Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

Sebastian Kurz krijgt baan van miljardair Peter Thiel als internationaal strateeg

Sebastian Kurz mit WB-Mitgliedern by steirischevp is licensed under CC0 1.0

Sebastian Kurz krijgt baan van miljardair Peter Thiel als internationaal strateeg

Kort na zijn aftreden lijkt de voormalige Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz in de voetsporen van Karl-Theodor zu Guttenberg te treden. Vorige week werd bekend dat Kurz een baan aanneemt die zijn werkterrein zal uitbreiden naar de Verenigde Staten. Kurz gaat werken voor Thiel Capital, opgericht door de Duits-Amerikaanse miljardair Peter Thiel. De twee kennen elkaar al enkele jaren.

Toen Guttenberg aftrad als minister van defensie van Duitsland, verhuisde hij naar de VS, waar hij het investeringsbedrijf Spitzberg Partners oprichtte en ging werken voor het Center for Strategic and International Studies (CSIS).

Ook Guttenberg en Thiel hebben al eerder hun paden gekruist. In 2017 werd bekend dat Thiel en Guttenberg investeerden in SafeGraph, een bedrijf uit San Francisco dat helpt om via data-analyse voorspellingen te doen voor bedrijven.

In augustus 2021 meldde het Duitse netzpolitik.org echter het volgende: "SafeGraph verkoopt locatiegegevens aan bijna iedereen die geïnteresseerd is. Die locatiegegevens kunnen worden gebruikt om gebruikers te ontanonimiseren en conclusies te trekken over hun leven. Het bedrijf, waarin onder meer Peter Thiel en Karl-Theodor zu Guttenberg hebben geïnvesteerd, is daarom door Google geblokkeerd." Dus Thiel en Guttenberg investeerden beiden in een bedrijf dat gegevens van mensen verkocht.

Bloomberg merkte over Thiel op: "Thiel is niet de rijkste techno-magnaat, maar hij is in veel opzichten wel de meest invloedrijke. Zijn eerste bedrijf, PayPal, was een pionier op het gebied van online betalingen en is nu meer dan $300 miljard waard. Het dataminingbedrijf Palantir Technologies, zijn tweede bedrijf, maakte de weg vrij voor wat critici het surveillancekapitalisme noemen. Later werd Palantir een belangrijke speler in Donald Trump's immigratie- en defensieprojecten. Het bedrijf is ongeveer $50 miljard waard; Thiel heeft aandelen verkocht, maar hij blijft nog steeds de grootste aandeelhouder." Bloomberg beschuldigt Thiel ervan Donald Trump's brug naar Silicon Valley te zijn, aangezien de meeste anderen bij de verkiezingen van 2016 andere kandidaten steunden. Bloomberg merkte op: "Na het verlies van Trump in november gonsden Thiel's medewerkers en bondgenoten van geruchten over geheime ongetelde stemmen in belangrijke kantelstaten en hoe de uitkomst van de verkiezingen op de een of andere manier twijfelachtig was."

De CIA, NSA, FBI en CDC zijn allemaal klanten van Palantir. Politico merkte op dat het bedrijf "verwikkeld is geweest in een aantal controverses. In juni 2020 bekritiseerden Amerikaanse wetgevers de deelname van Palantir aan het COVID-19 traceringsprogramma van de Amerikaanse overheid (HHS), waarbij zij beweerden dat het bedrijf gezondheidsgegevens van de HHS gebruikte om de Amerikaanse Immigratie en Douane Handhaving (ICE) te helpen immigranten zonder papieren op te sporen en te arresteren. Het bedrijf nam ook een defensiecontract van het Pentagon over, bekend als Project Maven, nadat Google zich had teruggetrokken als gevolg van afwijzende reacties."

Kurz en Guttenberg zijn nooit opgevallen als aanhangers van Trump. Zij delen echter veel connecties met de conservatieve kringen in Amerika. Hoewel ze niet meer in functie zijn, maken ze nog steeds meer van deze connecties en bevorderen hun invloed met het grootkapitaal. The Trompet houdt personen als Kurz en Guttenberg nauwlettend in de gaten, vanwege hun religieuze gezindheid, hun charisma en leiderschapscapaciteiten, alsmede hun potentieel voor een dramatische comeback in de politiek.

Kurz en Guttenberg zijn vrienden en kunnen ook in de toekomst samenwerken, als zij opnieuw de politiek in Europa ingaan. Daniël 2 en Openbaring 17 spreken over de opkomst van tien koningen in Europa die duidelijk een autoritair bewind zullen terugbrengen op de hoogste politieke posten in Europa. Dit maakt hun connecties en activiteiten in Amerika zeer noemenswaardig. Openbaring 13 laat zien dat deze leiders vele maatregelen zullen gebruiken om de controle over mensen vast te houden. Nieuwe technologieën zouden zeker de handhaving van deze maatregelen mogelijk kunnen maken.

De Bijbel profeteert ook over een verraad; Europese leiders zullen hun Amerikaanse tegenhanger verraden. "Bijbelprofetie spreekt over een enorm verraad dat de door Duitsland geleide Europese Unie zal plegen tegen Amerika," schrijft Trompet-hoofdredacteur Gerald Flurry. "Dat verraad zou heel goed in de vorm van cyberaanvallen kunnen komen. Zij zouden grote delen van ons elektriciteitsnet kunnen uitschakelen en ernstige chaos kunnen veroorzaken" (Great Again ). In de Bijbel wordt zo’n aanval omschreven: " Zij hebben op de trompet geblazen, zij hebben alles gereedgemaakt, maar niemand trekt ten strijde..." (Ezechiël 7:14).

Op dit ogenblik genieten Europa en Amerika een grote samenwerking en vertrouwen: Militaire leiders delen strategieën en technologie, diplomatieke geheimen van politici en zakelijke gegevens. Maar dit alles kan plotseling leiden tot een dramatisch verraad. De Bijbel is duidelijk dat Europa, aangevoerd door Duitsland, dat verraad zal leiden. Hoewel de Bijbel in dit geval geen expliciete persoonlijkheden onthult, zijn er veel aanwijzingen dat Kurz en Guttenberg Europa zullen leiden in dit geprofeteerde verraad. Lees voor meer informatie: Er zal spoedig een sterke Duitse leider komen en Het Heilige Romeinse Rijk treedt naar voren – op volle sterkte. 

Nl Lead