Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Oekraïne: Geen hulp van Duitsland

Russian troops by bbcworldservice is licensed under CC BY-NC 2.0

Oekraïne: Geen hulp van Duitsland

Het zou het einde kunnen zijn van Oekraïne zoals we het kennen: Rusland dreigt met een invasie. Jarenlang heeft de Russische president Vladimir Poetin met deze gedachte gespeeld, geopolitieke spelletjes gespeeld en zich stap voor stap voorbereid op een mogelijke invasie. Al die tijd hebben de Europese Unie en Duitsland vrijwel niets gedaan. Nu is bekend geworden dat Duitsland opzettelijk Oekraïne heeft belet de nodige wapens te krijgen om de Russische invasies af te slaan.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft het Westen al lang bekritiseerd omdat het niet de nodige hulp biedt. "Kiev moet zich daarom beschermen tegen een mogelijke aanval van Rusland – en daarvoor heeft het wapens nodig," merkte n-tv.de op. "Berlijn steekt hen echter een spaak in het wiel." Oekraïne verwijt Duitsland vooral dat het wapenleveranties heeft geblokkeerd. Zelensky zei in een interview dat Berlijn "ons onlangs heeft verhinderd om leveringen van wapensystemen voor defensie te ontvangen in het kader van de NAVO-samenwerking. Elke democratische staat die zichzelf beschermt tegen agressie moet het recht hebben dit soort defensieve wapens aan te schaffen."

De Oekraïense minister van Defensie Oleksii Reznikov klaagde: "Ze gaan door met de aanleg van de Nord Stream 2-gaspijpleiding en blokkeren tegelijkertijd onze [aankoop van] verdedigingswapens. Dat is zeer oneerlijk."

Kiev probeerde in november extra defensieve wapens van het Westen te verwerven met het oog op de "agressie" van Rusland. "Uit vrees voor een escalatie van het conflict in Oost-Oekraïne heeft het Westen echter lang geaarzeld om wapens aan Kiev te verkopen," merkte n-tv.de op. "Uiteindelijk slaagde de Oekraïense regering erin om enkele defensiesystemen te verwerven, waaronder apparaten voor Amerikaanse antitankraketten en Turkse drones."

Het Westen lijkt alles in het werk te stellen om de inval van Poetin in Oekraïne zo makkelijk mogelijk te maken. Hoe minder Oekraïne zich hoeft te verdedigen, hoe sneller het zal toegeven aan de wil van Rusland en hoe minder bloedig het conflict zal zijn – zo is de westerse redenering. Op de vraag of de VS Oekraïne zal helpen, zei president Joe Biden dat de VS in geval van een invasie zal reageren met economische sancties. Poetin kan er dus zeker van zijn dat zijn militaire opmars geen militaire gevolgen zal hebben.

Oekraïne van zijn kant probeert alles om zijn gevechtsgereedheid te vergroten, zoals het toelaten van een grotere NAVO-aanwezigheid in het land. Maar de NAVO doet geen belofte om een niet-lid als Oekraïne te beschermen. Opnieuw biedt Duitsland alleen maar woorden van solidariteit, die de Russische beer nauwelijks zullen afschrikken. Een "agressieve actie van Rusland" ten aanzien van Oekraïne zou "enorme economische en diplomatieke gevolgen" hebben, zei minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock tijdens een bezoek aan Stockholm.

De onwil van Duitsland om Oekraïne te helpen heeft verwoestende gevolgen voor de wereld. Het geeft Rusland meer macht en laat duidelijk de bereidheid van Duitsland zien om de levens van miljoenen op te offeren voor zijn eigen economische welvaart. De recente gebeurtenissen bewijzen wat dhr. Flurry in het november-decembernummer van 2008 van de Trompet aangaf:

Wist u dat Duitsland en Rusland hun grootste meningsverschillen waarschijnlijk al hebben bijgelegd? ... Ik denk dat de Duitse leiders al een overeenkomst met Rusland hebben gesloten, een modern Hitler-Stalin-pact waarbij Duitsland en Rusland landen en bezittingen onder elkaar verdelen. Deze overeenkomst zou elk van hen in staat stellen andere doelen na te streven. Een dergelijke overeenkomst tussen Duitsland en Rusland is een voorbode van oorlog!

Lees het artikel van de heer Flurry: De geheime oorlog van Duitsland en Rusland tegen Amerika, om te begrijpen waarom Duitsland Oekraïne opoffert aan Rusland en wat de dringende profetische betekenis hiervan is.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.