Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Een steen der bestemming (Vierde deel)

Creative Commons

Een steen der bestemming (Vierde deel)

De sleutel van David (hoofdstuk een)

Vervolg van Een steen der bestemming (Derde deel)

Engeland zal de Pilaar-steen Kwijtraken

“Want vele dagen zullen de Israëlieten blijven zitten zonder koning en zonder vorst, zonder offer en zonder gewijde steen, zonder efod of terafim” (Hosea 3:4). Wat betekent de zinsnede “zonder gewijde steen”? Het oorspronkelijke Hebreeuwse woord voor ‘gewijde steen’ is matstsebah. Het is hetzelfde woord dat voor Jacobs stenen hoofdkussen gebruikt wordt.

Vroeger, toen Juda in ballingschap ging, hadden ze geen koning, koninklijke fami­lie, Gods religie, of de pilaar-steen. Wat gebeurde er met de steen? De heer Arm­strong heeft ons de geschiedenis onderwezen. Jeremia kreeg de steen. Hij bracht deze steen en de dochter van de koning naar Ierland. (Vraag voor een nadere uiteenzetting a.u.b. uw gratis exemplaar van De Verenigde Staten en Groot-Brittannië in de Profe­tieën aan.) Denkt u dat dit profetisch zal zijn? Zal de steen opnieuw doorgegeven worden?

Kijk nauwkeurig naar vers 5. “Daarna zullen de Israëlieten zich bekeren, en de Here, hun God, zoeken, en David, hun koning, en bevende komen tot de Here en tot zijn heil, in de dagen der toekomst”. Nadat de kinderen van Israël hun koning, koninklijke familie, religie en steen verliezen, zullen ze God zoeken en Koning David. Dit vers is een vervolg op vers 4 dat in de King James versie met een dubbele punt eindigt. Het is een profetie voor de laatste dagen.

We weten dat Engeland haar koning en koningin zullen verliezen. De koninklijke fami­lie zal in ballingschap gevoerd worden. De Westminster Abdij zou verwoest kunnen worden. Wat zal er met die steen in de Grote Verdrukking gebeuren?

Wat als God een manier voor de Filadelfia Kerk zou bewerken om die steen in bezit te krijgen, zodat we die naar een plaats van veiligheid zouden kunnen brengen? Dat deed Hij in de tijd van Jeremia. God liet in de tijd van Jeremia de steen nooit in handen van de heidenen vallen.

Als God de steen niet op die manier bewaart, zal Hij ongetwijfeld een lid van de koninklijke familie beschermen. Misschien doet God beide.

We weten niet echt de uiteindelijke uitkomst van die steen en troon. Maar meer dan 25 eeu­wen lang zijn de koningen van Israël, Ierland, Schotland en Engeland op die steen ge­kroond! En toch kent bijna niemand van alle mensen in Engeland en de Verenigde Staten deze prachtige geschiedenis!

Als u de hele historie bekijkt, kunt u zien waarom Satan deze belangrijke kennis wil vernietigen. Satan wil Gods Kerk wegvoeren van De Verenigde Staten en Groot-Brittannië in de Profetieën—van al die “Joodse troep”—zodat hij de Laodicea Kerk tot heidendom kan voeren. Deze kennis verliezen betekent de “scepter belofte” verliezen. De kennis is dat “het heil [behoud] is uit de Joden”. De steen heeft betrekking op behoud. De Filadelfia Kerk is ervan beschuldigd Herbert Armstrong te vereren. In werkelijkheid volgen de Laodiceërs Satan door deze diepe waarheden te vernietigen! Deze waarheden zijn niet zo moeilijk te bewijzen! Er is geloof voor nodig om God te vertrouwen; om in de Bijbel te zien en te geloven wat die zegt! Het vraagt geloof om onze levens voor deze kennis op het spel te zetten!

Het Grote Symbool van deze Steen Vandaag

“Het hoofd van dat beeld was van gedegen goud, zijn borst en armen waren van zilver, zijn buik en lendenen van koper, zijn benen van ijzer, zijn voeten deels van ijzer deels van leem. Terwijl gij bleeft toezien, raakte, zonder toedoen van mensenhanden, een steen los, die het beeld trof aan de voeten van ijzer en leem en deze verbrijzelde; toen werden tegelijkertijd het ijzer, het leem, het koper, het zilver en het goud verbrijzeld, en zij werden gelijk kaf op een dors­vloer in de zomer en de wind voerde ze mee, zodat er geen spoor meer van te vinden was; maar de steen die het beeld getroffen had, werd tot een grote berg, die de gehele aarde vul­de” (Daniël 2:32-35. Jacobs steen beeldt Jezus Christus en Gods Koninkrijk uit. Als Christus terug­keert, zal Hij alle opstandige naties op aarde vernietigen. Ze zullen als kaf worden en door de wind weggeblazen worden. De steen van Zijn Koninkrijk zal de hele aarde vervullen. Dit is de steen die de Kerk steunt en schraagt! Er is een grote kracht achter Gods Filadelfia Kerk omdat wij trouw aan de “steen”, of aan Jezus Christus zijn gebleven. Alles wat we hebben te doen is God te geloven!

“Maar in de dagen van die koningen zal de God des hemels een koninkrijk oprichten, dat in eeuwigheid niet zal te gronde gaan, en waarvan de heerschappij op geen ander volk meer zal overgaan: het zal al die koninkrijken verbrijzelen en daaraan een einde maken, maar zelf zal het bestaan in eeuwigheid, juist zoals gij gezien hebt, dat zonder toedoen van mensenhanden een steen van de berg losraakte en het ijzer, het koper, het leem, het zilver en het goud verbrij­zelde. De grote God heeft de koning bekendgemaakt wat na dezen zal geschieden; de droom is waarachtig en zijn uitlegging betrouwbaar” (Daniël 2:44-45). Dit is de uiteindelijke vervulling van deze “steen der bestemming”. Dit zijn beloften waarvoor we ons leven kunnen wagen! Christus zegt tot de Kerk: “de droom is waarachtig en zijn uitlegging betrouwbaar”. Vandaag hebben Engeland, de Verenigde Staten, en het hele bijbelse Israël de sterke rege­ring van Jezus Christus nodig. Onze regeringen zijn door en door corrupt.

“Voorwaar zie, van de steen die Ik voor Jozua neerleg (op die ene steen zijn zeven ogen) zal Ik zelf het graveersel graveren, luidt het woord van de Here der heerscharen, en Ik zal op een dag de ongerechtigheid van dit land wegdoen” (Zacharia 3:9). Christus zal de onge­rech­tigheid van Israël wegdoen. “Te dien dage, luidt het woord van de Here der heer­scharen, zult gij elkander nodigen onder de wijnstok en onder de vijgeboom” (vers 10). Deze Steen (Christus) zal uiteindelijk vrede en een welvarende wereld, ver boven alle menselijk begrip, brengen aan alle naties.

De Geestelijke Betekenis Achter de Steen

“Dan moet aan u allen en het ganse volk van Israël bekend zijn, dat door de naam van Jezus Christus, de Nazarener, die gij gekruisigd hebt, maar die God heeft opgewekt uit de doden, dat door die naam deze hier gezond voor u staat. Dit is de steen, door u, de bouwlieden, versmaad, die nochtans tot hoeksteen is geworden” (Handelingen 4:10-11). Dit vers is aangehaald uit Psalm 118:22. De leiders van het oude Israël en de wereld zijn duizenden jaren lang over Jezus Christus gestruikeld. Jezus Christus van Nazareth is de uiteindelijke betekenis van Jacobs stenen hoofdkussen. Christus is onze rots. Spoedig zal Hij opnieuw verschijnen om de teugels van het wereldbestuur over te nemen.

“Daarom staat er in een schriftwoord: Zie, Ik leg in Sion een uitverkoren en kostbare hoeksteen, en wie op hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen” (1 Petrus 2:6). De grootste gave die God aan de Kerk geschonken heeft is Jezus Christus. Hij is de “hoeksteen”. Als we Hem volgen dan kunnen we niet beschaamd uitkomen. We hoeven niet te vrezen door de wereld bedrogen te worden vanwege Zijn grote macht. Geloven we dit met ons hele bestaan? We hebben een grote Steen waarop we ons geloof en vertrouwen moeten stellen! Als volk van God behoeven we niet te werken vanuit een positie van zwakheid—maar van kracht! De Filadelfia Kerk bezit deze Steen als onze steun en ons Hoofd.

“Een ieder nu, die deze mijn woorden hoort en ze doet, zal gelijken op een verstandig man, die zijn huis bouwde op de rots. En de regen viel neer en de stromen kwamen en de winden waaiden en stortten zich op dat huis, en het viel niet in, want het was op de rots gegrond­vest” (Mattheüs 7:24-25). Dit is dezelfde Steen of Rots waaraan we alles in ons leven moeten verankeren. Als we ons leven op deze Rots bouwen, zullen we nooit beschaamd uitkomen. Deze verzen zijn een belofte van de “Rots” of Gods huis. Bezitten we het vertrou­wen om Jezus Christus te geloven? We hebben grote woorden van Herbert Armstrong gehoord. Daaraan blijven we trouw. Waarom is de Filadelfia Kerk van God sterker geworden? Omdat we op de Rots gefundeerd zijn! Efeze 2:20-21 laat zien dat de ware Kerk op de Steen—Jezus Christus—gefundeerd is.

“En een ieder, die deze mijn woorden hoort en ze niet doet, zal gelijken op een dwaas man, die zijn huis bouwde op het zand. En de regen viel neer en de stromen kwamen en de winden waaiden en sloegen tegen dat huis, en het viel in, en zijn val was groot” (verzes 26-27). Of het nu een persoon, een natie, of een Kerk is, als hij niet op Jezus Christus gefundeerd is, is hij gedoemd te vallen. De Laodicea Kerk zal zeer diep vallen, omdat zij de “woorden” of kennis van Jezus Christus verworpen heeft.

De Laodicea Kerken kunnen niet langer de Steen, Gods huis, of het Werk verte­genwoordigen. Lees Mattheüs 24:24. Jezus Christus zei dat we Hem en Zijn Werk als een wonderbaarlijk iets voor ogen moeten houden. Is het Werk dat Jezus Christus doet door Jacobs steen, Davids troon, en de heer Armstrong wonderbaarlijk in onze ogen? Dat zou zo moeten zijn, willen we in Gods Koninkrijk ingaan. Voor de Laodicea Kerk is Christus’ Werk geen wonderbaarlijk iets, anders zouden ze zulke waardevolle kennis niet verworpen hebben.

“Daarom, zo zegt de Here Here: Zie, Ik leg in Sion een steen ten grondslag, een beproefde steen, een kostbare hoeksteen van een vaste grondslag; hij die gelooft, haast niet” (Jesaja 28:16). God heeft ons levensbelangrijke kennis gegeven. Wij houden vast aan de kennis van Jacobs stenen hoofdkussen, omdat het het Werk van Jezus Christus vertegenwoordigt door vele duizenden jaren heen. Zij die de bijbelse geschiedenis van Engelands “steen der bestemming” geloven, handelen uit geloof, niet uit angst. God zegt dat we een beproefde Steen, een vast fundament hebben. Alles werkt mee ten goede voor wie in Jezus Christus gelo­ven. Wij weten wie we zijn, waar we heengaan en de glorierijke uitkomst van de gebeurtenis­sen van de eindtijd—allemaal door Jacobs stenen hoofdkussen. Engelands steen is werkelijk een “steen der bestemming”. 

Vervolg op Het Davidisch verbond (Eerste deel)

Wwb Ad Nl2