Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Bijbelprofetie komt tot leven in Oekraïne!

EEN GEWONDE VROUW IN DE STAD CHUHUIV, KHARKIV OBLAST, IN OEKRAÏNE. [WOLFGANG SCHWAN/ANADOLU AGENCY VIA GETTY IMAGES]

Bijbelprofetie komt tot leven in Oekraïne!

De dramatische invasie van Vladimir Poetin in Oekraïne is geen verrassing. Hoe en wanneer zal dit eindigen?

Op 24 februari werd de wereld wakker met de verbijsterende beelden van de inval van Vladimir Poetin in Oekraïne.

Russische raketten treffen doelwitten in vrijwel heel Oekraïne. Artilleriegranaten regenen neer op steden en belangrijke infrastructuur. Gebouwen staan in brand en er zijn al meerdere burgerslachtoffers gevallen. Russische parachutisten hebben een vliegveld veroverd in de buurt van Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. Ondertussen blijven Russische tanks en soldaten Oekraïne binnenrollen.

Wereldleiders zijn verbijsterd. "De vrede op ons continent is aan diggelen," zei Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie. "Er is nu oorlog in Europa, op een schaal en van een type waarvan we dachten dat het tot het verleden behoorde." De nieuwskop van Drudge van deze morgen vat samen wat veel mensen denken: "Aftellen naar WO III."

Hoe kon dit gebeuren? Net als de secretaris-generaal van de NAVO geloofden velen dat oorlog in het Europa van de 21e eeuw onmogelijk was, dat een conflict van deze omvang en consequenties "tot het verleden behoorde". Maar hier staan we dan, op de drempel van wat de belangrijkste oorlog sinds de Tweede Wereldoorlog zou kunnen worden!

Degene die Bijbelprofetie bestudeert en gelooft is niet verbaasd. Wie de Bijbel kent, weet dat oorlog van deze aard niet tot de geschiedenis behoort. De profetie vertelt ons in feite dat er nog veel ergere conflicten en lijden op komst zijn.

Ik waarschuw al meer dan twee decennia dat Vladimir Poetin verantwoordelijk zou zijn voor gewelddadige veroveringen en dat hij enkele verbazingwekkende en historische gebeurtenissen in gang zou zetten. Dit inzicht komt vanuit het bestuderen van de Bijbel en het geloven in God – en Hij heeft veel te zeggen over Rusland en Vladimir Poetin!

Ezechiël 38 is een bijzonder belangrijke passage over Rusland. Vers 8 [sv] gebruikt de uitdrukking "in het laatste der jaren." Dit verwijst naar de tijd vlak voor de wederkomst van Jezus Christus. Dit hele hoofdstuk bevat een verbluffend inzicht over het machtige Russische rijk en zijn alom gevreesde "prins".

"Het woord van de Heere kwam tot mij: Mensenkind, richt uw blik op Gog, het land van Magog, de oppervorst van Mesech en Tubal, en profeteer tegen hem" (verzen 1-2, hsv). Het "mensenkind", oftewel Gods menselijke boodschapper, is verantwoordelijk voor de identificatie van deze "oppervorst".

Ik ben er vast van overtuigd dat deze "oppervorst" Vladimir Poetin is, en ik heb de afgelopen 20 jaar verschillende keren uitgelegd waarom. De alarmerende en ontnuchterende taferelen die vandaag uit Oekraïne komen, bewijzen op dramatische wijze dat dit inzicht juist is. Bijbelprofetie wordt op dit moment vervuld in Oekraïne!

De juiste vertaling van Ezechiël 38:2 is "de vorst van Rosh, Mesech en Tubal". In de Assyrische en Griekse geschiedenissen komt Mesech voor als Musku, Muski of Mushki-allemaal namen die verwant zijn aan de Russische spelling van Moskou. Hoe zit het met Tubal? Aan de oostkant van het Oeralgebergte ligt de stad Tobolsk, genoemd naar de Tobolrivier, een naam afgeleid van Tubal. Tobolsk was ooit de zetel van de Russische regering over Siberië en werd in feite beschouwd als de Aziatische hoofdstad van Rusland.

Rosh was de oude naam van Rusland, dat vroeger Rus heette. Veel encyclopedieën en commentaren (zoals de Jamieson, Fausset en Brown Commentary) erkennen dit. Dus wie is deze "vorst" van Rusland, Moskou en Tobolsk?

Dit is wat ik vier jaar geleden in mijn boekje schreef De geprofeteerde "vorst van Rusland" (alleen beschikbaar in het Engels): "Het gebruik van de drie namen geeft aan dat het een individueel heerser is over heel het Russische volk van het westen tot het oosten. De verwijzing naar de steden Moskou en Tobolsk helpt ons te zien hoe uitgestrekt het Russische grondgebied is in deze laatste dagen. Deze enorme strook land geeft aan dat deze vorst waarschijnlijk meer landen van de voormalige Sovjet-Unie zal veroveren . Wanneer je deze Bijbelverzen bestudeert naast de huidige gebeurtenissen die de imperialistische richting van het moderne Moskou onthullen, zie je dat de Russische president Vladimir Poetin wel eens de vorst van Rosh zou kunnen zijn."

Vladimir Poetin heeft meer gedaan dan wie ook om het kolossale Russische rijk weer op te bouwen. De Bijbel liet zien dat we kunnen verwachten dat de "vorst van Rosh" nog meer grondgebied zal veroveren!

Mensen zouden verbaasd zijn over hoeveel de Bijbel ons vertelt over geopolitiek. Zoals ik in dat boekje uit 2017 schreef: "Als je Bijbelprofetie samenvoegt met een goed begrip van de geschiedenis, kun je de toekomst met opvallende helderheid voorzien."

In 2008, nadat Poetin Georgië was binnengevallen, schreef ik: "Dit was de eerste militaire aanval van een opkomende Aziatische supermacht – en er zullen er nog meer volgen!"

"Zal zich een crisis voordoen over Oekraïne?" vroeg ik. "Dat gebied is de graanschuur van Rusland en dat land is zeker bereid om ook daarover oorlog te voeren."

In 2014, rond de tijd van Poetins annexatie van de Krim, maakte wijlen Charles Krauthammer enkele inzichtelijke opmerkingen: "Oekraïne is niet alleen het grootste Europese land, het vormt de spil in Vladimir Poetins droom van een hernieuwd imperiaal Rusland, hegemonie in zijn omgeving en het terugdraaien van een kwart eeuw vooruitgang van het 'Europa verenigd en vrij' – nagelaten door de overwinning van Amerika in de Koude Oorlog."

Toen ik die opmerking in de context van Ezechiël 38 en andere profetieën zag, ging ik nog verder met deze analyse. Dit is wat ik meer dan zeven jaar geleden schreef:

Poetin weet al lang dat als Oekraïne zich bij Europa zou aansluiten, dit zijn macht aanzienlijk zou verminderen. Zijn doel is het Sovjetimperium te doen herleven. De architectuur van dat rijk was zodanig gebouwd dat Oekraïne er deel van uitmaakte. Oekraïne vormt de graanschuur van Rusland. Tot op de dag van vandaag bevindt de grootste militaire basis van Rusland buiten zijn eigen grenzen zich in Oekraïne.

Poetin oefende al die druk uit op Oekraïne omdat dat land de spil is in zijn streven naar een vernieuwd keizerlijk Rusland! Een spil is de pin in een as die ervoor zorgt dat het wiel er niet af valt. De heer Poetin deed alles wat in zijn macht lag om te voorkomen dat de wielen onder zijn droom van een nieuw Sovjetrijk weg zouden vallen. En dat betekende intense druk uitoefenen op Oekraïne.

Het feit dat één man – één man – verantwoordelijk is voor deze enorme geopolitieke verschuiving is van grote betekenis. Het zou niet gebeurd zijn zonder dat hij zijn macht gebruikte en de wil had om naar buiten te treden en de naties op te schudden, zoals in Haggai staat. ...

Dit is de vorst van Rusland in actie.

Sommige vooraanstaande analisten en journalisten noemden de zet van Poetin in Oekraïne een monumentale crisis. De Amerikaanse media hebben er niet veel over gezegd, maar het is toch iets dat de loop van de wereldgeschiedenis heeft veranderd. Het bracht deze wereld een enorme stap dichter bij de Derde Wereldoorlog!

Als we zijn ambitie en de daaruit voortvloeiende vruchten hadden begrepen, hadden we moeten weten dat hij over Oekraïne – deze "spil ... van een vernieuwd keizerlijk Rusland" – zou gaan heersen. Dit was cruciaal voor Poetins plan voor Rusland. Dit moest gebeuren om dat wat hij als "de grootste geopolitieke catastrofe van de eeuw" zag te kunnen corrigeren.

Een van de meest teleurstellende gebeurtenissen van de afgelopen weken was de armzalige reactie van Amerika op de agressie van Rusland. Ook dit was voorspeld!

In Leviticus 26:19 waarschuwt God: "Ik zal de trots op uw eigen kracht breken. Ik zal uw hemel als ijzer maken en uw aarde als brons." De gebroken wil van Amerika is slechts één van de vele vloeken die nu over deze natie komen, en deze vloek komt met enkele angstaanjagende geopolitieke gevolgen.

In 2014, toen Amerika werkeloos toekeek hoe Rusland de Krim binnenviel en grote stukken uit Oekraïne hakte, schreef ik:

De aanval op Oekraïne was een gewaagde zet van Rusland! Amerika deed niets. Washington is zo zwak geworden dat het de Oekraïense demonstranten nog niet eens met krachtige woorden wilde steunen!

In 1994 haalde Amerika de Oekraïners over om zich te ontdoen van de Sovjet-kernwapens die in hun land lagen opgeslagen. We beloofden hen te beschermen. Maar we wilden hen niet eens conventionele wapens sturen om tegen de Russische invasie te kunnen vechten! Dit is de verraderlijke manier waarop we onze bondgenoten behandelen!

Weinig Amerikanen beseffen wat een enorme ramp dit is voor Amerika en zijn toekomst. Terwijl Rusland, China, Iran en een door Duitsland geleid Europa hun invloedssferen uitbreiden en in kracht toenemen, is de Amerikaanse buitenlandse politiek een internationale grap geworden!

Maar sommige Europeanen erkennen dat Poetins machtsmanoeuvre ten aanzien van Oekraïne geen geïsoleerd incident was. Poetin doet er alles aan om te voorkomen dat Georgië, Oekraïne en alle andere voormalige Sovjetlanden nauwere banden met Europa ontwikkelen.

De zwakte van president Barack Obama in 2014 leidde tot nog meer agressie van Rusland!

Al jaren is "Rusland" een buzzwoord in de Amerikaanse media. Er waren eindeloze berichten over samenzwering van Donald Trump met Rusland, over inmenging van Rusland in onze politiek en het stelen van onze verkiezingen. We weten nu dat het hele Rusland-samenzweringverhaal een gigantische hoax was, een totale leugen. Als het op Rusland aankomt, hebben we ons helemaal verkeerd gefocust. We zijn blind geweest voor wat Rusland werkelijk in de wereld aan het doen is!

Jarenlang hebben we Poetin laten wegkomen met agressief gedrag. Onze leiders, vooral Barack Obama en Joe Biden, wilden hem niet op een zinvolle manier uitdagen. De vruchten van onze zwakte zijn nu te zien in Oekraïne!

Ook dit is iets waarvoor ik heb gewaarschuwd. Hier is wat ik in 2014 schreef:

Het Westen heeft voornamelijk gezwegen over de diepe kwaadaardigheid van deze man. Onder zijn bewind is Rusland op dit moment de gevaarlijkste supermacht ter wereld geworden. De militaire macht van Amerika slinkt snel en zijn wil is volledig gebroken.

De crisis in Oekraïne [op de Krim] heeft vooral de zwakte van de VS blootgelegd. Deze heeft aangetoond dat de Amerikaanse supermacht bijna van het wereldtoneel is verdwenen! Waar laat Amerika nog enig werkelijk leiderschap in de wereld zien? Het enige wat we zien is een beschamende terugtrekking.

Dit betekent dat een van die felle, tijgerachtige rijken de VS weldra zal bespringen en verslinden. Dit is de les van de geschiedenis. Maar nog veel belangrijker, uw Bijbel voorspelt dat het zal gebeuren.

President Poetin heeft militaire macht en de wil om die te gebruiken. Amerika heeft de macht, maar niet de wil om die te gebruiken. Daarom vernederen we ons voor dit "duivelse rijk" – zoals president Ronald Reagan het ooit noemde. Sinds Jozef Stalin heeft geen enkele leider in Rusland het duivelse kwaad van Poetin geëvenaard.

De Oekraïne-crisis duurt voort, en Amerika slaapt er doorheen. Maar Europa is diep gealarmeerd! De veranderingen die deze crisis in Duitsland en Europa teweegbrengt, zal de naties doen schudden!

Deze opmerkelijke uitspraken waren gebaseerd op Bijbelprofetie. Profetie bewijst keer op keer gelijk te hebben! Wanneer staan we eens stil en luisteren naar wat God profeteert? Totdat we dat doen, zullen de oorlogen alleen maar doorgaan!

We weten niet hoe of wanneer de huidige oorlog met Oekraïne zal eindigen. Poetin zou in een dag of twee kunnen stoppen en zich tevredenstellen met het gedwongen onderwerpen van Oekraïne. Of hij kan doorgaan met een grootscheepse invasie en het land volledig overnemen.

Dankzij Bijbelprofetieën weten we echter wel waar de huidige acties van Rusland uiteindelijk toe zullen leiden. Dezelfde Bijbel die nauwkeurig een machtige vorst van Rusland voorspelt, voorspelt ook dat er een Aziatische supermacht is die zal strijden in een laatste wereldoorlog, voornamelijk tegen een door Duitsland geleid Europa. (Amerika, Groot-Brittannië en de Joodse natie zullen al tegelijkertijd gevallen zijn; zie Hosea 5:5).

Bijbelprofetie vertelt ons dat er oorlog op komst is tussen Rusland en China tegen een door Duitsland geleid Europa – oorlog op een schaal die moeilijk voor te stellen is! Honderden miljoenen mensen zullen worden gedood. Nucleaire bommen en andere massavernietigingswapens zullen elke volk op aarde treffen! Velen denken dat dit onmogelijk is. Maar mensen dachten ook dat de invasie en oorlog die we nu zien onmogelijk was!

Tenslotte profeteert de Bijbel ook dat aan het einde van al deze oorlogen de wereld de grootste gebeurtenis die ooit in het heelal plaatsvindt zal meemaken: de wederkomst van de Messias, Jezus Christus! Zoals Christus Zelf zei, als Hij niet zou terugkeren, zou er letterlijk geen vlees meer levend overblijven (Mattheüs 24:22; Moffatt). Maar voordat de mensheid zichzelf vernietigt, zal Hij terugkeren en een einde maken aan al deze waanzin!

Vladimir Poetin is een teken, letterlijk een teken, dat Jezus Christus op het punt staat terug te komen! Dit is een van de meest inspirerende boodschappen in de Bijbel. Wat we in Rusland zien leidt uiteindelijk tot de overgang van de mens die regeert over de mens, naar God die regeert over de mens! Het is bijna zover! Het zal nog maar een paar korte jaren duren.

We moeten Vladimir Poetin goed in de gaten houden. Ik geloof bijna zeker dat hij de "vorst van Rosh" is, over wie God Ezechiël 2500 jaar geleden inspireerde te schrijven! We moeten in de gaten houden wat er in Rusland gebeurt en hoe Europa daarop reageert. Daniël 11:44 spreekt over "geruchten uit het oosten" die Europa verontrusten. De tactieken van Poetin in Georgië, Oekraïne, het Midden-Oosten en elders zijn al zeer verontrustend voor Europa en de wereld.

Het belangrijkste land om nu in de gaten te houden is Duitsland. Hoe zal het reageren op Poetins oorlog tegen Oekraïne? Deze Oekraïne-oorlog zal de opkomst van het voorspelde Heilige Romeinse Rijk onder Duitse leiding versnellen!

We moeten ons realiseren dat dit allemaal goed nieuws is, omdat Jezus Christus naar de aarde zal terugkeren aan het einde van de komende wereldoorlog. De machten die de oorlog uitvechten zullen vernietigd worden door Jezus Christus Zelf!

Voor meer informatie over wat Bijbelprofetie ons vertelt over Rusland en Vladimir Poetin, lees De geprofeteerde vorst van Rusland en Een sterke man uit Rusland domineert Azië.

Nl Lead