Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Scheepswerven bundelen krachten vanwege nieuwe MKS 180

CARMEN JASPERSEN/AFP/GETTY IMAGES

Scheepswerven bundelen krachten vanwege nieuwe MKS 180

"K" steht für ‘Kampf’” (‘K’ staat voor ‘strijd’)”,  legt de website van de Bundeswehr trots uit met betrekking tot de bouw van de multifunctionele gevechtsschepen mks 180. De Duitse “marine zou in de toekomst niet alleen in staat moeten zijn om te helpen met hun schepen, maar ook om te vechten,” zo meldde faz.net op 19 mei.

Duitsland bereidt zich voor op een oorlog op zee en de Europese scheepswerven verenigen zich om deze visie te realiseren.

Het contract voor het mks 180-fregat werd eerder uitgesteld vanwege juridische geschillen. Maar het besluit van het Duitse ministerie van Defensie om de grootste marineorder bij een Nederlandse scheepswerf uit te besteden leidde er uiteindelijk toe dat de Duitse scheepswerven hun verschillen opzij zetten en hun krachten bundelden.

De scheepswerf Bremen Lürssen, met onder meer Blohm en Voss, en de Duitse marinewerf Kiel kwamen overeen hun marine-divisies samen te voegen. Samen bouwen ze de mks 180 onder leiding van het Nederlands scheepsbouwconcern Damen.

“Gisterenavond viel er een zware last van mijn schouders. Ik ben blij dat we nu kunnen doorgaan met het inkoopproces voor de mks 180,” schreef marine-inspecteur Andreas Krause op Twitter. “We hebben deze schepen hard nodig om de taken die ons zijn opgedragen uit te voeren.”

Zelfs midden in de wereldwijde pandemie maakt het Duitse ministerie van Defensie plannen om miljarden te investeren in een nieuw oorlogsschip. Hoewel de begroting nog niet is goedgekeurd zou de consolidatie hiervan alleen al een revolutie teweeg kunnen brengen in de Centraal Europese oorlogsschipsector. Het toont ook duidelijk het Duitse streven naar hernieuwde militaire paraatheid aan.

“De mks 180 zal in staat zijn om enerzijds langere tijd over grote zeegebieden over de gehele wereld te patrouilleren, embargo’s te bewaken en, indien noodzakelijk, Duitse burgers te evacueren uit crisissituaties, en anderzijds waar nodig in de Noord-Atlantische Oceaan of de Middellandse Zee deel te nemen aan zeegevechten tegen andere oorlogsschepen van zijn soort of zelfs tegen onderzeeërs. Er is tot nu toe geen enkel ander type schip dat zo’n breed scala aan taken kan vervullen,” aldus de website van de Duitse Bundeswehr.

Met aanvankelijk slechts vier schepen lijkt de bestelling misschien klein, maar de basis voor de plotselinge herbewapening van Duitsland wordt hiermee gelegd. De Duitse wapenindustrie heeft zichzelf decennialang gefinancierd via export en nu zijn zij er klaar voor om Duitsland te bewapenen met een militaire uitrusting van wereldklasse.

Dit is precies waar de geallieerde troepen na WO ii voor waarschuwden. Een nog sterkere waarschuwing vindt u in de Bijbel. Openbaring 17 waarschuwt voor de remilitarisering van Duitsland.

De hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, legt deze profetie uit in zijn artikel Duitsland en het laatste Heilige Romeinse Rijk . Hou de plotselinge aandacht van Duitsland om te remilitariseren in de gaten en lees Er zal spoedig een sterke Duitse leider komen .

Nl Lead