Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Waarschuwing voor kernwapenwedloop

Mark 39 Nuclear Bomb by rocbolt is licensed under CC BY-NC 2.0.

Waarschuwing voor kernwapenwedloop

Na decennia van beloofde demilitarisering, zijn we opnieuw in een totale kernwapenwedloop terecht gekomen. Het Stockholm International Peace Research Institute ( sipri ), presenteerde op maandag 13 juni een huiveringwekkende waarschuwing. "[Landen met kernwapens] zijn superdruk bezig met het moderniseren van hun arsenalen. Zowel om de bestaande versies uit te breiden, maar ook om nieuwe soorten te introduceren. Landen beginnen meer belang te hechten aan kernwapens", vertelde sipri -onderzoeker Hans Kristensen aan Deutsche Welle.  Aangezien India, Pakistan en Noord-Korea ook in deze nucleaire wapenwedloop zitten, concludeerde Kristensen: "We leven in een nieuw tijdperk van nucleaire risico's."

Terwijl Rusland zich het meest uitspreekt over een mogelijk nucleair inferno, maken waarnemers zich juist zorgen over de nucleaire opbouw van China. Maar er is één land dat bijna wordt bejubeld voor het vergroten van zijn nucleaire afschrikking: Duitsland.

In februari werd bekend dat Duitsland 35 nieuwe F-35's van de Verenigde Staten zal kopen. Duitsland laat er geen twijfel over bestaan waar deze voor gebruikt zullen worden. "De luchtmacht is van plan om alle 35 aangekochte F-35 A's op de vliegbasis Büchel te baseren na voortgang/voltooiing van de bouwwerkzaamheden", zei een woordvoerder van het Bureau voor Infrastructuur, Milieubescherming en Dienstverlening van de Duitse strijdkrachten in Bonn. De luchtmachtbasis Büchel zou Amerikaanse kernwapens herbergen die door Duitsland klaargemaakt worden om te gebruiken.
Dit is nog niet genoeg, vanaf 2023 "moeten de kernwapens in Büchel worden vervangen door het nieuwe B61-12 model" meldde Deutsche Welle 13 juni. De lang geplande upgrade wordt gefinancierd door de VS.

De VS geven ongeveer 10 miljard dollar uit om hun kernbommen in Europa te moderniseren, zodat deze naar hun doelwit kunnen worden geleid met een variabele opbrengst die varieert van 0,3 tot 340. Naast het afschrikkend effect, zou de variabiliteit de bommen beter inzetbaar maken. Amerika zorgt ervoor dat Duitsland een geduchte nucleaire macht wordt.

In Amerika's naïeve vertrouwen in Duitsland schreef de hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry: "Hoe naïef is Amerika om deze immense vuurkracht toe te vertrouwen aan landen die zo kortgeleden – en door de geschiedenis heen – bewezen hebben vijanden van de vrije wereld te zijn!"

Het is inderdaad ironisch; de belofte van de geallieerden om Duitsland te demilitariseren is geëindigd met Duitsland die door de VS uitgerust wordt met nucleaire wapens die in staat zijn de Derde Wereldoorlog te beginnen. Alsof de waarschuwing van de geschiedenis nog niet afschrikwekkend genoeg was, openbaart de Bijbel dat Duitsland deze wapens inderdaad zal gebruiken. God is toornig op Zijn volk en Hij gebruikt het oude Assyrische Duitsland om het te corrigeren. "Wee Assyrië, de roede van Mijn toorn; en Mijn gramschap is een stok in hun hand" (Jesaja 10:5). God ziet de oorlogszuchtige neiging van Duitsland en zal deze gebruiken om Zijn volk te corrigeren. Intussen waarschuwt Hij beiden en geeft hen de kans zich te bekeren, om dit kwaad te voorkomen – maar er is geen aanwijzing voor dit laatste. Om te begrijpen wat onze wereld te wachten staat, lees dhr. Flurry's artikel Amerika's naïeve vertrouwen in Duitsland en vraag een gratis exemplaar aan van Nahum: Een eindtijd profetie voor Duitsland.

Dit korte artikel werd eerst als Trompet Brief gepubliceerd. Wilt u dagelijks nieuws-updates in uw inbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

Nl Nah