Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Iran daagt uit met legeroefeningen

Iran dreigt uit met legeroefeningen

Iran daagt uit met legeroefeningen

Tijdens militaire oefeningen in de strategische Straat van Hormuz lanceerden de Iraanse Revolutionaire Garde ondergrondse ballistische raketten naar een model van een Amerikaans vliegdekschip. Deze lanceringen vonden afgelopen woensdag plaats nadat een spervuur van Iraanse raketten de dag ervoor twee Amerikaanse bases in de regio op scherp had gezet.

Naast het raketbombardement vanaf land en vanuit lucht die op de replica van het vliegdekschip waren gericht, omcirkelden speedboten het schip en werden Iraanse soldaten vanuit een helikopter aan boord gelaten.

Deze oefening was duidelijk bedoeld om een boodschap aan de VS over te brengen. De Iraanse generaal van de Revolutionaire Garde, generaal-majoor Hossein Salami, verklaarde: “Wat vandaag met deze oefening werd getoond, op het niveau van lucht- en marine troepen, was allemaal offensief.” De replica die in de oefening gebruikt werd lijkt op de Nimitzklasse vliegdekschepen waarmee de Amerikaanse marine routinematig in de Perzische golf vaart. Vorige week nog voer het vliegdekschip Nimitz de wateren van het Midden-Oosten binnen.

Volgens commandant Rebecca Rebarich, woordvoerder voor de in Bahrein gevestigde Amerikaanse vijfde vloot, “voert de Amerikaanse marine defensieve oefeningen uit met onze partners ter bevordering van de vrijheid van navigatie; terwijl Iran offensieve oefeningen uitvoert, in een poging te intimideren en druk uit te oefenen.”

De Iraanse strategie van intimidatie, dwang, sponsoring van terrorisme en het agressief najagen van kernwapens zijn sinds de Iraanse revolutie van 1979 kenmerkend voor zijn buitenlandse beleid. Deze tendens heeft zich over de jaren alleen maar geïntensiveerd.

Het aanhoudende conflict tussen Iran en de VS zal echter spoedig worden vervangen door een veel grotere strijd tussen Europa en de islamitische macht die in de Bijbel de “koning van het zuiden” wordt genoemd. Een profetie in Daniël 11:40 zegt het volgende: “Dan zal in de tijd van het einde de koning van het zuiden hem met de hoorns stoten. En de koning van het noorden zal op hem aanstormen met wagens en met ruiters en met vele schepen…”

Lees ons artikel Drie manieren om de koning van het zuiden uit Bijbelse profetie te identificeren voor meer informatie over de “tijd van het einde” “koning van het zuiden.” Kijk ook onze video De koning van het zuiden in 90 seconden .