Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

49499142227 5c8bdf74fb c website

President Trump Delivers Remarks by D. Myles Cullen on Flickr/Public Domain Mark 1.0

Trump vrijgesproken in afzettingsprocedure

I n de afzettingsprocedure tegen Donald Trump werden beide partijen in staat gesteld bewijs te verzamelen om hun zaak te verdedigen. Uiteindelijk werd Trump op zaterdag 13 februari vrijgesproken van alle aanklachten. Nooit eerder werd een president berecht via een afzettingsprocedure nadat hij zijn ambt al had verlaten. Dat is ook de reden dat sommigen het proces ronduit ongrondwettelijk hebben genoemd. Het is eveneens de eerste keer dat een president twee afzettingsprocedures moest doorstaan. Het gevolg is dat Trump een vrijspraak-record heeft, waardoor zijn fans hem met hernieuwde hoop toejuichen.

Michael van der Veen, een van de advocaten van dhr. Trump bij het afzettingsproces, onthulde een vervalste tweet die democraten probeerden te gebruiken als onderdeel van het bewijs tegen Trump. De datum van de tweet was aangepast en er was een blauwe vink toegevoegd – een duidelijk teken dat de aanklagers van Trump bewijs moesten vervalsen omdat ze geen echt bewijs tegen hem hadden.

Trump werd beschuldigd van het aanzetten tot rellen op 6 januari, terwijl het Congres daar bijeen was om de verkiezingsuitslag officieel te bevestigen, een uitslag die vanwege verschillende discrepanties zeer omstreden is.

Tijdens het afzettingsproces lieten de advocaten van Trump zien dat Trump meerdere keren had opgeroepen tot wettelijkheid en orde, terwijl democraten de afgelopen zomer juist demonstranten hadden aangemoedigd om te protesteren. Destijds zei de liberale CNN tv-journalist Chris Cuomo ter verdediging: “Laat me alsjeblieft eens zien waar er staat dat demonstranten altijd beleefd en vreedzaam moeten zijn.” Een andere montage liet zien hoe de democraten vanaf het begin af aan hebben geprobeerd Trump af te zetten – wat bewijst dat ze sindsdien op zoek waren naar wat voor excuus dan ook om dat voor elkaar te krijgen.

Toch stemden zaterdag een meerderheid van 57 senatoren vóór een veroordeling, maar ze slaagden er niet in de benodigde twee-derde meerderheid van 67 stemmen te behalen. Naast 50 democraten stemden 7 republikeinen voor een veroordeling van Trump.

In een verklaring hekelde dhr. Trump het afzettingsproces als een “heksenjacht” en zei: “Onze historische, patriottische en geweldige beweging om Amerika weer groots te maken is nog maar net begonnen. We hebben zoveel werk voor de boeg en zullen binnenkort weer verschijnen met een visie van een stralende, heldere, grenzeloze Amerikaanse toekomst.”

Van dergelijke uitspraken worden de democraten nerveus. Ondanks alle pogingen Donald Trump in diskrediet te brengen, heeft hij miljoenen stemmen meer ontvangen in de verkiezingen van 2020 dan in die van 2016. De herhaalde pogingen van de democraten om hem uit het ambt te zetten laten zien dat zij de stem van het volk vrezen en bang zijn dat hun oneerlijkheid ontdekt wordt.

Op basis van een profetie in Amos 7 en in 2 Koningen 14:26-27 heeft Gerald Flurry, hoofdredacteur van de Trompet, herhaaldelijk aangegeven dat hij gelooft dat dhr. Trump het toneel niet zal verlaten. Zelfs nadat dhr. Biden ingehuldigd was, verklaarde dhr. Flurry: “Ik baseerde mijn voorspelling over president Trump op twee profetische passages die ik de afgelopen vier jaar herhaaldelijk benadrukt heb. Ik weetdat deze profetieën vervuld zullen worden, ik ben er 99.9 procent zeker dat mijn begrip hierover correct is, en iedereen kan ze voor zichzelf bewijzen!” Lees het artikel van dhr. Flurry “Waarom ik nog steeds geloof dat Donald Trump terugkomt ” voor meer informatie over deze op de Bijbel-gebaseerde voorspelling.

Tb Ad Nl