Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

Mr%20trump

Donald Trump by Gage Skidmore using CC BY-SA 2.0

Spiegel: Trump—een dictator in wording

Der Spiegel waarschuwde in zijn hoofdartikel van 22 augustus dat de dreiging van een opkomende dictator in de VS reëel is. Vijanden van de Amerikaanse president Donald Trump verspreiden de theorie dat hij van plan is de democratie in Amerika te ondermijnen. Spiegel heeft deze theorie proberen te bewijzen door te rapporteren dat Trump een dictator aan het worden is, alsof dit een vaststaand feit is.

“Bijna acht weken geleden riep Rosa Brooks, een hoogleraar rechten aan de Georgetown Universiteit van Washington, een groep van 67 mannen en vrouwen op om zich voor te bereiden op het onvoorstelbare: een Amerikaanse president die een staatsgreep plant vanuit het Witte Huis,” schreef Spiegel. Het tijdschrift ging verder:

De democratie in de VS is waarschijnlijk sinds het begin van de Amerikaanse burgeroorlog nooit zo wankel geweest. De verkiezingsfraudeoperatie van Trump begon al lang geleden. Wekenlang heeft de president de rechtsgeldigheid van stemmen per post in twijfel getrokken. Tegelijkertijd heeft hij de Post, die medeverantwoordelijk is voor de goede verwerking hiervan, verzwakt. Hij zaait wantrouwen bij de bevolking. Regeren door chaos te creëren is de klassieke handleiding van autocraten.

En inderdaad, de democratie in de VS is meer in gevaar dan ooit tevoren. Maar de werkelijke dreiging komt vanuit de Democratische Partij. “Er zijn Democraten op het hoogste niveau die het mensen makkelijk maken om verkiezingsfraude te plegen, en er zijn pro-Democratische organisaties die veroordeeld zijn voor het uitvoeren van dat soort fraude,” schreef Joel Hilliker, redacteur van de Trompet. (Vraag een gratis exemplaar aan van America under Attack door onze hoofdredacteur Gerald Flurry, voor details over hoe de Democraten betrokken zijn bij het liegen tegen het Amerikaanse volk en het vernietigen van de grondwet.)

Spiegel schildert Trump en zijn campagne af als degenen die liegen tegen het Amerikaanse publiek. Maar wat als het in werkelijkheid radicaal links is die ernaar streeft om het Amerikaanse democratisch systeem te vernietigen? Er is bewijs dat laat zien wat er werkelijk in Amerika aan de hand is.

Let op 2 Koningen 14:26-27: “Want de Heere zag dat de ellende van Israël zeer bitter was, dat het met de gebondene en de vrije gedaan was en dat Israël geen helper had. De Heere had niet gezegd dat Hij de naam van Israël van onder de hemel uitwissen zou, maar Hij verloste hen door de hand van Jerobeam, de zoon van Joas.” Dhr. Flurry verklaart in Amerika gered van radicaal links – tijdelijk dat deze profetie over het huidige Amerika gaat.

De Bijbelse boeken van koningen maken deel uit van de Vroege Profeten en omvatten profetie voor onze tijd. We zien parallelle profetieën in de Kleine Profeten en Jerobeam wordt bijvoorbeeld ook in Amos 7 genoemd. Een sleutel om deze profetie te begrijpen is de moderne identiteit van Israël. Wijlen Herbert W. Armstrong legt uit dat het moderne Israël voornamelijk verwijst naar de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. God gebruikt één man, een hedendaags type van koning Jerobeam II, om Amerika – tijdelijk – te redden van die totale vernietiging. Bijbelse profetie is vaak tweeledig, wat we in het oude Israël zagen, zien we eveneens vandaag in Amerika vervuld worden.

Het was God die Amerika ooit zegende en Hij geeft het volk nu een laatste kans om zich te bekeren, door het via een gebrekkig mens – tijdelijk – te redden van totale vernietiging! Maar er zijn geen aanwijzingen dat het volk van Amerika zich aan het bekeren is!

President Trump is geen dictator aan het worden, zoals Spiegel u graag wil doen geloven. In plaats daarvan wordt hij door God gebruikt om Amerika te redden van radicaal links. Als deze tijdelijke opleving voorbij is, kunt u verwachten dat kwaadaardige krachten van binnen en buiten Amerika de eens zo grote supermacht zullen aanvallen. Amerika staat aan de vooravond van een burgeroorlog en de nationale verkiezingen zijn al over twee maanden. Lees het artikel Amerika gered van radicaal links – tijdelijk om te begrijpen wat er in de VS gebeurt.

Tb Ad Nl