Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Tevergeefs protesteren duizenden in Frankrijk tegen vaccinatiepaspoort

French protest by Cyberslayer is licensed under CC BY-NC-SA 2.0

Tevergeefs protesteren duizenden in Frankrijk tegen vaccinatiepaspoort

Het Franse parlement heeft maandag nieuwe wetgeving aangenomen die verplichte vaccinatiepaspoorten afdwingt. Het onderliggende principe van de nieuwe wet is bedoeld als stimulans voor mensen om het vaccin te nemen door het dagelijkse leven lastiger te maken voor ongevaccineerden. Op zaterdag waren er in heel Frankrijk protesten met meer dan 160.000 deelnemers. Maar hun protest en het recht op vrijheid voor ongevaccineerden werd genegeerd. Tijdens de door de mens veroorzaakte viruscrisis wordt het Franse motto liberté, égalité, fraternité, vergeten.

Vorige week eiste de Franse president Emmanuel Macron dat bewijs van volledige vaccinatie of een negatieve test nodig zou zijn voor toegang tot locaties voor amusement en zelfs voor bars en restaurants. France 24 schreef: “De aankondiging was een stap van Macron om vaccinaties het belangrijkste wapen tegen Covid-19 te maken nu er nieuwe varianten opduiken, waarbij mensen moeten worden gevaccineerd als ze een enigszins normaal dagelijks leven willen vasthouden.”

Op maandag werd deze wet goedgekeurd. De zogenaamde Covid-passen maken het nu mogelijk dat mensen wel of niet verder kunnen met hun dagelijks leven. Daarnaast zijn vaccinaties nu verplicht voor gezondheidswerkers.

De wetgeving zou voor het groter welzijn van iedereen bedoeld zijn, gezondheidsrisico’s met betrekking tot het vaccin worden genegeerd. Maar nog zorgwekkender is dat de regering haar wil aan haar onderdanen probeert op te dringen. De ongevaccineerden zouden zogenaamd de risico’s van schade door Covid-infecties inschatten om vervolgens te besluiten tegen het vaccin. De gevaccineerden, als we in het verhaal van de regering meegaan, zouden weinig last hebben van hun beslissing omdat ze maar een laag risico op infectie lopen. Maar in plaats van mensen een vrije keuze te geven, wordt de angst voor nieuwe varianten verspreid.

Als de pandemie echt zo dodelijk zou zijn, zou dat stimulans genoeg zijn om met de overheid mee te werken. In plaats daarvan probeert de regering de crisis groter te doen lijken om meer mensen in hun oplossing mee te trekken. Men wordt gedwongen om het vaccin te nemen, niet vanwege angst voor een infectie, maar omdat men onderdeel wil blijven van de maatschappij.

In zijn artikel “Het coronavirus en het Heilige Romeinse Rijk” waarschuwde de hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry: “Eén van de belangrijkste effecten van de wereldwijde paniek wegens COVID-19 wordt bijna over het hoofd gezien. De reactie van Europa op de pandemie versnelt de vervulling van een van de meest cruciale eindtijdprofetieën van uw Bijbel! Het coronavirus versnelt de komst van het geprofeteerde Heilige Romeinse Rijk.” Verder merkte hij op: “De reactie van Europa op COVID-19 heeft de weg geëffend voor dictators.”

We zien meer en meer hoe Europese regeringen de huidige crisis proberen uit te buiten. Mensen die zich weigeren te onderwerpen aan hun oplossing komen steeds zwaarder onder druk te staan. We kunnen nog ergere crises en steeds extremere maatregelen in Europa verwachten. Om te begrijpen waar dit alles toe leidt, lees: Het coronavirus en het Heilige Romeinse Rijk. 

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.