Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

MBDA en KMW bundelen krachten om gezamenlijke vuursteunraket te bouwen

Missile Launchers by L. Allen Brewer is licensed under CC BY 2.0

MBDA en KMW bundelen krachten om gezamenlijke vuursteunraket te bouwen

MBDA Duitsland en Duitse tankfabrikant Krauss-Maffei Wegmann (KMW) kondigden op 8 juni een samenwerking aan voor het gezamenlijk ontwikkelen en bouwen van een moderne raketwerper. Volgens de website van MBDA is de Joint Fire Support Missile (JFS-M) een intelligent geleide raket voor artilleriesystemen. Deze Duitse industrieën fuseren om hun concurrentiepositie met grootmachten zoals Rusland, China en de VS te versterken.

MBDA heeft aangekondigd dat een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend is met Krauss-Maffei Wegmann (KMW) om samen te werken aan het toekomstige “indirecte vuursysteem” van de Bundeswehr. Guido Brendler, hoofd verkoop en marketing bij MBDA Duitsland, zei dat er ook gesprekken met andere partners gevoerd worden om zich bij het project aan te sluiten.

Het is ontworpen door MBDA als een optie voor het toekomstige Indirecte vuursysteem van de Duitse strijdmacht. Een van de projecten die deze samenwerking zal opleveren is de Joint Fire Support Missile. De JFS-M zal ingezet worden voor verkenning en elektronische oorlogsvoering.

“Russische en Chinese strijdkrachten hebben wapens met een veel groter bereik dan de Bundeswehr,” aldus Die Welt. “In een duel-situatie zou Duitsland kansloos zijn. Een nieuwe wapenalliantie wil nu een inhaalslag maken.” De kleine kruisraketten, of geleide wapens, zullen een bereik van meer dan 300 kilometer hebben vanaf rups- of wielvoertuigen. De Welt merkte op:

De alliantie is vooral opmerkelijk omdat het een Duits-Europees raketlanceerder-project zou creëren – in concurrentie met de Multiple Launch Rocket System (MLRS), ook wel het Medium Artillery Missile System (MARS) genoemd, ontwikkeld door de Amerikaanse defensie-aannemer Lockheed Martin. Dit werd in de jaren ’80 in de VS geïntroduceerd. In Europa gebruikten bijvoorbeeld de legers van Duitsland, Frankrijk en Italië dit wapensysteem.

De trend van de Europese industrieën om onafhankelijkheid na te streven is het meest opmerkelijk. Door de eeuwen heen hebben we Europa zien militariseren als reactie op toenemende dreigingen uit het oosten. Militaire leiders zijn zich zeer bewust van de angst van burgers voor een confrontatie en hebben vaak een dreiging gedramatiseerd om zo Europa’s urgentie te vergroten. Bekend met de neiging van Duitsland om Rusland als excuus te gebruiken om te militariseren en vervolgens de wereld in een oorlog te storten, besloten de geallieerden na de Tweede Wereldoorlog om het Duits militarisme nauw te binden aan een militaire structuur die door de VS werd georganiseerd: de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie.

Terwijl Duitsland aanvankelijk geen onafhankelijk leger en wapenindustrie mocht hebben, zijn er in de loop van de jaren steeds meer concessies gedaan die Duitsland in staat stelden een krachtig militair rijk op te bouwen dat de wereld zal verbazen. De Bijbel onthult in Openbaring 13:4 waar dit toe zal leiden: “En zij aanbaden de draak, omdat hij aan het beest macht gegeven had. En zij aanbaden het beest en zeiden: Wie is aan dit beest gelijk? En wie kan er oorlog tegen voeren?”

Aangestuurd door een kwade geest verrijst in Europa een militair rijk, gesymboliseerd door een beest, dat de wereld zal verbazen. Van tijd tot tijd krijgen we een glimp te zien van het militaire schaakspel dat achter de schermen plaatsvindt. Op een dag zal dit militaire imperium plotseling op het toneel verschijnen. De Trompet luidt het alarm dat er oorlog aankomt. Lees het artikel Duitsland en het laatste Heilige Romeinse Rijk en vraag een gratis exemplaar aan van Nahum: een eindtijd profetie voor Duitsland .

Nl Nah