Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Nederland kiest voor anti-immigratie en anti-islam

Geert Wilders, leider van de Partij voor de Vrijheid (PVV), brengt op 22 november 2023 zijn stem uit in het stadhuis in Den Haag, Nederland. [GETTY IMAGES]

Nederland kiest voor anti-immigratie en anti-islam

De Nederlandse verkiezingsuitslag heeft velen geschokt. Maar Bijbelprofetie bewijst dat dit deel uitmaakt van een grotere trend in de Europese politiek

Hij noemde de islam een “ideologie van een achterlijke cultuur”. Hij zei dat de Koran “een fascistisch boek is dat aanzet tot haat en moord”. Hij moest continu beschermd worden door een gewapende bewaker vanwege doodsbedreigingen van moslims. Na tientallen jaren van zware kritiek hebben Geert Wilders en zijn anti-immigratie Partij voor de Vrijheid ( pvv ) vorige week echter een verbluffende overwinning behaald bij de verkiezingen in Nederland.

Wilders' opruiende opmerkingen, zijn gebleekte blonde haar en zijn slogan “de Nederlander weer op één” hebben hem de bijnaam de “Nederlandse Donald Trump” opgeleverd. Zijn partij staat bekend om zijn campagne tegen de Europese Unie (Nexit), immigratie en de islam. Hij heeft opgeroepen tot een verbod op de Koran, moskeeën en alle islamitische scholen. Hij wil ook een volledig einde maken aan de “asieltsunami”, die volgens hem de oorzaak is van de woningnood en de hoge zorgkosten in het land.

Tb Nl

Sommigen vinden deze standpunten misschien extreem, maar het zijn wel de standpunten waar een aanzienlijk deel van de Nederlanders op gestemd heeft. De partij won 37 van de 150 parlementszetels en was daarmee veruit de populairste partij, met meer dan een verdubbeling van het aantal zetels dat de partij in 2021 had. Centristische partijen waren minder populair: Dilan Yeşilgöz, de opvolger van demissionair premier Mark Rutte als hoofd van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (vvd), verloor een vernederende 10 zetels, waardoor de vvd op 24 zetels uitkwam.

Vanwege zijn controversiële standpunten zal het vormen van een coalitie met andere partijen om aan de benodigde 76 zetels te komen erg moeilijk worden. Yeşilgöz heeft al verklaard dat de vvd er geen deel van zal uitmaken. Pieter Omzigt, leider van de nieuwe volkspartij Nieuw Sociaal Contract, wil ook liever niet samenwerken met de centrumrechtse partij. Maar er zijn niet veel alternatieven. “Geen enkele partij kan ons nog langer negeren,” verklaarde Wilders na zijn overwinning.

In een poging om andere partijen aan te spreken, zwakte Wilders zijn anti-islam standpunten af tijdens de verkiezingscampagne van dit jaar. Hij richtte zich echter vooral op het probleem waar Nederland en de rest van Europa al tientallen jaren mee te maken hebben, en dat een deel van de oorzaak is van de toenemende islamitische bevolking: migratie. Dit controversiële onderwerp zorgde ervoor dat de vorige Nederlandse regering in juli instortte.

“We moeten nu eerst aan onze eigen mensen denken. Grenzen dicht en nul asielzoekers,” zei Wilders. De pvv wil niet alleen de komst van immigranten volledig tegenhouden, maar ook de “uitstroom vergroten” door illegalen terug te sturen en vluchtelingen die op vakantie gaan naar hun land van herkomst hun verblijfsvergunningen af te nemen.

Het is duidelijk dat een aanzienlijk deel van de Nederlanders het met Wilders eens is. Steeds meer mensen zijn het grote aantal immigranten zat. Velen zien immigratie als de directe oorzaak van onredelijk hoge belastingen, zorgkosten en huur.

Deze anti-immigratiesentimenten in Nederland maken deel uit van een bredere Europese trend.

Regeringen in heel Europa worstelen met immigratie. In de eerste zes maanden van 2023 vroegen meer dan een half miljoen migranten asiel aan, een stijging van 30 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Mensen willen vaak meeleven met migranten, maar steeds meer Europeanen worden zich bewust van de problemen die ze importeren, zoals verhoogde criminaliteit, woningnood en een stijgende staatsschuld. Als gevolg daarvan winnen ultrarechtse partijen tegen immigratie aan populariteit.

De verspreiding van de islam is een belangrijke factor waardoor Europa zich minder gastvrij voelt tegenover migranten. Uit een studie van het Journal of Religion and Demography blijkt dat moslims in 2050 11,2 procent van de Europese bevolking zullen uitmaken als de migratie in het huidige tempo doorgaat.

Nadat Hamas Israël binnenviel en terroristische aanslagen over het hele continent volgden, vrezen velen in Europa de groeiende invloed van de islam. Binnenkort zijn Wilders' “extreme” standpunten tegen de islam misschien niet meer zo impopulair.

De triomf van Wilders mag dan schokkend zijn geweest voor de vaak linksgeoriënteerde agenda van de EU, het is niet verrassend voor degenen die bekend zijn met Bijbelprofetie.

In de uitgave van de Philadelphia Trumpet van juli 2023 legde hoofdredacteur Gerald Flurry uit dat de Bijbel in Openbaring 17 profeteert over zeven herlevingen van het Heilige Romeinse Rijk. Het julinummer concentreerde zich specifiek op de 10 Europese koningen (vers 12) die zich nu onder Duitsland verenigen om de laatste herleving te vormen. Meneer Flurry identificeerde Nederland als één van deze 10 koningen (zie “Ten Kings: Netherlands”).

Terugvechten tegen immigratie en de islam wordt steeds populairder in Europa, en het is een van de factoren die deze 10 koningen verenigen. Sinds Wilders' begindagen in de politiek heeft hij gezegd dat de Westerse wereld in “een niet verklaarde oorlog” met de islam is. In 2010 schreef de Trompet:

Een Europa dat zich in eigen land tegen de islam verzet, zal zich ook internationaal tegen de islam verzetten. Sommige moslimimmigranten hebben hun Europese gastlanden voortdurend onder druk gezet, en nu beginnen die landen zich tegen hen te keren. Hetzelfde zal binnenkort op het internationale toneel gebeuren.

Een specifieke Bijbelpassage laat zien dat spanningen tussen moslims en de Westerse wereld binnenkort zullen uitmonden in oorlog. Daniël 11 profeteert dat een verenigde Europese grootmacht, “de koning van het noorden”, spoedig in botsing zal komen met “de koning van het zuiden” (vers 40). Deze koning van het zuiden is de radicale islam onder leiding van Iran (bestel ons gratis boekje De koning van het zuiden voor meer informatie).

De opkomst van ultrarechtse partijen zoals de pvv laat zien dat Europa een sterker standpunt inneemt tegen immigratie en de islam. De politieke winst van Wilders is een voorbode van een krachtig, nationalistisch, anti-islamitisch Europa dat zich binnenkort zal verenigen en de koning van het zuiden zal veroveren.

Lees voor meer informatie over deze komende confrontatie ons Trends-artikel “Iran en Europa staan voor een botsing der beschavingen”.