Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Waarom bewapent Duitsland het Midden-Oosten?

Two Euros by Domiriel is licensed under CC BY-NC 2.0

Waarom bewapent Duitsland het Midden-Oosten?

Vorig jaar keurde de Duitse regering export goed ter waarde van 1.16 miljard euro naar landen die betrokken zijn in de oorlog in Jemen en de burgeroorlog in Libië, zo citeerde persbureau DPA het Duitse ministerie van Economische Zaken. Waarom zou een welvarend land als Duitsland geïnteresseerd zijn om oorlogen in het Midden-Oosten aan te wakkeren?

De goedgekeurde Duitse wapenexport heeft een recordhoogte bereikt. Alleen al voor Egypte werd vorig jaar ingestemd met 752 miljoen euro aan wapenexport en militair materieel, zo onthulde het federale ministerie van Economische Zaken. Er werden eveneens grote bedragen goedgekeurd voor Qatar (305.1 miljoen euro), de Verenigde Arabische Emiraten (VAE, 51.3 miljoen euro), Koeweit (23.4 miljoen euro) en Turkije (22.9 miljoen euro). Daarnaast werden vergunningen afgegeven voor Jordanië (1.7 miljoen euro) en Bahrein (1.5 miljoen euro).

Al deze landen zijn betrokken in sowieso een van de twee langdurige conflicten in het Midden-Oosten: de oorlog in Jemen en de burgeroorlog in Libië. Duitsland steunt een alliantie, geleid door Saoedi-Arabië, die zich verzet tegen de door Iran gesteunde Houthi-rebellen in Jemen. Deze alliantie omvat de VAE, Egypte, Koeweit, Jordanië en Bahrein. In het Libische conflict steunen Qatar en Turkije premier Fayez al-Sarraj tegen zijn tegenstander, generaal Khalifa Haftar, die gesteund wordt door de VAE en Egypte.

De hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, schreef in “Watch Algeria!”: “Iran heeft plannen om de sterkste macht in de regio te worden en breidt zijn macht uit in heel Noord-Afrika.” In die tijd, in 2013, zei dhr. Flurry dat Iran er alles aan deed “om de radicalisering van Egypte en de verspreiding ervan naar Libië te bevorderen.”

Duitsland probeert zich tegen de invloed van Iran te verzetten.

Sinds Muammar al-Gaddafi in 2011 in Libië verdreven werd, heeft Duitsland geprobeerd een bemiddelende rol te spelen tussen de strijdende partijen. Hoewel de Duitse diplomatieke inspanningen vaak vreedzaam lijken, laat de wapenexport zien dat het niet schuwt militaire conflicten aan te wakkeren. In de ogen van Duitsland moet alles ingezet worden om de machtsgreep van Iran te stoppen.

De Bijbel onthult dat Duitsland zelf een militaire confrontatie met Iran aangaat. “Maar Iran is niet de enige die geïnteresseerd is in Afrika,” merkte dhr. Flurry op. “Duitsland maakt ook een sterke opmars. Deze beide machten streven ernaar zoveel controle over Noord-Afrika te verkrijgen als ze maar kunnen. Ze zullen onvermijdelijk met elkaar in botsing komen.”

Naarmate de conflicten toenemen, komen we elke dag een stap dichterbij deze geprofeteerde botsing die het begin markeert van een conflict dat zo groot is dat geen mens zou overleven als God niet zou ingrijpen (Mattheüs 24:22). Deze profetieën worden in detail uitgelegd in dhr. Flurry’s boekje The King of the South (momenteel alleen in het Engels beschikbaar). Lees het artikel De Wervelstorm Profetie voor meer informatie over rol van Duitsland en Iran.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.