Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Vrijheid van meningsuiting ontnomen

Social Media Keyboard by Shahid Abdullah is marked with CC0 1.0/Cropped from original

Vrijheid van meningsuiting ontnomen

Het eerste amendement van de grondwet van de Verenigde Staten verklaart dat “Congres zal geen wet maken … die de vrijheid van meningsuiting of pers zal inperken.” Het eerste amendement vormt samen met negen andere amendementen de “Bill of Rights”, die in 1789 door het Congres werd aangenomen en in 1791 werd geratificeerd. De grondleggers van de Amerikaanse Republiek beschouwden vrijheid van meningsuiting en pers essentiële elementen van een vrije en democratische samenleving. Vrijheid van meningsuiting is sinds de 18 e eeuw het kenmerk van de Amerikaanse samenleving.

In de Verenigde Staten van 2021 wordt de vrijheid van meningsuiting echter niet langer getolereerd door degenen die beweren leveranciers van vrijheid en open dialoog te zijn. Censuur door Big Tech-bedrijven met hun platforms zoals Twitter en YouTube zorgt ervoor dat alleen de politieke agenda’s die een specifiek idee bevorderen worden toegestaan. Het is een effectieve censuur van standpunten die niet overeenkomen met Links, socialistisch beleid of van ideeën die niet algemeen geaccepteerd zijn door de reguliere media.

Een opmerkelijk voorbeeld van slachtoffers van deze censuur is niemand minder dan de president van de VS, Donald Trump. Voor het uiten van zijn mening is zijn Twitter-account permanent opgeschort en is zijn Facebook-account tijdelijk uitgeschakeld. Als dit de president kan overkomen, wat zijn dan de vooruitzichten voor individuele burgers?

Bovendien zijn een aantal prominente Amerikaanse figuren wiens ideeën niet overeenkomen met de linkse agenda van de Democratische Partij ook aan zware censuur onderworpen. Onder andere generaal Michael Flynn, voormalig Amerikaans Nationaal Veiligheidsadviseur en directeur van de DIA, en Sidney Powell, advocaat en federaal aanklager.

De Amerikaanse Unie van Burgervrijheden (ACLU) roept op tot een ongecensureerd Internet dat “een uitgebreide zone van vrije meningsuiting biedt die minstens evenveel bescherming van het Eerste Amendement verdient als de traditionele media zoals boeken, kranten en tijdschriften.” De ACLU adviseur waarschuwde dat het opschorten van de sociale media accounts van president Trump getuigt van de “ongecontroleerde macht” van Twitter, Facebook en aanverwante bedrijven.

Het is een overduidelijke hypocrisie wanneer president Trump wordt uitgesloten van commentaar op Twitter, terwijl de Ayatollah van Iran dat rustig mag blijven doen. Censuur van ideeën die niet overeen komen met wat door sommigen als “acceptabel” wordt beschouwd, leidt al snel tot tirannie. Wie heeft de Tech-magnaten bij Facebook en Twitter geautoriseerd om te beslissen wat acceptabel is voor vrije meningsuiting?

Het is duidelijk dat er in de Verenigde Staten een agenda bestaat van het onderdrukking van dialoog en meningen wanneer deze ideeën niet passen in het “geaccepteerde verhaal”. Dat is zeker het geval geweest wanneer het gaat om het idee dat de resultaten van de Amerikaanse verkiezingen van 3 november vals en frauduleus waren. Feiten die aan het licht komen over massaal gepleegde fraude worden zonder meer onderdrukt en belachelijk gemaakt.

Maar wanneer de waarheid aan het licht komt zal de wereld versteld staan van de omvang van de corruptie en intriges, zowel nationaal als internationaal, die de gerapporteerde resultaten van de Amerikaanse verkiezingen ongeldig zullen maken. Om meer te weten over verkiezingsfraude, de doelen van radicaal links en de daarmee samenhangende censuur, lees het artikel Waarom Donald Trump de Amerikaanse president zal blijven van de hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.