Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Oost-Duitsland ziet dramatische stijging in antisemitische misdrijven

CHRISTOPHE GATEAU/PICTURE ALLIANCE/GETTY IMAGES

Oost-Duitsland ziet dramatische stijging in antisemitische misdrijven

De Duitse federale overheid registreerde vorig jaar 580 antisemitische misdrijven in de Oost-Duitse deelstaten Brandenburg, Mecklenburg-Voor-Pommeren, Saksen, Saksen-Anhalt en Thüringen. In 2019 werden 491 antisemitische misdrijven geregistreerd; 416 in 2018; en 330 in 2017. De drastische stijging in de loop der jaren is een alarmerend teken voor de hele wereld.

Duitsland telt momenteel meer dan 83 miljoen inwoners, waarvan ongeveer 5 miljoen moslims. Vóór de jaren dertig telde de joodse gemeenschap ongeveer 560.000 leden. Sindsdien is de gemeenschap geslonken tot slechts ongeveer 95.000 mensen.

Dit maakt het aantal antisemitische misdrijven zeer verontrustend. "Het almaar toenemende aantal antisemitische misdrijven in de afgelopen jaren is alarmerend," zei de politicus van de Vrije Democratische Partij, Marcus Faber, volgens Welt (vertaling van Trompet). Elke afzonderlijke daad, zei hij, is een aanval op de vrije samenleving. "We mogen niet wegkijken en moeten een duidelijk standpunt innemen tegen elke vorm van antisemitisme," zei Faber.

In 2020 kende Duitsland het hoogste aantal antisemitische misdrijven sinds het begin van de registratie in 2001, meldde Spiegel Online. Vorig jaar waren er 2.275 antisemitische misdrijven, een gemiddelde van zes per dag.

De geschiedenis zou ons moeten leren dat een dergelijke trend niet mag worden genegeerd.

"Hoe vaak hebben we niet gehoord dat de geschiedenis zich herhaalt?" vroeg Trumpet hoofdredacteur Gerald Flurry in "The Law of History." "Het herhaalt zich - keer op keer. Als we dezelfde levensstijl volgen als onze voorvaderen, zullen we vrijwel hetzelfde resultaat bereiken - goed of slecht. Geschiedenis wordt profetie. De geschiedenis voorspelt het lot van naties, of ze zullen opbloeien of ineenstorten! Dit is 'een wet van de geschiedenis'. Het is geen geluk of toeval. Het is een wet van de geschiedenis. Als we die wet breken, breekt de wet ons!"

"De waarschuwing van de geschiedenis is overduidelijk en onmiskenbaar: Trends in Groot-Brittannië, Amerika en Europa voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog tonen aan dat antisemitisme een barometer van crisis is!" merkte managing editor van de Trompet, Brad Macdonald, in 2009 op in "Anti-Semitism: Why You Should Be Alarmed."

Op dit moment zijn wij getuige van een gestage toename van het antisemitisme en de haat tegen de Joodse natie in het Midden-Oosten. De Europese geschiedenis staat bol van voorbeelden van dergelijke haat die escaleert in bruut geweld. De jaren voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog zijn slechts een van de vele voorbodes dat dergelijke haat altijd escaleert.

Maar de Bijbel geeft een nog sterkere waarschuwing. "Grote verdrukking", "een benauwde tijd, zoals er niet geweest is sinds er een volk is geweest tot op die tijd” staat op het punt om over deze aarde te komen (Mattheüs 24:21; Daniël 12:1). Deze tijd zal worden ingeluid door haat tegen het hedendaagse Israël, waartoe ook de Joodse natie behoort.

In "Een mysterieuze profetie" legde de heer Flurry uit dat Psalm 83:2-4 spreekt over naties die zouden samenzweren om de naam van Israël uit te wissen.

Het goede nieuws is dat de Bijbel herhaaldelijk beschrijft dat de periode waarin wij ons nu bevinden niet alleen de slechtste uit de geschiedenis is, maar dat het ook de periode is die leidt tot de wederkomst van Jezus Christus. Bij Zijn wederkomst zal Christus de wet van God handhaven die de mensheid sinds de hof van Eden heeft verworpen, en een tijd van ongekende voorspoed zal het gevolg zijn.

Er is een reden waarom antisemitisme een van de sterkste en meest blijvende vormen van haat is. De reden daarachter onthult ook de hoop die voorbij de gebeurtenissen van vandaag ligt. Beide waarheden worden uitgelegd in "The One Minority Society Loves to Hate," door Richard Palmer, assistent hoofdredacteur van theTrumpet.com. Lees het artikel Duitsland en het laatste Heilige Romeinse Rijk om te meer te leren over de profetieën gericht op deze tijd.

Nl Lead