Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Waarom bespioneert Rusland Duitse parlementariërs?

Bundestag by Andrew on Flickr/CC BY-NC-ND 2.0

Waarom bespioneert Rusland Duitse parlementariërs?

Een nieuwe vermeende Russische cyberaanval op leden van de Duitse Bondsdag verstoort de Russisch-Duitse betrekkingen. Volgens informatie van SPIEGEL zijn de computers van tenminste zeven leden van de Bondsdag en 31 leden van staatsparlementen hierdoor getroffen. Duitse veiligheidsautoriteiten vermoeden dat de Russische inlichtingendienst GRU achter de aanval zit. De meerderheid van de aangevallen politici behoort tot de regerende partijen CDU/CSU en SPD.

Via zogenaamde phishing e-mails naar de emailadressen van de politici werden door de groep “Ghostwriter” de volledige accounts van parlementariërs gekaapt.

FireEye meldde vorig jaar dat deze “Ghostwriter”-groep gespecialiseerd is in het produceren van nepnieuws en dat de hackers ook toegang wisten te krijgen tot populaire nieuwssites of blogs om misinformatie te verspreiden. Sommige van deze verzonnen berichten waren gericht op het in diskrediet brengen van het Duitse leger of de NATO. Sinds 2017 heeft “Ghostwriter” zich voornamelijk gericht op lezers in Litouwen, Letland en Polen om daar het sentiment tegen de NATO aan te wakkeren.

Volgens een analyse die werd gepubliceerd door de Europese dienst voor extern optreden (EEAS) is Duitsland een bijzonder mikpunt geworden van Russische disinformatiecampagnes. “Geen enkele andere EU-lidstaat wordt heviger aangevallen dan Duitsland”, aldus het rapport.

In 2015 legde een vermeende Russische hackeraanval de Duitse Bondsdag enkele dagen lam. Aangenomen wordt dat de aanval gebruikt werd om gevoelige data te verzamelen om het politieke systeem te destabiliseren tijdens de Duitse verkiezingen van 2017. De Duitse veiligheidsautoriteiten denken dat de Russische inlichtingendienst ook achter deze aanval zat. Destijds werden verschillende computers aangevallen, waaronder die in het kantoor van de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Hoewel we zien dat Rusland en Duitsland samenwerken op belangrijke economische projecten zoals de Nord Stream 2, is er een enorm wantrouwen tussen de twee naties. Duitsland heeft een leidende rol in NATO op zich genomen in een poging Rusland af te schrikken. Als reactie wakkert Rusland de vijandelijkheden tegen Duitsland aan.

Deze tweeledige alliantie is precies wat we kunnen verwachten in het licht van Bijbelprofetie. Het boek Daniël bevat profetie voor de “laatste tijd” (Daniël 10:14). Zoals dhr. Flurry uitlegt in zijn gratis boekje De koning van het zuiden, schreef de profeet Daniël over een toekomstig door Duitsland geleid Europees rijk, bekend als “de koning van het noorden.”

Daniël 11 profeteert dat dit rijk zich uit zal breiden tot in het Midden-Oosten. In eerste instantie lijkt het erop dat Rusland en China de opmars van Duitsland toestaan. Maar let erop hoe deze profetie verder gaat: “Maar de geruchten uit het oosten en uit het noorden zullen hem schrik aanjagen. Daarom zal hij in grote grimmigheid uittrekken om velen weg te vagen en met de ban te slaan” (vers 44). Deze “geruchten uit het oosten” verwijzen naar een groot machtsblok, met Rusland aan het hoofd en China als tweede grootste. “Rusland en China zullen de koning van het noorden angst inboezemen,” merkt dhr. Flurry op.

Lees De geprofeteerde vorst van Rusland van Gerald Flurry om meer over deze profetieën te weten te komen.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.