Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Merz in de lift, Scholz in vrije val

Merz in de lift, Scholz in vrije val

De verkiezingen in de dichtstbevolkte deelstaat van Duitsland, Noordrijn-Westfalen, worden beschouwd als inzicht in de ziel van het land. Als dat het geval is, is Duitsland zeer ongelukkig met zijn huidige kanselier en neigt steeds meer naar zijn grootste rivaal. De verkiezingen van zondag tonen aan dat Duitsland – opnieuw – smacht naar verandering.

Bij de federale verkiezingen in september heeft de toenmalige Christen-Democratische Unie onder leiding van Armin Laschet historische verliezen geleden, terwijl de Sociaal-Democraten in korte tijd historische winst boekten. Deze trend is nu weer aan het omkeren.

De cdu onder deelstaatpremier Hendrik Wüst en partijleider Friedrich Merz heeft 2,7 procent gewonnen en komt in Noordrijn-Westfalen uit op 35,7 procent van de stemmen, terwijl de spd is gedaald tot 26,7 procent. Dit is de eerste keer sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog dat de spd in de deelstaat onder de 30 procent is gezakt. Scholz heeft persoonlijk campagne gevoerd in de deelstaat, en de nederlaag is aan hem te wijten.

Ook interessant is hoe de nationale coalitiepartners van Scholz het deden in de deelstaatverkiezingen. Terwijl de Groenen hun resultaten verdrievoudigden ten opzichte van de deelstaatverkiezingen van 2017 tot 18,2 procent; daalden de liberale Vrije Democraten (fdp) tot ongeveer 5 procent, en verloren daarmee bijna 7 procent.

Dit is veelzeggend. De fdp heeft haar kernwaarden in gevaar gebracht door op nationaal niveau een coalitie te vormen met de spd en de Groenen. Bovendien hebben zij de kant van de spd gekozen in zijn pro-Russische koers in de huidige oorlog. De Groenen hebben zich samen met de cdu tegen deze koers verzet.

Nu zal het interessant zijn te zien hoe de Groenen hun coalitiepartner in Noordrijn-Westfalen kiezen. Zullen ze hun meer natuurlijke bondgenoot de spd verraden en de kant van de cdu kiezen? Als ze dat niet doen, gaan ze tegen de volksstemming in. Als ze wel met de cdu in zee gaan, kan dat grote gevolgen hebben voor het nationale niveau.

Hoewel Scholz pas een paar maanden aan het bewind is als kanselier van Duitsland, zijn de mensen nu al toe aan verandering. De Groenen en de cdu zouden die verandering vrij plotseling kunnen bewerkstelligen met de zekerheid dat zij de steun van het volk hebben.

Het plan zou vrij eenvoudig zijn – de Groenen, ontstemd over de koers van de regering inzake Rusland en het gebrek aan leiderschap van Scholz, kunnen zich uit de coalitie terugtrekken. Dit zou hen de kans geven om ofwel aan te dringen op nieuwe verkiezingen – wat men over het algemeen wil vermijden – ofwel een nieuwe regering te vormen waar ook de cdu deel van uitmaakt.

Friedrich Merz zou zo kunnen opklimmen tot de nieuwe kanselier van Duitsland. De cdu heeft Merz lange tijd gemeden vanwege zijn meer conservatieve standpunten, terwijl de Trompet hem om dezelfde reden meer in de gaten hield. Toen Merz zijn terugkeer in de politiek aankondigde, kreeg hij ook de steun van de voormalige minister van Defensie, Karl-Theodor zu Guttenberg, een andere man die door de Trompet nauwlettend in de gaten wordt gehouden. "Voor mij is er in de [Christen-Democratische] Unie nog maar één politicus over, die ik voor deze taak perfect geschikt acht en op wie ik zou stemmen: Friedrich Merz," zei Guttenberg op 17 januari 2020 tegen het Duitse Persbureau tijdens de Ludwig Erhard-top aan de Tegernsee.

Guttenberg en Merz hebben in het verleden veel kritiek gekregen van links, maar het tij lijkt te keren, dit zou grote implicaties kunnen hebben – zelfs met betrekking tot de vervulling van Bijbelprofetie. In "Europe Is About to Be Hijacked" schreef Trompet hoofdredacteur Gerald Flurry:

Europa bevindt zich in een hachelijke toestand en staat op het punt van radicale verandering. De Bijbel voorspelt dat er binnen Europa 10 koningen zullen opstaan die zich zullen verenigen om één imposant rijk te vormen – een moderne heropleving van het Heilige Romeinse Rijk (zie Europe’s ongoing unification project"). Openbaring 17 spreekt over deze "tien koningen, die het koningschap nog niet hebben ontvangen, maar die samen met het beest één uur koninklijke macht zullen ontvangen" (vers 12). ...

Uiteindelijk zullen 10 koningen hun militaire macht aan één man overdragen, en daarmee een supermacht vormen die de wereld zal choqueren! Wij geloven dat er één oppermachtige koning zal zijn over 10 koningen. (Er is een kleine mogelijkheid dat er maar 10 koningen in totaal zijn en dat de leiding uit Duitsland komt). Maar of deze geprofeteerde heerser nu een positie in Duitsland zal bekleden of niet, hij zal over Duitsland en de rest van dit Europese conglomeraat heersen.

Staan wij op het punt de vervulling van deze profetie te zien? De voortdurende ontevredenheid in Duitsland en Europa en het verlangen naar een stabieler conservatief leiderschap zijn er aanwijzingen voor. Het zou zelfs kunnen dat de opkomst van Merz in Duitsland de opkomst van Guttenberg zou helpen vergemakkelijken en dat de twee als een team zouden kunnen werken, de een als een koning, de ander als een soort keizer op Europees niveau. De details zijn nog versluierd, maar de profetieën zijn zeker. Lees voor meer informatie over deze profetieën: Duitsland en het laatste Heilige Romeinse Rijk.

Dit korte artikel werd eerst als Trompet Brief gepubliceerd. Wilt u dagelijks nieuws-updates in uw inbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

Nl Lead