Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Steeds meer rechtsextremisme ontdekt binnen de Bundeswehr

"Desfile conjunto nazi-soviético en Brest-Livosk, Polonia, 22 de septiembre de 1939" by Contando Estrelas/CC BY-SA 2.0

Steeds meer rechtsextremisme ontdekt binnen de Bundeswehr

Het aantal nieuwe vermoedelijke gevallen van rechtsextremisme stijgt binnen alle rangen van de Bundeswehr. Een nieuw rapport laat zien dat er vorig jaar 477 nieuwe verdachte gevallen zijn toegevoegd, volgens de commissaris van Defensie, Eva Högl, die de Militaire Contra-Inlichtingendienst (MAD) citeerde.

Het MAD-jaarverslag van 2019 meldde 363 nieuwe verdachte gevallen. Uit het rapport bleek dat het aantal zogenoemde “Reichsburgers” of zelfbestuurders steeg van 16 in 2019 naar 31 in 2020. Op het gebied van islamitisch extremisme daalde het aantal van 77 naar 48. Als commentaar op het MAD-onderzoek merkte Högl op: “Deze inlichtingendienst vervult een belangrijke rol in de strijd tegen extremisme en moet qua personeel verder versterkt worden.”

Velen hebben echter gewaarschuwd dat het werk van de inlichtingendienst belemmerd wordt door rechtsextremistische sympathisanten binnen de eigen rangen. Katrin Bennhold, hoofd van het New York Times bureau in Berlijn, merkte op: “In interviews die ik het afgelopen jaar hield met militaire- en inlichtingenfunctionarissen, zelf uitgesproken extreemrechtse leden, beschreven zij landelijke netwerken van huidige en voormalige soldaten en politieagenten die banden onderhielden met uiterst rechts. … Sommige Duitse nieuwsmedia verwezen naar een ‘schaduwleger’, dat parallellen vertoont met de jaren 1920, toen nationalistische cellen binnen het leger wapens opsloegen, staatsgrepen beraamden en samenzwoeren om de democratie omver te werpen” (3 juli).

De toename in rechtsextremistische gevallen binnen de Bundeswehr laat zien dat deze ondergrondse netwerken veel serieuzer genomen moeten worden.

Zoals ons gratis boekje Germany and The Holy Roman Empire uitlegt, is de Bundeswehr gebouwd op het fundament van zijn naziverleden. Meer dan 80 procent van de ongeveer 15.000 officieren die in 1959 de basis legden van het Duitse leger, vocht onder Hitler. Er zijn dus altijd nazi’s in het Duitse leger geweest.

Tot nu toe heeft de Duitse nazi-ondergrondse zich echter stil gehouden. Maar in de jaren na de vluchtelingencrisis hebben velen in het leger hun ware aard laten zien. Hoewel nu veel mensen hopen dat het Duitse leiderschap zijn rechtse probleem kan aanpakken, onthult de Bijbel dat Duitsland een leider zal krijgen die hun gevoelens goedkeurt. “Aan het einde van hun koningschap, wanneer de afvalligen de maat hebben volgemaakt, zal er een meedogenloze koning opstaan, bedreven in slinkse streken” (Daniël 8:23).

Deze profetie verwijst naar een opkomende sterke Duitse leider en wordt verder uitgelegd in het artikel Duitsland en het laatste Heilige Romeinse Rijk door Gerald Flurry. De Trompet en zijn voorganger hebben deze profetie jarenlang verkondigd. Recente onthullingen over het Duitse leger laten zien dat Duitsland zijn naziverleden nog niet heeft overwonnen.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.