Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Nog een recordimpuls voor het Duitse leger

REUTERS/Kai Pfaffenbach

Nog een recordimpuls voor het Duitse leger

H et Duitse leger is de afgelopen tien jaar onder-gefinancierd geweest. Tegelijkertijd is de economie in Duitsland jaar na jaar aan het groeien, net als de industrie. Middenin de coronaviruspandemie heeft Duitsland daarom een recordbedrag in zijn leger kunnen investeren.

In zijn recente rapport aan de NAVO, verklaarde Duitsland dat zijn verwachte defensie-uitgaven voor 2021 53,03 miljard euro bedragen. Dit is een toename van 3.2 procent ten opzichte van vorig jaar. In 2020 heeft Duitsland ongeveer 51,39 miljard euro besteed.

Sinds december 2020 zijn er 265.000 mannen en vrouwen in dienst bij de Bundeswehr – in uniform maar ook in burgerkleding. In de Bundeswehr dienen in totaal 183.777 soldaten als beroepssoldaten, tijdelijke soldaten of vrijwillige dienstplichtigen.

“Alle Amerikaanse presidenten hebben de afgelopen decennia gepleit voor meer defensie-uitgaven van de NAVO-partners in Europa,” zei Stoltenberg vorig jaar in een interview met het Duitse persbureau DPA.

Op een NAVO-top in Brussel in 2018 sloot de toenmalige Amerikaanse president Donald Trump een terugtrekking van de VS uit de alliantie niet uit, wanneer de bondgenoten niet onmiddellijk twee procent van hun bruto nationaal product aan defensie zouden besteden. Volgens de laatste openbare NAVO-berekeningen waren de Duitse defensie-uitgaven in 2020 slechts 1.57 procent van het bruto nationaal product. In 2019 besteedde Duitsland slechts 1.36 procent van zijn BNP aan defensie.

Tijdens de coronaviruscrisis waarin het totale BNP van Duitsland daalde, was het in staat zijn defensiebegroting te handhaven, terwijl anderen op dit gebied moesten bezuinigen.

Weinigen beseffen dat de kracht van het Duitse leger niet zozeer in aantallen ligt maar eerder in innovatie. Duitsland behoort al decennialang tot de grootste wapenexporteurs ter wereld en heeft over de hele wereld een wapenindustrie opgebouwd. Tegelijkertijd heeft Duitsland een relatief klein kernleger onderhouden. Door deze twee factoren heeft Duitsland veel geld kunnen investeren in militaire innovatie.

Onlangs heeft de Bundeswehr laserwapens besteld bij de Duitse wapenindustrie. Er zijn maar weinig landen die de mogelijkheid hebben om dergelijke technologie bij hun eigen industrie te bestellen.

Hoewel het waar is dat het Duitse leger de afgelopen jaren onder-gefinancierd is geweest, is zijn wapenindustrie in nauwe samenwerking met Europese partners gestaag gegroeid. Bovendien is Duitsland al decennialang strategisch betrokken bij NAVO-operaties en heeft daardoor Amerikaanse wapentechnologieën kunnen bestuderen.

De Bijbel onthult dat een groot aantal factoren er binnenkort voor zullen zorgen dat de wereld volkomen verbaasd zal staan over hoe snel het Duitse leger zal opkomen om deze wereld te domineren. Gebruikmakend van het symbool van een beest om dit komende Europese rijk uit te beelden, zegt Openbaring 13:4: “En zij aanbaden de draak, omdat hij aan het beest macht gegeven had. En zij aanbaden het beest en zeiden: Wie is aan dit beest gelijk? En wie kan er oorlog tegen voeren?” Deze profetie geeft aan dat het leger van Duitsland plotseling en onverwacht opkomt, waardoor de wereld zich “verwondert” over zijn kracht (vers 3).

Het Duitse militarisme heeft in de Tweede Wereldoorlog nog niet zijn laatste adem uitgeblazen. Integendeel, het Duits militarisme is vandaag levend en sterk en staat klaar om deze wereld op ongekende manier te choqueren. Lees het artikel Duitsland en het laatste Heilige Romeinse Rijk van de hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, om te begrijpen hoe het Duits militarisme in het naoorlogse tijdperk heeft overleefd.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.