Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

De sleutel van David (Tweede deel)

Wikimedia Commons

De sleutel van David (Tweede deel)

De sleutel van David (hoofdstuk vier)

Vervolg van De sleutel van David (Eerste deel)

Wedergeboren

Ik heb de geboorte van mijn twee kinderen gezien. Het was een emotioneel overwel­di­gen­de ervaring! Ook was ik bij de laatste zes uur van moeite en hevige pijn van mijn dochter toen mijn kleinzoon geboren werd. Toen haar baby geboren was, was ze erg vermoeid en uit­geput van de inspanningen. Toen lieten ze haar de baby zien. Het stralen van haar gezicht ver­licht­te de hele kamer! “O, ik heb een jongetje!” riep ze blij. Haar moeite en pijn verschoven snel naar de achtergrond toen ze haar prachtige zoon zag—geschapen naar Gods beeld.

Denk u eens in hoe de gezichten van de Vader en Christus zullen stralen wanneer wij geboren worden in Gods Gezin! Ook onze gezichten zullen stralen.

Er ligt een geweldige les in een fysieke geboorte. Wij ondergaan beproevingen en testen—of lijden pijn—omdat God ons erop voorbereidt om ons in Zijn Familie te laten geboren worden. Wij worstelen en storten tranen zoals een moeder in barensnood—vooral bij een eerstgeborene. De eerstelingen kennen een hardere strijd om geboren te worden dan de andere kinderen. Maar wij ontvangen dan ook een veel grotere beloning! Het is het dus waard. We moeten onze gedachten richten op wat het betekent om echt wedergeboren te worden. Plotseling zullen we tintelende geestelijke wezens worden, waarvan de gezichten zullen stralen als de zon in haar volle kracht! Alles wat we moeten doen is goed naar onze geboorte kijken om te weten dat de strijd de moeite waard is.

Als u de geboorte van een kind ziet, kunt u beter begrijpen wat het betekent om opnieuw geboren te worden. Eindelijk ziet u het hoofd naar buiten komen, en dan plotseling is daar het hele kind. Het is een levend, ademend menselijk wezen. Op die manier gebeurt het geestelijk ook ongeveer! Het wordt een magnifieke gebeurtenis!

Onze geestelijke Vader zal wel een paar tranen plengen wanneer Hij onze geboorte ziet—dat deed mijn schoonzoon ook toen zijn zoon geboren werd. Het leven is zo kostbaar als we het bezien in verband met de Godfamilie. Die baby’s zijn onbeschrijfelijk kostbaar. Woorden schieten zeer zeker te kort om ons ongelooflijk menselijk potentieel uit te leggen. Dat is waarom het wereldse wedergeboorteconcept zo duivels is. Het verbergt de ware betekenis van wedergeboren worden voor de meeste mensen.

Priester-Koningen

De Filadelfiërs die uit de Laodicea toestand komen, hebben de sleutel van David. De troon uit Openbaring 3:21 is werkelijkheid voor hen en niemand kan die hoop van hen afne­men. Zij zullen een Kerk verlaten, of hun levens opofferen om op Gods Familietroon te mogen plaatsnemen. Davids troon is daarentegen niet reëel voor de Laodiceërs. Zij weten niet dat Christus vanaf die troon gaat regeren. Daarom werpen zij de sleutel van David weg. Daarom verwerpen zij ook De Verenigde Staten en Groot-Brittannië in de Profetieën dat deel van die sleutel uitmaakt. Zij zullen zich hartgrondig moeten bekeren om het Koninkrijk van God binnen te gaan.

Lees openbaring 4 om u de schoonheid van die fabelachtige troon te doen begrijpen. Zie eens naar Openbaring 5:10: “En Gij hebt hen [ons] voor onze God gemaakt tot een koninkrijk en tot priesters, en zij [wij—King James versie] zullen als koningen heersen op de aarde.” Wij worden geroepen om priester-koningen te zijn om de gehele wereld met Christus te regeren! Wij prediken het Evangelie van het Koninkrijk van God. Evangelie betekent goed nieuws. Elk koninkrijk bestaat uit vier elementen: een koning, onderdanen, land en wetten.

God de Vader is het Hoofd van het Koninkrijk of de Familie. Christus is de Koning der koningen en de Heer der heren. Hij is ook de echtgenoot van de vrouw. De eerstelingen zullen priester-koningen zijn onder Christus. Zij zullen ook de vrouw van Christus vormen (Openbaring 19:7).

Onze onderdanen in het millennium zullen alle mensen op deze aarde zijn. Onze taak zal zijn Gods wetten toe te passen. De sleutel van David ontsluit deze koninklijke regering van God. Die moet in deze tijd ontsloten worden, omdat we op het punt staan om op deze aarde onder Christus de leiding te nemen!

Het Heelal Regeren

Onze taak strekt zich veel verder uit dan deze aarde. Denk eraan dat wij Gods helpers zullen zijn. “Onze vaderen namen die over en met Jozua [Opm. De King James versie vertaalt Jozua met Jezus, wat in feite dezelfde naam is] brachten zij haar verder, bij de onderwerping van de heidenen, welke God heeft verdreven voor onze vaderen, [in het land], tot de dagen van David. Deze heeft genade gevonden bij God en gevraagd een woonstede te mogen vinden voor het huis van Jakob. Maar [eerst] Salomo bouwde Hem een huis. De Allerhoogste echter woont niet in wat men met handen maakt, zoals de profeet zegt: De hemel is Mij ten troon, en de aarde een voetbank mijner voeten. Wat voor huis zult gij Mij bouwen, zegt de Here, of wat is de plaats mijner rust? Heeft niet mijn hand dit alles gemaakt?” (Handelingen 7:45-50). De Joden maakten de tempel tot het een en het al waar het om draaide in hun godsdienst. Ze hadden hun rituelen en offers, maar toch doodden zij Christus! Hun vader was Satan—niet God (Johannes 8:44). Ze waren vergeten dat de tempel slechts een weerspiegeling van Gods regering in de hemel was. De hemel is Gods troon. En de aarde is Zijn voetbank. God is niet begrensd tot een gebouw of een kerk.

God regeert het universum en Hij nodigt ons uit om Hem te helpen dit project te verfraaien en af te werken. Wat dit betreft is het universum als een meubelstuk dat nog niet klaar is. Het moet nog verfraaid en afgemaakt worden. Dit project werd aan de engelen aangeboden, maar de opstand van Satan en zijn demonen onthulde dat zij het karakter voor die taak misten.

God zag dat Hij alleen degenen met een volmaakt goddelijk karakter zou kunnen vertrouwen om Zijn wil uit te voeren. Daarom is Hij Zich nu door middel van Zijn heiligen aan het reproduceren en zal hen de verantwoordelijkheid geven om het universum te verfraaien en af te maken.

De trouw gebleven engelen zullen Gods Familie blijven helpen bij dit heelal-project. God wil Zijn troon met ons delen. En Zijn troon is het heelal! De sleutel van David ontsluit deze fabelachtige toekomst!

“Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij rust op zijn schouder en men noemt hem Wonderbare Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst. Groot zal de heerschappij zijn [de King James versie vertaalt: aan de toename van Zijn heer­schappij zal geen einde komen] en eindeloos de vrede op de troon van David en over zijn koninkrijk, doordat hij het sticht en grondvest met recht en gerechtigheid, van nu aan tot in eeuwigheid. De ijver van de Here der heerscharen zal dit doen” (Jesaja 9:6-7). Kunt u zich dat indenken? Gods regering zal zich tot in eeuwigheid uitbreiden! Er zal geen einde komen aan de regering op de troon van David! Dat betekent tot in alle eeuwigheid.

Gods regering zal zich in het universum voor eeuwig uitbreiden. Daar draait het bij de sleutel van David om. De sleutel van David is het Evangelie. Deze sleutel ontsluit en openbaart de Familieregering die voor eeuwig Gods Familie zal regeren.

Eerst zal God Zijn troon vestigen. Dan zal Hij Zijn bestuur in het hele universum uit­brei­­den. Dan zullen alle leden van Gods Gezin de bovenbouw [of afwerking] van het heelal bouwen!

Dat betekent dat we nu allen moeten leren om in harmonie en vrede samen te werken. Zo hebben God en het Woord in alle eeuwigheid geleefd! Dat is het wat Lucifer en een derde van de engelen niet konden doen. Zij kozen de weg van het zich niet onderwerpen aan Gods bestuur. Zij wilden de weg van wedijver en strijd. Nu is het aan de eerstelingen om God te helpen dat probleem recht te zetten. De sleutel van David vertelt ons hoe God Zijn Familie voor eeuwig zal regeren! 

Wordt vervolgd …

Wwb Ad Nl2