Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Zelfmoordpogingen onder kinderen in Duitsland verdrievoudigd in lockdown-jaar

Sad girl by allspice1 is licensed under CC BY-ND 2.0

Zelfmoordpogingen onder kinderen in Duitsland verdrievoudigd in lockdown-jaar

Duitsland ging van half maart tot eind mei 2021 voor de tweede keer in lockdown. Het doel van de staat was de overbelasting van ziekenhuizen door covid-patiënten te voorkomen. Tragisch genoeg bleven er covid-patiënten in het ziekenhuis opgenomen worden, plus daarnaast een groot aantal kinderen die hun eigen zelfmoordpoging overleefden. De cijfers van de afgelopen jaren wijzen erop dat honderden extra kinderen zijn die een zelfmoordpoging hebben gedaan als gevolg van de lockdown.

Iedereen die wel eens een zelfmoordpoging van een kind heeft gezien op school of elders, zal het voorval waarschijnlijk nooit meer vergeten. Helaas hebben de politici deze crisis in het algemeen over het hoofd gezien of genegeerd. Tussen half maart en eind mei 2021 hebben in Duitsland bijna 500 kinderen en jongeren geprobeerd zichzelf van het leven te beroven. Het echte aantal zelfmoordpogingen ligt waarschijnlijk nog hoger, maar deze gevallen moesten op de intensive care worden behandeld. In de periode van medio maart tot eind mei van 2017 tot 2019 werd telkens slechts een derde van dit aantal geregistreerd.

Toen Duitsland in lockdown ging, luidden kranten als Bild de noodklok. Op 10 maart 2021 schreven ze: "Een op de vijf kinderen die van zich laten horen heeft zelfmoordgedachten." De auteurs citeerden psychologiestudent Bernd Janning die zei: "Kinderen die in elkaar geslagen worden of opgesloten zijn, schrijven ons meerdere keren per dag. ... Met alle belasting die de lockdown met zich meebrengt, staat de boog voortdurend gespannen. Elk vijfde kind dat ons schrijft heeft zelfmoordgedachten en doet zichzelf pijn. Veel mensen voelen niets dan zinloosheid tijdens het coronavirus."

Maar het wordt nog erger voor de Duitse jongeren.

Duitse politici dringen er bij kinderen op aan zich te laten vaccineren. In december 2021 zei de voorzitter van de Permanente Commissie voor Immunisatie (stiko) in Duitsland, Thomas Mertens, dat hij niet zou willen dat zijn kinderen worden gevaccineerd. Verschillende politici hebben hem daarvoor zwaar op de vingers getikt. Er zijn gevaren bij het vaccin. Op 21 maart merkte het Centers for Disease Control and Prevention (cdc) op dat 38.444 mensen "ongewenste bijwerkingen" hadden na een vaccinatie – maar met vaccineren werd niet gestopt.

In Duitsland zijn er ook verschillende gevallen geweest waarbij een vaccin werd toegediend dat niet voor kinderen was aanbevolen, of waarbij een dosis voor volwassenen bij kinderen werd toegediend.

Aan het begin van de pandemie schreef Stephen Flurry, hoofdredacteur van de Trompet: "Covid-19 zal uiteindelijk verdwijnen, maar wat zullen de langetermijngevolgen zijn van de drastische tegenmaatregelen die zijn genomen om de ziekte te bestrijden?" Deze ongekende maatregelen zorgen bij kinderen voor fysiologische en soms lichamelijke angstreacties.

Onze regeringen hebben roekeloos gehandeld zonder zich zorgen te maken over de gevolgen. Het is zoals de Bijbel zegt in Prediker 8:11: "Omdat het vonnis over een slechte daad niet snel geveld wordt, daarom blijft het hart van de mensenkinderen in hen vervuld van kwaaddoen."

Ik moedig u aan Mr. Flurry's artikel De remedie wordt onze dood te lezen voor Gods perspectief op de recente pandemie en het lijden dat het heeft veroorzaakt. In zijn artikel geeft de heer Flurry ook de hoop die we allemaal zo wanhopig nodig hebben.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.