Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Wat zijn de gevolgen van een vermoorde katholieke priester in Frankrijk?

Marine Le Pen by theglobalpanorama is licensed under CC BY-SA 2.0

Wat zijn de gevolgen van een vermoorde katholieke priester in Frankrijk?

Op maandag 9 augustus werd in het westen van Frankrijk een katholieke priester vermoord. Een Rwandees heeft de moord toegegeven. Hij stond bekend bij de politie omdat hij vorig jaar een Franse kathedraal in brand heeft gestoken. Nog maar vier jaar geleden, in 2016, werd de keel van pater Jacques Hamel, een Franse katholieke priester, doorgesneden bij een islamitische terreuraanslag. Voorspeld wordt dat deze culturele botsing in Frankrijk ernstige gevolgen zal hebben.


De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin schreef op Twitter: “Al mijn steun aan de katholieken van ons land na de tragische moord op een priester in de Vendée.” Blijkbaar voelen velen in de Franse katholieke gemeenschap zichzelf steeds meer als doelwit.

Niet lang geleden heeft de priester zijn toekomstige moordenaar nog in zijn kerk verwelkomd. In reactie op het nieuws zei de Franse extreemrechtse leider Marine Le Pen “je kan een illegale migrant zijn, een kathedraal in brand steken, niet worden uitgezet en vervolgens opnieuw een overtreding begaan door een priester te vermoorden”.

Darmanin reageerde door te zeggen dat de man niet uit Frankrijk gezet kon worden omdat hij onder gerechtelijk toezicht stond.

De laatste jaren heeft Frankrijk steeds meer islamitische propaganda moeten weren en heeft het slachtoffers betreurd vanwege terreuraanslagen. De Franse Nationale Vergadering heeft vorige maand een nieuwe wet aangenomen die strenge regels oplegt aan religieuze groeperingen, met name islamitische.

Naarmate de tijd verstrijkt zal de Franse bevolking steeds krachtigere actie eisen. Dit zal op zijn beurt juist delen van de islam versterken die het als hun missie zien hun ideologie over de wereld te verspreiden. Het zal steeds meer radicale islamisten inspireren om te strijden tegen wat zij als hun grootste vijand zien: het katholieke Europa.

De hoofdsponsor van terrorisme in het Midden-Oosten is Iran, die ook bezig is met het ontwikkelen van een nucleair arsenaal. Deze realiteit tilt het conflict naar een heel nieuw niveau. Terwijl Iran probeert om Europa te provoceren, laat de Bijbel zien wat er daarna gebeurt. In Daniël 11:40 lezen we: “Dan zal in de tijd van het einde de koning van het zuiden hem met de hoorns stoten. En de koning van het noorden zal op hem aanstormen met wagens en met ruiters en met vele schepen. Hij zal de landen binnentrekken, ze overspoelen en erdoorheen trekken.”

Hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, heeft uitgelegd dat de koning van het zuiden verwijst naar de radicale islam, geleid door Iran, en de koning van het noorden is het door Duitsland geleide Europese rijk. Naarmate de crisis voortduurt zullen Europese leiders militaire actie als de enige oplossing gaan zien. Lees het artikel De wervelstorm profetie van dhr. Flurry voor meer informatie over deze komende realiteit.

Let erop dat deze profetie gaat over “de tijd van het einde”. Waarom worden deze passages en het bijbehorende boek in het Nieuwe Testament, Openbaring, door zoveel Bijbelgeleerden genegeerd? Deze profetieën beweren rechtstreeks tot de wederkomst van Christus te leiden en zij komen overeen met wat we nu in het dagelijkse nieuws zien gebeuren. Toch worden ze door de intellectuelen van deze wereld genegeerd.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.