Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Paus identificeert probleem: NAVO’s geblaf aan Poetin's deur

Pope Francis by Monica de Argentina is marked with CC BY-NC-SA 2.0.

Paus identificeert probleem: NAVO’s geblaf aan Poetin's deur

Paus Franciscus zag er lang van af de agressor van de oorlog in Oekraïne aan te spreken. Hij verwees ernaar als een intern conflict tussen broeders. Hij bad voor vrede. Hij kon zich er echter niet toe brengen Rusland rechtstreeks te veroordelen voor het veroorzaken van het bloedvergieten. Na weken van overpeinzing identificeerde hij eindelijk het probleem: de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie.

In een interview van 3 april met Il Corriere della Sera zei Franciscus dat "navo’s geblaf aan de Russische deur" het Kremlin misschien heeft gealarmeerd over de bedoelingen van het bondgenootschap in Oekraïne. Hij gaf toe dat hij "niet kan zeggen" of dit de woede van Rusland heeft "uitgelokt", maar het "misschien heeft bevorderd".

Het is waar dat de navo veel verkeerd heeft gedaan in gebieden als Joegoslavië, zoals Trompet hoofdredacteur Gerald Flurry uitlegt in Poetin herdenkt Joegoslavië en in zijn boekje Duitslands verovering van de Balkan (alleen in het Engels verkrijgbaar).

Maar Poetin heeft ook andere doelen. Hij betreurt de val van het Sovjetrijk en streeft naar de wederopstanding van het "Heilig Rus" – waartoe ook Wit-Rusland en Oekraïne behoren. Zoals John Dobson voor de Sunday Guardian uitlegde, beweerde Poetin in zijn artikel van 2021 juli, getiteld "Over de historische eenheid van Russen en Oekraïners", dat door de bekering in 988 van prins Volodymyr (Vladimir in het Russisch) Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne dezelfde "doopvont" delen – Kiev.

Waarom richt de paus zich dan op navo?

Zijn vroegere activiteit kan het antwoord geven.

Ik moedig u aan om te lezen: "Waarom bemoeit de paus zich met de Amerikaanse politiek? "(momenteel alleen beschikbaar in het Engels) van Gerald Flurry te lezen om te begrijpen wat de ware motieven van de paus kunnen zijn om de zwakte van de NAVO in dit conflict aan te wijzen. Lees ook: Poetin herdenkt Joegoslavië 

Dit korte artikel werd eerst als Trompet Brief gepubliceerd. Wilt u dagelijks nieuws-updates in uw inbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.