Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

Putinschroder

SEAN GALLUP/GETTY IMAGES

De geheime oorlog van Duitsland en Rusland tegen Amerika

De geschiedenis laat zien dat de verdieping van de samenwerking tussen Duitsland en Rusland een zeker teken is van een toekomstig conflict.

We moeten goed letten op wat er op dit moment gebeurt tussen Duitsland en Rusland.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel op 11 juli publiekelijk berispt voor het Duitse besluit om een enorme hoeveelheid gas uit Rusland te kopen. "Ik vind het heel triest", zei hij, "wanneer Duitsland een grootschalige olie- en gasafspraak maakt met Rusland, terwijl je geacht wordt te waken tegen Rusland, en Duitsland betaalt gewoon miljarden en miljarden dollars per jaar aan Rusland.”

Deze olie- en gasdeal heeft betrekking op een pijplijnproject genaamd Nord Stream 2. Dit zijn twee parallelle pijpleidingen die enorme hoeveelheden Russisch aardgas over ruim 1200 kilometer onder de Oostzee richting Duitsland zullen transporteren. Wanneer de gasleiding in 2019 wordt geopend, verdubbelt dit de capaciteit van het eerste Nord Stream-project, dat in 2012 werd voltooid.

Al jarenlang wordt Duitsland bekritiseerd voor de Nord Stream-projecten, maar het trekt zich daar niets van aan en drukt gewoon door. Dit laat zien dat Duitsland niet geïnteresseerd is om meer op de navo te vertrouwen. President Trump heeft dit openbaar gemaakt en heeft Merkel bekritiseerd.

"Duitsland wordt volledig gecontroleerd door Rusland," zei hij later, "omdat ze 60 tot 70 procent van hun energie uit Rusland betrekken en een nieuwe pijplijn krijgen. En vertelt u mij nu eens of dat gepast is, want ik denk van niet, en ik denk dat het een zeer slechte zaak is voor de navo en ik denk niet dat het had moeten gebeuren. "

Er zijn verschillende redenen waarom dit een alarmerende ontwikkeling is die we van nabij moeten volgen.

Afbraak van de NAVO

Toen de navo in 1949 werd opgericht, was het hoofddoel het ontwapende Duitsland en andere Europese landen te beschermen tegen de door Rusland geleide Sovjet-Unie. Om dit te bereiken, stelde het verdrag "collectieve verdediging" voor lidstaten in: als een agressor een van hen aanviel, zou het oorlog hebben met hen allemaal.

Nord Stream 2 verbindt Rusland en Duitsland op een manier die de navo ondermijnt. Hoewel Rusland en Duitsland dat niet zullen zeggen, is dit pijplijnproject duidelijk bedoeld om de navo te breken.

Waarom willen deze landen dat doen? Wel, het is makkelijk te snappen waarom Rusland dat zou doen. De Russische president Vladimir Poetin beschouwt de navo als een kracht die de opkomst van Rusland beperkt en zijn plan voor de wederopbouw van het oude Sovjetrijk vertraagt. Hij heeft geen geheim gemaakt van zijn afkeer voor deze door de VS geleide organisatie. Dus zijn reden om het te willen ontmantelen is duidelijk.

Wat niet zo voor de hand liggend is, is dat ook duitsland de navo wil elimineren.

Waarom?

Amerika heeft miljarden uitgegeven aan de heropstanding van Duitsland uit het puin van de Tweede Wereldoorlog, en miljarden meer om de vrede in Europa te bewaren. Duitsland zou niet zijn waar het nu is zonder de enorme hoeveelheid hulp die Amerika heeft geleverd. President Trump benoemde dit in zijn opmerkingen op 11 juli: "We beschermen Duitsland, we beschermen Frankrijk, we beschermen al deze landen, en dan gaan veel van die landen op pad om een ​​pijplijnovereenkomst te sluiten met Rusland waarbij ze miljarden dollars in de kluizen van Rusland gaan storten.”

Waarom zou Duitsland deze geschiedenis versmaden? Veel elite-Duitsers hebben het gevoel dat hun land nu alles uit de Verenigde Staten heeft gehaald en klaar is om verder te gaan. Sommige machtige Duitsers denken tegenwoordig steeds meer aan het Heilige Romeinse Rijk en zij willen dat het moderne Duitsland meer eigen macht krijgt in de geest van dat rijk. Zij willen Europa grondvesten als een machtige, door Duitsland geleide, supermacht.

Deze Duitsers weten dat de navo een obstakel vormt voor hun doel. Toen de navo voor het eerst werd gesticht, legde de eerste secretaris-generaal, Hastings Ismay, het hoofddoel ervan uit: "Houd de Russen erbuiten, de Amerikanen erin en de Duitsers eronder." De idee om "de Duitsers eronder te houden" is in tegenspraak met de imperialistische ambities die tegenwoordig onder veel elite-Duitsers intens in opmars zijn.

De antipathie van Duitsland ten opzichte van de navo is ook duidelijk in het feit dat het land slechts de helft uitgeeft van het minimumbedrag dat de lidstaten moeten uitgeven aan defensie. Waarom wil Duitsland niet zijn volledige deel betalen terwijl het misschien wel de sterkste valuta ter wereld heeft? Deels omdat het niet echt in de alliantie gelooft, en deels omdat de VS hen ermee lieten wegkomen. Nu heeft president Trump Duitsland erop gewezen dat het niet aan die vereiste voldoet, en dat lijkt mij volkomen terecht.

Maar Bijbelprofetieën over de volgende opstanding van het Heilige Romeinse Rijk tonen aan dat Duitsland spoedig beduidend meer aan zijn leger zal spenderen – en niet binnen een door de VS geleid kader. (Bestel een kopie van ons gratis boekje The Holy Roman Empire in Prophecy, waarin we die Bijbelprofetieën in detail uitleggen.)

Revitalisering van Ruslands zwakke economie

Kun u zich voorstellen hoe de nieuwe Nord Stream 2-overeenkomst de Russische economie zal aandikken? Op dit moment is de economie kleiner dan sommige afzonderlijke staten in Amerika. Maar als miljarden en miljarden dollars voor dit gas Rusland in zullen stromen, zal dat de macht van Poetin versterken.

President Trump zou graag zien dat de Duitsers gas kopen uit Amerika, dat onlangs een netto-exporteur van aardgas werd. Maar in plaats daarvan zullen ze het kopen van Poetin – de gesel van deze wereld.

Vergeet niet dat de binnenlandse campagnes van Poetin meer dan 150.000 Russen in Tsjetsjenië hebben gedood. De acties van Rusland in het Midden-Oosten hebben ervoor gezorgd dat het brutale Syrische regime, dat zijn eigen burgers vermoordde, zijn macht kon behouden, en stelde Iran, 's werelds grootste staatssponsor van terrorisme, in staat kernwapens te blijven najagen. Vergeet niet dat Poetin op flagrante wijze voormalige Russische agenten op buitenlandse bodem aan het vergiftigen is. En met zijn KGB-achtige methoden heeft hij de Russische media veranderd in een persoonlijke propagandamachine. Er zijn aanwijzingen dat hij daarbij al meer dan 130 journalisten heeft laten vermoorden.

Het moderne Duitsland beweert zich sterk in te zetten voor de mensenrechten. Als dat echt zo was, zou het dan een hechte relatie opbouwen met iemand die zo meedogenloos handelt als Poetin?

President Trump zei dat Duitsland uiteindelijk “volledig gecontroleerd” zal worden door Rusland als gevolg van deze deal rond de gaspijplijn. En Duitsland neemt echt wel een risico met een gevaarlijke dictator. Maar deze deal zal meer vergroten dan alleen de macht en invloed van Rusland. Het vergroot ook die van Duitsland. Duitsland heeft hier veel baat bij. En het zal gebeuren op een manier die vele andere landen pijn doet!

Schröder en Nord Stream

Gerhard Schröder, de voorganger van kanselier Merkel, was een pleitbezorger van het Nord Stream-pijplijnproject. In 2005, vlak nadat hij bij de verkiezingen werd afgestraft, maar voordat hij officieel het ambt had verlaten, tekende Schröder nog snel de Nord Stream-overeenkomst.

Het is voor een politicus heel onkies om zoiets te doen. Hij wist dat de mensen hem al hadden weggestemd, maar toch besloot hij dit project in gang te zetten. Dit geeft aan wat er gebeurt met deze door Duitsland geleide Europese macht: zij wordt gegijzeld door leiders die niet altijd handelen in het belang van hun volk!

Deze leiders houden niet van Amerika en willen bevriend raken met Rusland. Blijkbaar hebben ze respect voor de autoritaire manier waarop Rusland zijn doelen bereikt.

Enkele weken nadat Schröder zijn functie verliet, nomineerde het gigantische staatsbedrijf Gazprom hem tot voorzitter van de raad van bestuur van het consortium dat de pijplijn bouwt – en hij accepteerde dit. Dus hij hield persoonlijk toezicht op de implementatie van Nord Stream.

Meer recentelijk werd Schröder een kaderlid van Nord Stream 2 en tevens voorzitter van Rosneft, Ruslands grootste oliefirma. Zijn dit niet zeer ongebruikelijke banen voor een voormalige Duitse bondskanselier?

Schröder en Poetin hebben een hechte vriendschap gesmeed. Poetin-biograaf Boris Reitschuster schreef dat de twee mannen in het begin van Poetins presidentschap met elkaar Duits spraken en dat ze al gauw vrienden werden. In 2004 werd Schröder breed veroordeeld omdat hij Poetin een “onberispelijk democraat” noemde. In april 2014 kwam Schröder opnieuw onder vuur te liggen voor het vieren van zijn verjaardag in Rusland met Poetin, slechts één maand nadat Poetin het Oekraïense schiereiland de Krim had geannexeerd. De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, Pavlo Klimkin, vertelde in maart aan het Duitse blad Bild dat “Gerhard Schröder wereldwijd de belangrijkste lobbyist voor poetin is” (geheel eigen nadruk).

Dus Schröder is de vriend van Poetin en hij speelt een sleutelrol in het pijplijnproject. Denk daar eens over na. Het feit dat die twee zo nauw samenwerken geeft sterk aan dat ze het eens zijn over een plan om de navo te vernietigen.

Zelfs in Duitsland maken velen zich zorgen over de pijplijn. Op 11 juli schreef Rick Noack in de Washington Post dat sommige Duitsers beducht zijn voor de nauwe kameraadschap van Schröder met Poetin en zijn werk met Nord Stream. “De Duitsers zijn al geruime tijd argwanend over de zakelijke transacties van schröder na zijn kanselierschap”, schreef hij, “maar velen zijn nog altijd bereid om Nord Stream II, zijn meest controversiële project, te verdedigen. Duitsers hebben gelijk als ze achterdochtig zijn over wat deze man doet met Vladimir Poetin!

Duitsland staat met kop en schouders boven elk ander land in Europa en het oefent druk uit op veel van deze landen en volken. En dat Duitsland, met al zijn macht, een​ ​dergelijke relatie met Rusland aangaat, is zeer verontrustend!

Deze deal geeft inzicht in de manier waarop Duitsland opereert, en in de toekomst van Europa. De Europese Unie zal worden gekaapt door een paar zeer elitaire personen, met name in Duitsland.

U moet goed uitkijken hoe deze situatie zich verder ontwikkelt. De geschiedenis van Duitsland laat zien dat wanneer een machtige man de controle overneemt, het Duitse volk met hem mee gaat en vreselijke verwoesting op de wereld loslaat. Dat is de geschiedenis van het Heilige Romeinse Rijk en we zouden daar heel diep bezorgd over moeten zijn!

Steun aan een antisemitische leider

Gerhard Schröder verscheen op een andere belangrijke gebeurtenis die behoorlijk onthullend is. Hij was aanwezig op 9 juli toen Recep Tayyip Erdoğan van Turkije werd beëdigd voor zijn tweede ambtstermijn als president, met ingrijpende nieuwe bevoegdheden.

Mensen over de hele wereld zijn gealarmeerd door de dictatoriale bevoegdheden die Erdoğan zich heeft toegeëigend. Nu kan hij Turkije bij decreet regeren! Deze dictator is bevelhebber over een van 's werelds machtigste legers zonder dat hij aan iemand rekenschap moet geven.

Erdoğan is niet alleen een autoritair leider; hij is een antisemiet. Jaren geleden, toen hij burgemeester van Istanbul was, zei hij in een bekende verklaring: "Tegenwoordig is het beeld van de Joden niet anders dan dat van de nazi's." Zijn opvattingen zijn niet veranderd. Vorig jaar gaf hij "de Jood" de schuld voor het onafhankelijkheidsreferendum van Koerdistan. In mei noemde hij Israël een “terroristische staat” die “genocide” pleegt.

Het idee van antisemitisme roept onmiddellijk herinneringen op aan de Tweede Wereldoorlog toen Hitler 6 miljoen Joden doodde en vastbesloten was elke Jood in Europa en de wereld te vernietigen! Dat was zijn satanische plan!

Waarom zou Duitsland officieel vertegenwoordigd willen worden bij de inauguratie van een antisemitische dictator door voormalig kanselier Schröder daarheen te sturen om hem de hand te schudden? Overigens was Rusland ook vertegenwoordigd tijdens de ceremonie, door premier Dmitry Medvedev.

Schröder's aanwezigheid bij de ceremonie geeft ons een nieuwe huiveringwekkende inkijk onder de oppervlakte van de heersende klasse van Duitsland.

Schröder en Mercosur

U kunt ook de inspanningen van Duitsland om Amerika te ondermijnen herkennen in hun werkzaamheden in Latijns-Amerika. Dit is een volledig over het hoofd gezien verhaal dat we vele jaren hebben gevolgd, in de tijd toen Gerhard Schröder bondskanselier van Duitsland was.

In het begin van het kanselierschap van Schröder, van januari tot juni 1999, nam Duitsland het zes maanden durende roulerend voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie op zich. Een van zijn laatste verwezenlijkingen aan het roer van de EU was om de eerste top te leiden tussen de Europese Unie en haar handelspartners in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. De top vond plaats in juni 1999 in Rio de Janeiro, Brazilië.

De BBC meldde: "Tijdens de laatste persconferentie zei de Duitse bondskanselier Gerhard Schröder dat de oprichting van een nieuw trans-Atlantisch partnerschap in ieders voordeel zou zijn en geen agressieve maatregel was die gericht was tegen andere regio's" (29 juni 1999). De feiten van deze alliantie wezen echter anders uit, en de BBC zelf zag dit in. Het artikel zei: "Uiteindelijk was dit de eerste ontmoeting in zijn soort tussen twee regio's die sterk met elkaar verbonden zijn, zowel door de geschiedenis als door een gemeenschappelijk verlangen om de Verenigde Staten te verhinderen ​​een positie van totale mondiale dominantie te handhaven of te bereiken."

We hebben deze ontwikkeling in haar context geplaatst in ons boekje Hij had gelijk, dat de nauwkeurigheid van Herbert W. Armstrongs voorspellingen van wereldnieuws laat zien. De heer Armstrong schreef vrij veel over de opmars van Duitsland in Latijns-Amerika – zelfs tot na de Tweede Wereldoorlog – en hij zei dat het deze invloed zou gebruiken om Amerika economisch te ondermijnen. "Door het opbouwen van deze relatie, die het een “strategische alliantie” noemt, tart Europa rechtstreeks de aloude hoop van Washington om een pan-Amerikaanse vrijhandelszone te creëren”, schrijven we in Hij had gelijk. We citeren ook de Echte Waarheid van mei 1962, die stelde dat "de Verenigde Staten buiten in de kou blijven zal blijven staan terwijl twee enorme handelsblokken, Europa en Latijns-Amerika, zich met elkaar verbinden en de lakens uitdelen wat betreft wereldhandel.” (U kunt dit hoofdstuk, “Europa’s Latijnse Aanval” hier lezen.)

Dezelfde geest achter deze trend bezielt de Nord Stream-projecten tussen Duitsland en Rusland.

Energie als wapen

In de afgelopen jaren zijn de gasreserves in de Noordzee gedaald, waardoor de Europese landen meer en meer afhankelijk zijn geworden van Rusland voor hun gasvoorziening.

Rusland heeft meermaals van deze situatie geprofiteerd door zijn energie als wapen in te zetten en de gasvoorraden te verminderen wanneer het Europese landen onder druk wil zetten om politieke of economische redenen.

Vóór de Nord Stream-pijplijn was dit een enigszins stomp wapen, want als Rusland bijvoorbeeld gas naar Oekraïne wilde afsnijden, moest het ook leveringen naar landen stroomafwaarts van Oekraïne stopzetten, wat het misschien niet had gewild.

Nord Stream en Nord Stream 2 zijn belangrijke componenten in Poetins plan om zijn grip te versterken op Oost-Europese landen die deel uitmaakten van het sovjet-imperium. Omdat deze pijpleidingen rechtstreeks van Rusland naar Duitsland lopen, stellen ze Poetin in staat gasleveranties aan landen in Oost-Europa, Oekraïne, Polen en de Baltische staten af ​​te sluiten terwijl de voorraden naar Duitsland blijven stromen.

Dit verschaft scherpe munitie aan het energiewapen van Poetin! Aan de voormalige Sovjetlanden die hij vastbesloten is terug te brengen onder de macht van Rusland, kan hij zeggen: Oftewel gehoorzamen aan Rusland, of lijden onder koude winters zonder gas om je huizen te verwarmen.

Dit is waarom Oost-Europa probeerde te voorkomen dat Rusland en Duitsland de eerste Nord Stream-pijplijn bouwden. Ze wisten dat het Rusland meer pressiemiddelen tegen hen zou geven. Maar Moskou en Berlijn zijn er toch mee doorgegaan. Nu zal deze tweede fase die pressiemiddelen aanzienlijk vergroten!

Wat heeft Duitsland te winnen? Wel, zodra Russisch gas door de Baltische Zee-pijpleiding stroomt en Duitsland binnenkomt, kan een groot deel ervan worden verscheept naar Frankrijk, Nederland, België en andere West-Europese landen. Dit plaatst Duitsland in een positie van macht ten opzichte van West-Europa zeer vergelijkbaar met die van Rusland met Oost-Europa!

Duitsland overheerst Europa nu al. Dat is duidelijk door de aanleg van de pijpleiding ondanks bezwaren van andere Europese landen. Nu zal het in staat zijn om het beleid voor het Continent nog krachtiger te dicteren.

Dit soort van Duitse overheersing is een groot deel van de reden waarom Groot-Brittannië uit de Europese Unie wou stappen! Wijlen Margaret Thatcher, premier van Groot-Brittannië van 1979 tot 1990, waarschuwde in 1995 over de Duitse ambities met de EU en zei: "U hebt Duitsland niet verankerd in Europa. U hebt Europa verankerd in een nieuw dominant, verenigd Duitsland. Uiteindelijk, mijn vrienden, zult u merken dat het niet zal werken." De Britse econoom Bernard Connolly noemde de EU een "dekmantel voor Duitse ambities". Thatcher en Connolly hadden volkomen gelijk! We zien voortdurend steeds meer bewijzen van Duitse ambitie. De Nord Stream-pijpleidingen zijn slechts het meest recente voorbeeld.

De Trompet en onze voorganger de Echte Waarheid hebben 80 jaar lang verkondigd dat Duitsland de speerpunt zal zijn van een laatste, vreselijk gewelddadige opstanding van het Heilige Romeinse Rijk. We zien nu dat het toneel daarvoor in gereedheid is!

Een duistere geschiedenis van samenwerking

De geschiedenis laat zien dat tussen twee oorlogen in Duitsland en Rusland vaak samenwerken. Het meest berucht is de deal die de twee sloten vlak voor de Tweede Wereldoorlog, waarin het Duitsland van Adolf Hitler in principe tegen het Rusland van Jozef Stalin zei: Rusland, hou u erbuiten, en wij zullen Europa overnemen. Dan kunnen we met z'n tweeën Polen en andere landen onderling opsplitsen.

Rond de tijd dat de deal werd gesloten, dacht Stalin dat hij en Hitler goede kameraden waren die elkaar konden vertrouwen. Maar nadat Hitler besefte dat hij Groot-Brittannië niet zou kunnen veroveren, besloot hij de deal te verbreken en Rusland aan te vallen. Dit sloeg Stalins wereldbeeld aan diggelen! Stalin had dit niet verwacht. Maar als hij gelezen had wat Hitler had geschreven in Mein Kampf, lang voordat ze de deal sloten, dan zou hij geweten hebben dat Hitler plannen had om ook Rusland te veroveren.

Die beruchte overeenkomst, het Molotov-Ribbentroppact genoemd, heeft de weg geëffend voor de meest verwoestende oorlog waaronder de mensheid ooit heeft geleden!

In 2008 schokte Rusland de wereld door het voormalige Sovjetland Georgië binnen te vallen en twee van zijn regio's onder de controle van Moskou te brengen – waar ze tot op heden nog steeds ressorteren. Duitsland zei daar weinig over en deed niets. Ik schreef in die tijd dat het stilzwijgen van Duitsland waarschijnlijk betekent dat deze twee naties een nieuw soort "Molotov-Ribbentrop"-deal hebben gesloten.

In ons nummer van november-december 2008 schreef ik: “Wist u dat Duitsland en Rusland waarschijnlijk reeds hun meest urgente meningsverschillen hebben aangepakt? ... Ik geloof dat de Duitse leiders misschien al een pact met Rusland zijn overeengekomen, een nieuw soort Hitler-Stalin-pact waarbij Duitsland en Rusland landen en eigendommen onderling verdelen. Deze overeenkomst zou hen allebei in staat stellen hun blik op andere doelen te richten. Een dergelijke deal die mogelijk tussen Duitsland en Rusland is gesloten, is een voorloper voor oorlog!"

In 2014 sloeg Poetin opnieuw toe! Rusland annexeerde de Krim van Oekraïne en claimde de controle over het oostelijke deel van het land. Duitsland zei opnieuw weinig en deed niets! Dit was vooral verdacht aangezien Oekraïne net voor de inval op de goede weg was om toe te treden tot de EU. Je zou denken dat Duitsland extreem boos zou zijn geweest op Rusland! Maar niet als het eerder was overeengekomen dat Rusland de controle over Oekraïne zou kunnen hebben, of tenminste een deel ervan.

Zou het kunnen dat Duitsland ermee instemde dat Rusland die expansionistische manoeuvres zou uitvoeren in ruil voor Ruslands niet-inmenging in de Duitse verovering van de Balkanlanden in de jaren negentig?

Wat zouden deze twee nog kunnen hebben bedisseld dat ze nog niet hebben laten blijken?

Het feit dat Rusland en Duitsland vandaag doorzetten met Nord Stream 2 ondanks bezwaren van andere Europese landen en de Verenigde Staten, is nog meer reden om te geloven dat deze twee misschien al een moderne Molotov-Ribbentrop-deal hebben uitgewerkt.

De geschiedenis leert dat Duitsland en Rusland eigenlijk geen partners zijn. Wanneer zij vredesovereenkomsten en economische partnerschappen aangaan, is het een signaal dat één van hen of allebei voorbereidingen treffen voor een of andere imperialistische zet.

Dit maakt de deal met Nord Stream 2 uiterst zorgwekkend.

Een ziedende pot

Het Bijbelboek Jeremia staat vol met profetieën met betrekking tot de eindtijd. U kunt dit duidelijk zien in Jeremia 30. Historisch gezien gaf Jeremia zijn waarschuwingsboodschap rechtstreeks aan de natie Juda alleen. Toch zijn zoveel van de profetieën in zijn boek gericht op Israël, dat toen al in gevangenschap was. Dat komt omdat deze profetieën vooral gericht waren op de hedendaagse afstammelingen van Israël. Wij kunnen u bewijzen dat dit vandaag Amerika en Groot-Brittannië zijn.

Vandaag zijn deze naties diep verdeeld. Hun bevolkingen zijn onderling verdeeld, hun leiders zijn versplinterd door bittere onenigheid en politieke oorlogvoering – en deze twee voormalige bondgenoten zijn zelfs vervreemd van elkaar! Verdeeld Groot-Brittannië! Verdeeld Amerika!

Denkt u niet dat Russische en Duitse leiders deze verdeeldheid gaan uitbuiten? Ze zullen doen wat ze door de geschiedenis heen bijna altijd hebben gedaan wanneer ze macht hadden over zwakke, verdeelde vijanden en ten volle voordeel halen uit deze situatie.

Jeremia 1:13 vermeldt dat God de profeet een visioen van een "ziedende pot" toont; en het gezicht daarvan is naar het noorden. "Deze symbolische taal beschrijft het moderne Duitsland. Onder de oppervlakte is die natie vol sudderende ontevredenheid over de huidige wereldorde. Duitsers zijn boos op de VS, en vooral woedend op president Trump. De imperialistische ambitie die Duitsland ertoe aanzette beide wereldoorlogen te beginnen, is springlevend. Zij is "ziedend"!

Verzen 14-15 gaan verder: " En de Heere zeide tot mij: Van het noorden zal zich dit kwaad opdoen over alle inwoners des lands. Want zie, Ik roep alle geslachten der koninkrijken van het noorden, spreekt de Heere; en zij zullen komen, en zetten een ieder zijn troon voor de deur der poorten van Jeruzalem, en tegen al haar muren rondom, en tegen alle steden van Juda."

Amerika, Groot-Brittannië, de Joodse natie (het Bijbelse "Juda") en andere naties zouden gealarmeerd moeten zijn door wat er in Europa gebeurt. Samenwerking tussen Duitsland en Rusland zet de toon voor een kolossale “ziedende pot” om over deze landen heen te spoelen! Deze kokende ketel zal iedereen in Amerika en Groot-Brittannië verschroeien! Dit werd voorspeld als zijnde het ergste lijden dat de mens ooit gekend heeft! En het zal door Gods hand gebeuren vanwege Zijn extreme toorn over de zonden van deze volken.

Herhaaldelijk vroeg God aan Jeremia: "Wat zie je?" God vraagt mensen vandaag: Wat zie je? Hij zegt niet: wat lees je hierover? Of: Wat hoor je hiervan? God zegt: Wat zie je van deze kokende ketel?

Ziet u echt wat er in Europa aan de hand is? Ziet u dat de weg bereid is voor een wereldoorlog als nooit tevoren? Begrijpt u het?

God legt het helder voor ons uit en we kunnen gebeurtenissen zien in lijn met Zijn profetieën. En iedereen die het ziet – en de waarschuwing opvolgt en God gehoorzaamt – kan worden beschermd en een gelukkig, stabiel en vervuld leven leiden!

Grote reden tot hoop

Op het eerste gezicht kan dit nieuws over Duitsland en Rusland deprimerend lijken. Maar als u het door de lens der Bijbelse profetie bekijkt, ziet u duidelijk dat het nauw verbonden is met de wederkomst van Jezus Christus!

Jezus Christus zei in Mattheüs 24:21-22 dat als Hij niet terug zou keren, "geen vlees zou behouden worden"! Dat is wat Christus Zelf zei toen Hij op deze aarde was! Het zijn Zijn eigen woorden. Hij wist wat er zou komen.

Denkt u echt dat de mens al die problemen kan oplossen die zich tegenwoordig in deze wereld vermenigvuldigen, waarvan vele te maken hebben met nucleair bewapende landen?

Rusland en Amerika bezitten 90 procent van de kernwapens van de wereld. Frankrijk en Groot-Brittannië hebben ook atoombommen en andere naties in Europa hebben Amerikaanse kernbommen op hun grondgebied gestationeerd. Duitsland zou zeer snel een grote kernmacht kunnen worden als het dat wilde – eigenlijk morgen al!

Het is onmogelijk voor de mensheid om deze problemen op te lossen. Zoals Jesaja 59: 8 zegt: "De weg van de vrede kennen ze niet." [HSV]

De mensen zullen doorgaan met hun vergeefse pogingen om vrede te brengen. Ze zullen moeten lijden totdat Jezus Christus terugkeert. Het lijden zal veel intenser worden vlak voordat Hij terugkeert. Maar Zijn Wederkomst is verbonden met deze Duitse rijzende macht en deze Russische rijzende macht. Hij zegt dat Hij zal terugkeren voordat de oorlog al het menselijke leven heeft beëindigd! (Mattheüs 24:22). De opkomende militaire machten in Rusland en Europa maken een groot deel uit van waarom het noodzakelijk zal zijn dat Christus terugkeert.

God wil dat we aan Hem gehoor geven. Hij zegt dat Hij ons zal helpen op elke manier die we nodig hebben als we Hem gewoon willen gehoorzamen. “Waarom zoudt gij sterven, o huis Israëls?", vraagt God in Ezechiël 18:31. Hij wil niet dat iemand van ons moet lijden! Hij wil niets liever dan ons het komende catastrofale geweld besparen en ons zegenen.

We moeten deze Bijbelse profetieën begrijpen. Ze bereiden de weg voor de wederkomst van Jezus Christus op deze aarde. Dat betekent dat al het slechte nieuws bijna ten einde is. Hij zal voor eeuwig vrede, vreugde en geluk brengen in deze wereld. 

Tb Ad Nl