toch met een zó machtig intellect is begiftigd, meer dan de helft van de mensheid niet kan lezen of schrijven, in bittere armoe­de verkeert en op de rand van de hongersnood in de meest schrij­nend onhygiënische omstandigheden leeft; dat in één bepaald land met 26 miljoen inwoners slechts drie procent van de bevolking kan lezen en schrijven, en het jaarlijks inkomen per hoofd slechts circa $69 bedraagt?

Kunt u het begrijpen dat de beschaving van de mensheid de moderne wetenschap, de universiteiten, de wereldgodsdiensten en grote staatslieden heeft voortgebracht, die allen in onkunde verke­ren aangaande de weg die leidt tot wereldvrede? Geen enkele belichaming van ‘s mensen intellect kan ons zeggen wat de mens eigenlijk is, of hij hier op aarde is geplaatst met een bepaald doel voor ogen, wat dat doel dan wel is, waarheen hij op weg is en hoe hij zijn bestemming kan bereiken.

Er moet toch iets niet kloppen met de mens als hij over zulke geweldig grote gaven beschikt en er desondanks op de wereld zo veel leed en ellende heerst.

Heeft de almachtige God dit alles zo bedoeld en ingesteld?

Wij kunnen de menselijke natuur wel de schuld geven, maar zou God de mens bij de schepping deze natuur hebben meegegeven om hem het leven moeilijk te maken?

Het wordt tijd dat wij dit mysterie doorgronden en de ant­woorden vinden op deze ogenschijnlijk onoplosbare vragen, vra­gen die voor de menselijke geest nog steeds een raadsel zijn.

De mens heeft deze kennis verworpen

Wat is voor ons van het allerhoogste belang om te weten?

Het is de kennis van wat de mens eigenlijk is: waarom de mens hier op aarde werd geplaatst, wat het doel hiervan is. Wij moeten weten hoe dat doel te bereiken, wat de weg is die leidt naar wereldvrede, vrede tussen enkelingen, groepen en volkeren. Wij moeten weten wat de oorzaak is van alle ellende en kwaad in de wereld; wat de oplossing is voor al onze problemen; wat de werkelijke waarden zijn, wat belangrijk is en wat niet.

Dat is de ontbrekende dimensie in kennis.

Laten wij de huidige situatie eens bekijken—onze dynami­sche twintigste eeuw. Dit is zogenaamd de tijd van verlichting, van kennis voor de grote massa. Maar de moderne wetenschap en het onderwijs hebben de enige bron van fundamentele kennis—openbaring—verworpen, en geen enkele godsdienst heeft ons de kennis gebracht die voor ons van zo essentieel belang is, hoewel dit alles toch te vinden is in het boek dat algemeen wordt beschouwd als de bron van geloof voor tenminste drie der grote wereldgods­diensten.

Bekijk de toestand eens zoals die meer dan 1900 jaar geleden was. Jezus Christus kwam uit de hemel met een boodschap van God die deze kennis bevat. Maar zelfs het merendeel van de mensen die in Hem geloofden, geloofden niet de boodschap die Hij bracht en eisten dat Hij juist om die boodschap moest worden gekruisigd. Zijn apostelen begonnen de boodschap te verkondigen en ook zij werden, met waarschijnlijk één uitzondering, allen ter dood gebracht. Voor het einde van de eerste eeuw werd Christus’ evangelieboodschap onderdrukt en er kwam een vals “evangelie” voor in de plaats.

Ga nu eens helemaal terug tot het begin der mensheid op aarde. Onze eerste voorouders verwierpen deze zelfde hun door hun Schepper persoonlijk aangeboden kennis. Zij wezen af wat Hij zei, maar Satans leugens geloofden ze wel. Zij waren onge­hoorzaam toen ze van de verboden vruchten stalen. Ze eigenden zich de kennis toe van wat goed en wat kwaad is. En sindsdien heeft heel de mensheid hun voorbeeld gevolgd.

Desondanks heeft de eeuwige God deze hoogst belangrijke, geopenbaarde kennis en waarheid toch toegankelijk gemaakt voor ieder die bereid is te geloven wat Hij zegt in Zijn geïnspireerde Boek der boeken, de Heilige Schrift. Dit boek is in feite ‘s werelds bestseller geworden, maar dit kostbare boek is steeds uitgelegd en verkeerd uitgelegd, verdraaid en verwrongen, misverstaan en belasterd als geen ander boek.

De mensen hebben ontelbare miljoenen boeken geschreven en zij geloven wat er in die boeken staat, hoewel deze deels, grotendeels, of geheel op dwaling berusten.

De mensen nemen déze boeken letterlijk en geloven dat er bedoeld wordt wat er in die boeken staat. Als het echter om de Bijbel gaat, zeggen zij: “U vat de Bijbel toch zeker niet letterlijk op?” Zij willen niet geloven dat wat er in dit boek staat, precies zo bedoeld wordt. Het is het woord van de levende God, maar toch geloven zij niet wat God daarin zegt.

En zo gaat een ongelovige mensheid al struikelend voort op zijn weg en stapelt bergen menselijke ellende op: ontevredenheid, ongelukkigheid, verdriet, pijn, lijden en dood.

Toch schenkt de eeuwige God van waarheid en genade ook vandaag—in de laatste dagen van deze zondige wereld—deze essentiële ontbrekende dimensie in kennis aan hen die bereid zijn te geloven wat Hij zegt en daaraan te gehoorzamen.

Eenenvijftig jaar geleden kwam ik, na onderzoek, tot geloof en begon te gehoorzamen.

In Zijn Woord heeft de levende God mijn verstand geopend voor het ontzagwekkende potentieel van de mens, voor de ontbrekende dimensie in kennis, voor wat de oorzaken zijn van al het kwaad op aarde, voor wat de weg is naar wereldvrede en hoe deze tenslotte tot stand zal komen. Diezelfde God van al het geschape­ne opent nu voor mij als ambassadeur zonder portefeuille voor wereldvrede en als bouwer van bruggen tussen naties, de deuren tot staatshoofden en regeringsleiders overal ter wereld.

Het grote heelal en de mens

In dit Boek der boeken openbaart God Zich als de Schepper van alle dingen, niet alleen van de aarde en de mens, maar van het gehele eindeloze heelal. De Maker van de mens is dus de Schepper van alles. Op een heldere, wolkeloze avond kan men de met sterren bezaaide hemel bewonderen. Bestaat er misschien een onvermoed verband tussen de melkwegstelsels met hun machtige zonnen en planeten, en de mens?

In dit ware verhaal van het ongelooflijke potentieel van de mens acht ik het juist ons eerst te bepalen bij de algehele bedoeling van de Schepper.

Bereidt u zich voor op adembenemende nieuwe kennis: ken­nis over de ongelooflijke en ontzagwekkende toekomst waarvoor de mensheid werd geschapen en hier op aarde is geplaatst.

Winston Churchill heeft eens voor het Amerikaanse Congres gezegd dat er hier beneden een doel uitgewerkt wordt. Slechts weinig mensen weten wat voor doel dat is; toch is het duidelijk geopenbaard.

Het is de meest opwindende, de wonderlijkste, hoopgevende waarheid die ooit geopenbaard kon worden.

Vervolgd op Het ongelooflijke potentieel van de mens eindelijk aan het licht gebracht (Tweede deel)

Ihp Nl