Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Toenemend aantal Neonazi's ondergedoken in Duitsland

Wapens veiliggesteld tijdens een persevenement na een inval tegen de neonazistische groep Free Forces Prignitz. [JENS KALAENE/PICTURE ALLIANCE VIA GETTY IMAGES]

Toenemend aantal Neonazi's ondergedoken in Duitsland

Het aantal criminele rechtsextremisten dat in Duitsland vrij rondloopt, neemt toe. Op 30 september 2021 registreerde de Duitse federale recherche 596 rechts-extremisten, tegen 266 in 2011. Er zijn aanhoudingsbevelen uitgevaardigd, maar de criminelen kunnen niet worden vervolgd omdat ze ondergronds zijn gegaan.

Tien jaar geleden kwam de zogeheten National Socialist Underground (nsu) in de openbaarheid. De nsu was een neonazistische terreurgroep die tussen 2000 en 2007 tien moorden pleegde. Jarenlang vermoordden ze mensen, beroofden banken en bedreigden personen zonder door opsporingsambtenaren te worden ontdekt. Ambtenaren zeggen dat de nsu niet meer bestaat, maar het ondergrondse karakter van rechtsextremisme bestaat nog steeds.

In Beieren is de politie op zoek naar 128 rechtsextremisten. In de dichtstbevolkte deelstaat van Duitsland, Noordrijn-Westfalen, worden 98 personen gezocht; in Berlijn 56; in Saksen 47; in Thüringen 42; in Nedersaksen 30; in Hessen 21. Süddeutsche Zeitung wees erop dat in de afgelopen drie jaar het aantal personen dat een geweldsmisdrijf heeft gepleegd meer dan verdrievoudigd is, met 23 in 2019, 30 in 2020, en 87 in 2021 – allemaal zijn ze ondergedoken om vervolging te vermijden.

Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken meldde in 2021 dat het totale aantal politiek gemotiveerde misdrijven aanzienlijk is gestegen, met meer dan 23 procent tot 55.048 misdrijven, het hoogste niveau sinds het begin van de registratie in 2001. Politiek gemotiveerde gewelddaden stegen ook met 16 procent tot 3.889 misdrijven. In 41 procent van de gevallen zou de drijfveer extreemrechts zijn. Antisemitische misdrijven bereikten een hoogtepunt met 3.027, een stijging van 29 procent.

Hoewel er ook links en islamitisch extremisme is, is het aantal rechtsextremisten het meest verontrustend in het licht van de geschiedenis van Duitsland.

Uit een nieuw rapport dat in mei werd gepubliceerd, blijkt dat het aantal extremisten dat deel uitmaakt van de federale en staatsveiligheidsdiensten groter is dan werd aangenomen. Over een periode van drie jaar zijn 327 werknemers met extremistische denkbeelden geïdentificeerd; in 860 gevallen is vanwege verdenking een onderzoek ingesteld. Dat is ongeveer negen keer zoveel gevallen als in het eerste managementrapport. Werknemers in veiligheidsdiensten vormen een bijzondere bedreiging. "Zij hebben speciale kennis, toegang tot gevoelige gegevens en, onder bepaalde omstandigheden, wapens," verklaarde minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser.

Maar er staat voor Duitsland meer op het spel dan de meeste mensen denken. Als Duitsland zijn naziverleden niet te boven komt, zal het dit herhalen. Ook al beseffen de meeste Duitsers het niet, er worden plannen uitgevoerd om Duitsland weer in een tiranniek en oorlogszuchtig land te veranderen.

In The Nazis Go Underground, documenteerde Curt Riess in 1944 de plannen van de Nazi's om ondergronds te gaan. De plannen zijn veel geraffineerder dan de meesten beseffen. Zelfs voordat Duitsland zich overgaf, gingen sommige Nazi's ondergronds om aan de bezetters te ontsnappen. Sommigen sloten zich zelfs aan bij het verzet tegen Adolf Hitler om overtuigend over te komen. Na de oorlog konden ze de operatie voortzetten. De ondergrondse nazi's hielden de Duitse WO2-ambities in leven.

In Duitsland en het Heilige Roomse Rijk (alleen beschikbaar in het Engels), belicht Trompet hoofdredacteur Gerald Flurry hoe deze ondergrondse beweging het veiligheidsapparaat van Duitsland heeft beïnvloed. In "Opgestaan uit de Duitse ondergrondse" belicht hij de rol die de industriëlen hierin spelen. Deze waarschuwingen zijn onderbouwd door Bijbelprofetie en worden ondersteund door de geschiedenis en de actualiteit. "Het beest dat u gezien hebt, was en is niet; en het zal opkomen uit de afgrond en naar het verderf gaan. En zij die op de aarde wonen, … zullen zich verwonderen als zij het beest zien, dat was en niet is, hoewel het er toch is" (Openbaring 17:8).

"Het woord 'afgrond' in vers 8 betekent eigenlijk 'ondergronds'," legt Mr Flurry uit in Germany and the Holy Roman Empire. "Dat is waar de nazi's zich bevonden, al sinds voor het einde van de Tweede Wereldoorlog." Deze ondergrondse beweging was in staat de hele wereld te misleiden over haar bestaan en staat op het punt veel slecht geïnformeerde Duitsers een nieuwe wereldoorlog in te leiden. Men kan de incidentele berichten over extremisten in Duitsland verwerpen, maar de geologische ambities van Duitsland zijn gevormd door deze ondergrondse beweging. Lees voor meer informatie: "Opgestaan uit de Duitse ondergrondse."

Dit korte artikel werd eerst als Trompet Brief gepubliceerd. Wilt u dagelijks nieuws-updates in uw inbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

Tb Ad Nl