Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

Joachim

File:2018-05-16 Joachim Herrmann 2421.jpg by Michael Lucan is licensed under CC BY-SA 3.0

Komt er nog een einde aan terreur?

Op vrijdag 25 juni stak een jonge Somaliër drie vrouwen neer in het centrum van Würzburg en verwondde hij verschillende mensen ernstig totdat hij werd tegengehouden door moedige burgers en politie-ingrijpen. De Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann zei zondag tegen BILD Live dat de aanval in Würzburg een islamitisch gemotiveerde aanval zou kunnen zijn. “Er zijn aanwijzingen dat het islamitisch terreur zou zijn, maar dit moet natuurlijk allemaal zorgvuldig onderzocht worden,” zei Herrmann. Hij voegde toe dat het een “duidelijk vermoeden” was.

Veel burgers in Europa zijn gefrustreerd door de politieke correctheid van de staat. Het simpele feit dat de dader in Würzburg ‘Allu Akbar’ geroepen zou hebben voor de steekpartij, is voor velen bewijs genoeg dat het motief religieus was. De situatie in Duitsland is echter zo intens dat politici vrezen voor een escalatie van geweld tegen buitenlanders. De voorzichtige berichtgeving gooit olie op het vuur van de haat van degenen die geloven dat de staat verantwoordelijk is voor het “importeren” van terrorisme in de vluchtelingencrisis.

Ondertussen komen de Duitse missies in het buitenland ook onder vuur te liggen. Eerder op die vrijdag had een zelfmoordterrorist een Duitse patrouille ten noordoosten van de stad Gao in Mali aangevallen. Dertien VN-soldaten raakten gewond, waaronder 12 Duitsers en een Belg. De soldaten waren bezig het konvooi van een Maliaans bataljon veilig te stellen.

Momenteel zijn er ongeveer 900 soldaten betrokken bij de VN-missie Minusma. Deze missie is bedoeld om het vredesproces in Mali te ondersteunen. Maar de missie wordt vaak geconfronteerd met islamitische terroristische groeperingen.

Of veel Europeanen het nou zo zien of niet, de radicale islam bekijkt het wel als een totale godsdienstoorlog. In deze oorlog maken de radicale islamieten geen verschil tussen katholieken, protestanten of andere christelijke geloven of tussen verschillende Europese nationaliteiten. Religieuze vervolging heeft de afgelopen jaren enorme schade aangericht. Miljoenen christenen in het Midden-Oosten zijn de regio ontvlucht, sommigen hebben het leven verloren.

Van de paus en leiders van de evangelische beweging tot politici, ze zijn het er allemaal over eens dat er een einde moet komen aan de vervolging. Maar hoe? De Bijbel onthult het antwoord.

Daniël 11:40 profeteert over een toekomstige botsing tussen de zogeheten “koning van het noorden” en een “koning van het zuiden.” De hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, beschrijft in zijn gratis boekje The King of the South (De koning van het zuiden, momenteel alleen in het Engels beschikbaar) dat dit verwijst naar een door Duitsland geleid Europa en naar de radicale islam geleid door Iran. De terroristen staan op het punt geterroriseerd te worden, wanneer de Europese legers Iran zullen overweldigen. Het goede nieuws is dat deze profetieën leiden naar de terugkeer van Jezus Christus, die een einde zal maken aan alle terreur.

In deze botsing zullen volgens de profetieën de Europese christelijke religies zich verenigen onder leiding van het Vaticaan en Europa zal zich verenigen onder leiding van Duitsland. We zien al veel oproepen tot religieuze eenheid wanneer het gaat om de strijd tegen vervolging. Europese landen streven naar meer politieke en militaire eenheid. De groeiende terroristische dreiging vergroot de urgentie van Europa.

Lees het artikel Drie manieren om de koning van het zuiden uit Bijbelse profetie te identificeren voor meer informatie over de koning van het zuiden. Zie ook De koning van het zuiden in 90 seconden.