Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Het Mysterie van het Koninkrijk van God (zevende deel)

Johannes Plenio/Unsplash

Het Mysterie van het Koninkrijk van God (zevende deel)

Mysterie der eeuwen - Hoofdstuk 7

Vervolgd van Het Mysterie van het Koninkrijk van God (Zesde Deel)

Zuiver water—vruchtbare woestijnen

Kunt u zich dit fantastische landschap voorstellen? Woestijnen die groen en vruchtbaar worden, parkachtige landerijen met bomen, struiken, sprankelende beekjes en bronnen; bergen die omlaaggehaald en bewoonbaar gemaakt worden.

Zie hoe God deze omstandigheden op tal van plaatsen in de Bijbel beschrijft.

„Dan zal de lamme springen als een hert en de tong van de stomme zal jubelen; want in de woestijn zullen wateren ontspringen en beken in de steppe, en het gloeiende zand zal tot een plas worden en het dorstige land tot waterbronnen; waar de jakhalzen verblijven en legeren, zal gras met riet en biezen zijn” (Jesaja 35:6-7).

Lees het hele 35e hoofdstuk van Jesaja.

God zegt: „De woestijn en het dorre land zullen zich verblijden, de steppe zal juichen en bloeien als een narcis; zij zal welig bloeien en juichen, ja, juichen en jubelen” (vs. 1-2).

Enkele jaren geleden vond in Californië een kleine aardbeving plaats in een droge, diepe kloof in de heuvels tussen Bakersfield en Los Angeles. De landeigenaars in een gehucht, dat ook nu nauwelijks bekendheid heeft en dat grotendeels verlaten was vanwege de dorheid van de omgeving, dachten erover de zaken op te geven en te verhuizen.

Plotseling deed een grommende, bonkende aardbeving zich onder de onvruchtbare heuvels voelen. Niet lang nadat de aarde onder hun voeten had gebeefd en geschud hoorden de mensen een zwak gorgelend geluid. Zij renden naar de droge, stoffige bedding van de kreek die over hun land liep en waren verbijsterd toen zij water zagen dat zich in een snelle stroom een weg zocht. Toen de kreek na enige tijd helder was geworden bleek dat het water als kristal zo doorzichtig en zuiver was, en heerlijk verfrissend.

Onnodig te zeggen dat de zaken daarna beter gingen.

Op de een of andere manier had de aardschok een ondergrondse waterbron opengebroken, waardoor er water over hun land werd gevoerd.

Denk nu eens aan de uitgestrekte woestenijen van deze aarde. Klinkt het ongelooflijk, onmogelijk dat God ze kan laten bloeien als een narcis? Waarom zou het?

De bergen zijn gevormd. Grote krachten veroorzaakten geweldige bewegingen, enorme barsten en verschuivingen in de aardkorst. Grote blokken graniet werden de lucht in geslingerd—de aarde schokte en slingerde in de stuiptrek­kingen van de grootste aardbevingen aller tijden. Bergen werden gemaakt—ze zijn er niet bij toeval.

De God van alle macht, die de bergen en heuvels vormde (Amos 4:13; Psalmen 90:2), zal ze ook hervormen, Hij zal het aanzien van de aarde herscheppen.

U kunt lezen over de reusachtige aardbevingen die nog komen en die rechtstreeks zullen zorgen voor de vernieuwing van het aardoppervlak. (Zie Openbaring 16:18; Zacharia 14:4.) God zegt: „De bergen beven voor Hem en de heuvelen versmelten …” (Nahum 1:5).

Landwinning door drooglegging

Het is bekend dat een groot deel van de rijkdom van de aarde onder de zeebodem ligt. Olie, goud, zilver en tientallen mineralen blijven onbereikbaar en liggen onaangeboord diep onder de wereldzeeën. Bovendien bevat zeewater veel goud en ligt het grootste deel van de goudvoorraad van de wereld onder de oceanen.

Veel streken op aarde worden door eb en vloed geteisterd, door het eindeloze beuken van de branding die langzamerhand steeds meer gewonnen land wegknabbelt. De lage landen van Europa, Nederland in het bijzonder, bestaan voor een niet onaanzienlijk deel uit op de zee veroverd land.

Denk eens aan de vele miljoenen extra hectaren waarover de mensheid zou kunnen beschikken als enkele oceanen zouden worden ingekrompen. En God zegt dat het gaat gebeuren! „Dan zal de Here de zeeboezem van Egypte met de ban slaan en Hij zal zijn hand tegen de Rivier bewegen met de gloed van zijn adem, en Hij zal haar tot zeven beken uiteenslaan en maken, dat men geschoeid daardoor kan gaan” (Jesaja 11:15).

Het klinkt ongelooflijk, maar het is waar!

Wanneer Jezus Christus de grote Machtheb­ber van deze aarde wordt, zal Hij die macht gebruiken. In een visioen zag Johannes de engelen Christus prijzen bij Zijn komst op aarde om te regeren.

Zij zeiden: „Wij danken U, Here God, Almachtige, die is en die was, dat Gij uw grote macht hebt opgenomen en het koningschap hebt aanvaard” (Openbaring 11:17).

De gecombineerde werking van de juiste gezondheidsleer en genezing van ziekte wanneer men zich bekeert zal zorgen voor volmaakte, utopische gezondheid.

Let er eens op hoe God dit beschrijft:

„Daar echter is de Here heerlijk voor ons: een plaats van rivieren en van brede stromen; geen roeiboot zal daarop varen en geen sierlijk jacht ze doorklieven. Want de Here, onze Rechter, de Here, onze Wetgever, de Here, onze Koning, Hij zal ons verlossen … En geen inwoner zal zeggen: Ik ben ziek; het volk dat daar woont, zal vergeving van ongerechtigheid hebben” (Jesaja 33:21‑22, 24).

Luister naar deze schitterende belofte: „Sterkt de slappe handen en verstevigt de knikkende knieën. Zegt tot de versaagden van hart: Weest sterk, vreest niet; zie, uw God zal komen met wraak, met de vergelding Gods; Hij zal komen en Hij zal u verlossen. Dan zullen de ogen der blinden geopend en de oren der doven ontsloten worden; dan zal de lamme springen als een hert en de tong van de stomme zal jubelen …” (Jesaja 35:3-6).

God beschrijft het loon van gehoorzaamheid aan Zijn wetten van barmhartigheid en liefde. Zie Jesaja 58:8: „Dan zal uw licht doorbreken als de dageraad en uw wond zich spoedig sluiten.”  

Fortgesetzt in Het Mysterie van het Koninkrijk van God (Achtste deel)

Moa Ad Nl