Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Oostenrijk is niet immuun

Maibaum by YankY56 is licensed under CC BY 2.0

Oostenrijk is niet immuun

Tot maandagavond 2 november was Oostenrijk gespaard gebleven van het soort terroristische aanslagen die Frankrijk, Spanje, Nederland, Engeland en Duitsland de afgelopen jaren hebben geteisterd. Een 20-jarige islamitische terrorist heeft samen met mogelijk andere aanvallers vier personen gedood en nog eens 22 mensen verwond. Volgens de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz, werd de aanval duidelijk gedreven door “haat tegen onze manier van leven, onze democratie.”

De schutter, die een terroristisch strafblad had, was afgelopen december uit de gevangenis vrijgelaten. Hij kwam oorspronkelijk uit Noord-Macedonië en bezat zowel de Oostenrijkse als de Macedonische nationaliteit. Gewapend met een automatisch geweer, een pistool, een machete en met een nep-explosievenriem om, opende de aanvaller het vuur op mensen die buiten in cafés en restaurants aan het eten waren.

Het voorval begon rond 20.00 uur dichtbij een synagoge in het centrum van Wenen, slechts een paar uur voor het instellen van een avondklok vanwege de coronavirusmaatregelen. Nadat hij meer dan 100 kogels had afgevuurd op het terrein in de omgeving van de synagoge werd de schutter door de politie doodgeschoten. Er wordt aangenomen dat er nog andere verdachten op vrije voeten zijn.

Een reactie uit Europese hoofdsteden volgde snel. De Franse president Emmanuel Macron zei dat Europa nooit “zal opgeven” bij dergelijke aanvallen en hij bood bondskanselier Kurz volledige Franse steun en hulp aan waar dat nodig was. De Duitse bondskanselier Angela Merkel veroordeelde de aanval en verklaarde “islamitisch terrorisme is onze gemeenschappelijke vijand.” Ondertussen veroordeelde de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, “deze verschrikkelijke aanval” en noemde het een “laffe daad die het leven en onze menselijke waarden schendt.”

De aanslag in Wenen volgde kort op de onthoofding van de Franse onderwijzer Samuel Paty in Parijs door een Tsjetsjeense tiener en de fatale steekpartij van drie mensen in een kathedraal in Nice door een Tunesische aanvaller. Deze recente aanslagen worden opgeteld bij een lange lijst van agressief gedrag door islamitische terroristen in de afgelopen jaren. Waar leidt al dit geweld naartoe en hoe zal Europa reageren op deze groeiende provocatie?

Bijbelprofetie spreekt over een grote botsing die zal plaatsvinden tussen twee krachtige machten in de eindtijd: De koning van het noorden en de koning van het zuiden. Het boek Daniël beschrijft deze machtsstrijd: “Dan zal in de tijd van het einde de koning van het zuiden hem met de hoorns stoten. En de koning van het noorden zal op hem aanstormen met wagens en met ruiters en met vele schepen. Hij zal de landen binnentrekken, ze overspoelen en erdoorheen trekken” (Daniël 11:40).

De hoofdredacteur van het tijdschrift Trompet, Gerald Flurry, heeft de “koning van het zuiden” geïdentificeerd als Iran en de daarbij behorende islamitisch terroristische “stoot”. Deze islamitische macht zal agressief in botsing komen met de opkomende Verenigde Staten van Europa of “koning van het noorden.” De koning van het noorden zal op zijn beurt de koning van het zuiden en zijn strijdkrachten decimeren. Zoals de Franse president Emmanuel Macron onlangs zei: “Onze vijanden moeten weten met wie ze te maken hebben.”

Vraag het gratis boek aan van Gerald Flurry, The King of the South (momenteel alleen in het Engels beschikbaar), voor meer informatie over de opkomst van beide koningen, hun machtsblokken en het opkomende wereldconflict. Ook kunt u het artikel Drie manieren om de koning van het zuiden uit Bijbelse profetie te identificeren lezen.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.