Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Italië waarschuwt: Europa wacht een recordjaar van migratie

p-ITA0606 by IFRC is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

Italië waarschuwt: Europa wacht een recordjaar van migratie

De vluchtelingencrisis heeft Europa dramatisch veranderd. Miljoenen migranten hebben een nieuw thuis gevonden in Europa. Over het hele continent heen traden extreemrechtse partijen het parlement binnen. Ontevredenheid met de politiek bereikte een recordhoogte. Politici zwaaiden af naar rechts en beloofden de oorzaak van de vlucht uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten aan te pakken. Maar de crisis zal binnenkort wel eens een urgente escalatie kunnen zien. Italië waarschuwt dat sinds het begin van het jaar drie keer zoveel vluchtelingen de Middellandse Zee zijn overgestoken als in dezelfde periode vorig jaar.

Die Welt merkte op: “Experts verwachten een verdere toename wanneer de pandemie afneemt. Libië wordt het grootste probleem – voor Italië en dus voor de hele EU.”

Terrorisme, burgeroorlog en ondragelijke levensomstandigheden zorgen ervoor dat miljoenen mensen een nieuw thuis zoeken. Turkije wordt overspoeld door vluchtelingen uit Syrië – waar de burgeroorlog maar niet ophoudt. Europese regeringen willen niet nog meer vluchtelingen opnemen en proberen veel van degenen die al binnen hun grenzen zijn te deporteren. Terwijl Libië en andere landen in Noord-Afrika in een crisis uitbarsten, dreigt een ongeëvenaarde humanitaire ramp.

Europeanen zijn ongevoelig geworden voor berichten over migranten die verdrinken in de Middellandse Zee. In mei riep Madrid het leger op om de recente golf van migranten tegen te gaan.

“Er zijn steden en buitenwijken in Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en andere Europese landen die er meer uitzien, klinken en ruiken als Riyad of Damascus”, schreef Brad Macdonald, redacteur van de Trumpet.com in april 2015. “Over heel Europa breidden zich Islamitische gemeenschappen uit die ervoor kiezen niet te integreren en in plaats daarvan een moslimcultuur vestigen in hun gastlanden. In sommige gemeenschappen zijn minaretten net zo normaal als kerktorens. In sommige gemeenschappen is de wet de sharia. Meerdere steden in West-Europa hebben “no-go”-gebieden die gewoon te gevaarlijk zijn voor autochtone Europeanen om zich in te wagen.”

De Europeanen zijn bezorgd dat ze bij elke migratiegolf nog een deel van hun Europese identiteit verliezen. Om deze trend te stoppen zijn steeds meer mensen bereid om extreme maatregelen te nemen.

Maar de oorzaken van de vluchtelingenmigratie zijn complex en de hoop dat toenemende oorlogen een vredige oplossing krijgen, neemt met de dag af. Militaire strategen zijn daarom van plan het probleem hard aan te pakken. Zoals de hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, uitlegt in zijn gratis boek The King of the South (De koning van het zuiden – momenteel alleen in het Engels beschikbaar), bereidt Duitsland zich voor om zijn militaire macht drastisch te vergroten, geholpen door zijn Europese bondgenoten in de regio. De Bijbel laat zien waar dit toe zal leiden.

In Daniël 11:40-43 lezen we over een geprofeteerde botsing tussen de koning van het zuiden en de koning van het noorden. Zoals dhr. Flurry uitlegt, de koning van het zuiden verwijst naar Iran die Europa uitdaagt door terrorisme, het aanwakkeren van onrust en het blokkeren van strategische handelsroutes. Op een bepaald moment zal de koning van het noorden – een door Duitsland geleid Europees rijk – Iran militair confronteren. De recente vluchtelingencrisis is een belangrijke factor die ervoor zorgt dat Europa zich voorbereidt op deze confrontatie.

Lees het artikel Iran en Europa staan voor een botsing der beschavingen om meer te leren over deze confrontatie.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.