Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Het Mysterie van het Koninkrijk van God (Achtste deel)

Thomas Kelley?Unsplash

Het Mysterie van het Koninkrijk van God (Achtste deel)

Mysterie Der Eeuwen - Hoofdstuk 7

Vervolgd van Het Mysterie van het Koninkrijk van God (zevende deel)

Geluk in gezondheid

Bij het beschrijven van de toestand van goede gezondheid en overvloed die op aarde zal aanbreken zegt God: „Want Ik zal u genezing schenken, u van uw wonden genezen …” (Jeremia 30:17)

„Zo komen zij jubelend op de hoogte van Sion en stromen toe naar het goede des Heren, naar koren, most en olie, naar schapen en runderen; hun ziel zal zijn als een besproeide hof, zij zullen nooit meer versmachten. Dan verheugt zich het meisje in de reidans, jongelingen met grijsaards tezamen. Ik verander hun rouw in vreugde. Ik troost en verblijd hen na hun smart. Ik laaf de ziel der priesters met het vette en mijn volk wordt met het goede van Mij verzadigd, luidt het woord des Heren” (Jeremia 31:12-14).

Waarom zouden wij niet gezond zijn?

Waarom willen wij zo graag geloven dat een dergelijke volmaakte staat van gezondheid en vreugde onmogelijk is?

Waarom worden in de prediking van het belijdende Christendom al deze bijbelteksten genegeerd? In plaats hiervan doet men het voorkomen alsof wij naar een hemel gaan van luiheid en gemak en zonder ook maar iets te doen.

Er zijn zegeningen voor wie zich aan de gezondheidswetten houdt—absolute garantie dat het resultaat een goede gezondheid zal zijn—en dat ziekte en gebrek vanaf de derde en vierde generatie tot het verleden zullen behoren.

Let op wat God aan Zijn volk beloofde: „Indien gij dan aandachtig luistert naar de stem van de Here, uw God, en al zijn geboden, die ik u heden opleg, naarstig onderhoudt … [dan zullen] de volgende zegeningen … over u komen en uw deel worden, indien gij luistert naar de stem van de Here, uw God: gezegend zult gij zijn in de stad en gezegend op het veld. Gezegend zal zijn de vrucht van uw schoot, de vrucht van uw bodem en de vrucht van uw vee: de worp van uw runderen en de dracht van uw kleinvee. Gezegend zullen zijn uw mand en uw baktrog” (Deuteronomium 28:1-5).

Verder laat God ook zien dat de afzonderlijke rassen naar hun eigen land terugkeren om dit weer te bevolken. „In de komende dagen zal Jakob wortel schieten, Israël bloeien en uitspruiten, zodat zij de wereld met vruchten vervullen” (Jesaja 27:6).

God zegt dat de puinhopen weer herbouwd zullen worden.

„Want zie, Ik kom bij u en keer Mij tot u, gij zult bewerkt en bezaaid worden. Ik zal de mensen op u talrijk maken: het ganse huis Israëls; de steden zullen weer bewoond en de puinhopen herbouwd worden. Ja, Ik zal mensen en dieren op u talrijk maken, zij zullen zich vermenigvuldigen en vruchtbaar zijn: Ik zal u bevolken als vanouds …” (Ezechiël 36:9-11).

Lees nu hoofdstuk 36 van Ezechiël in zijn geheel. God zegt: „… [dan] zal Ik de steden weer bevolken en zullen de puinhopen herbouwd worden … Dit land dat verwoest was, is geworden als de hof van Eden; de steden die, verwoest en vernield, in puin lagen, zijn weer versterkt en bewoond” (vs. 33, 35).

En de andere volkeren?

„Te dien dage zal er een heerbaan wezen van Egypte [Egypte bestaat dan nog als natie] naar Assur [Assyrië, het gebied van noordoost Syrië en het noorden van Irak, vanwaar velen naar het gebied van het tegenwoordige Duitsland migreerden], en Assur zal in Egypte komen en Egypte in Assur, en Egypte zal met Assur de Here dienen. Te dien dage zal Israël de derde zijn naast Egypte en Assur, een zegen in het midden der aarde, omdat de Here der heerscharen het gezegend heeft met de woorden: Gezegend zij mijn volk Egypte en het werk mijner handen, Assur, en mijn erfdeel Israël” (Jesaja 19:23-25).

Geen analfabetisme meer

Bedenk eens wat een ongelooflijke stap voorwaarts het zou zijn als alle mensen en alle volken overal dezelfde taal zouden spreken, lezen en schrijven.

Op het moment echter hebben grote gebieden van de aarde zelfs geen geschreven taal. Miljoenen en miljoenen mensen zijn analfabeet—zelfs hun eigen naam kunnen zij niet lezen of schrijven.

Wanneer de terugkerende Christus eenmaal de aarde heeft veroverd, zal Hij een tijdperk doen aanbreken waarin iedereen geletterd en goed opgeleid is, en Hij zal de wereld dan één nieuwe, zuivere taal geven.

Alleen al over dit onderwerp zou een heel boek te schrijven zijn. Het hele proces van leren lezen en schrijven zal in de hele wereld veranderen. Tegenwoordig zijn alle talen onzuiver. Ze wemelen letterlijk van de heidense termen, van bijgeloof, verkeerde benamingen, uitzonderingen op de regel en eigenaardig taalgebruik.

God zegt: „Maar dan zal Ik de volken andere, reine lippen geven, opdat zij allen de naam des Heren aanroepen; opdat zij Hem dienen met eenparige schouder” (Efeziërs 3:9).

Denk eens aan het komende tijdperk met goede literatuur, goede muziek en zonder al die verdubbeling van werk, misverstanden door taalproblemen en duizenden moeizame werkuren voor vertalingen. Wat een tijd zal dat zijn, wanneer de wereld werkelijk goed onderwijs krijgt en dezelfde taal spreekt.

Het economische stelsel

God laat zien dat Jeruzalem de financiële hoofdstad van de wereld wordt.

De Schepper zegt van de vernieuwde stad: „Dan zult gij het zien en stralen van vreugde; uw hart zal zich ontroerd verruimen, want tot u zal de rijkdom der zee [de wereldvoorraad goud en zilver ligt voornamelijk onder de zeebodem) zich wenden, het vermogen (rijkdom, overschot) der volken zal tot u komen” (Jesaja 60:5).

Zoals we al hebben gelezen, zegt de Almachtige God echter dat Hij veel plaatsen die nu door het water van de oceanen zijn bedekt zal verhogen; dat Hij veel meer land beschikbaar zal stellen. Het is de geleerden bekend dat de meeste grondstoffen zich in de aardlagen onder de zeebodem bevinden. God zegt dat deze enorme schatten tijdens de regering van Jezus Christus op aarde beschikbaar komen.

God zegt dat de rijkdom van de wereld in Jeruzalem zal worden geconcentreerd en dat de enorme herbouwprogramma’s, renovatieprojecten en geheel nieuwe plannen met deze rijkdom zullen worden gefinancierd.

„… Een ogenblik nog, een korte wijle, dan zal Ik de hemel en de aarde, de zee en het droge doen beven. Ja, Ik zal alle volken doen beven en de kostbaarheden van alle volken zullen komen en Ik zal dit huis met heerlijkheid vervullen, zegt de Here der heerscharen. Van Mij is het zilver en van Mij is het goud, luidt het woord van de Here der heerscharen” (Haggaï 2:7-9). Gods grote schatkamer zal evenwel openlijk te zien zijn. Geen goudstaven die in diepe, onderaardse kerkers liggen, die nergens toe dienen en alleen een symboolfunctie hebben—geen vrees voor diefstal en beroving. In plaats daarvan, adembenemend mooie versieringen voor het hoofdgebouw, de Tempel waarin Christus verblijft.

Een vaste gouden standaard zal gelden en de waarde zal nooit veranderen.

Speculeren en gokken op het vermogen van andere mensen zal niet meer voorkomen.

Niemand zal ooit meer rijk worden door geld te steken in de arbeid of het scheppend vermogen van anderen. Geen effectenhandel meer, geen wereldbanken, financieringscentra, verzekeringsmaatschappijen, hypotheekbanken, banken van lening of afbetalingssystemen.

Onder Gods regering van overvloed zullen de mensen alleen kopen wat zij nodig hebben, wanneer zij het zich kunnen veroorloven en wanneer zij contant kunnen betalen. Geen rente meer. En geen belastingen meer. 

Vervolgd op Het Mysterie van het Koninkrijk van God (Negende deel)

Moa Ad Nl