Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Inzet van soldaten tegen vluchtelingen

p-GRC0233 by IFRC is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

Inzet van soldaten tegen vluchtelingen

“Dreigt er een nieuw 2015 voor Europa?” werd op 28 juli door de Duitse Welt gevraagd. Miljoenen vluchtelingen voornamelijk uit Afghanistan proberen toegang tot Europa te krijgen. Maar de Europese reactie op de crisis is heel anders. Zelfs de Duitse kanselier Angela Merkel heeft een drastische wending gemaakt.

De Oostenrijkse autoriteiten arresteren opnieuw meer smokkelaars en vluchtelingen. De Oostenrijkse regering handelde snel en zond 400 extra soldaten om met name de grens met Hongarije te beveiligen. Landelijk stijgt hierdoor het aantal naar 1400 soldaten die politiemissies aan de grens gaan ondersteunen.

“Het Europese asielstelsel heeft gefaald. Oostenrijk is een verzorgingsstaat. Om dat in de toekomst te kunnen blijven, moeten we consequent opkomen tegen illegale migratie en voor pan-Europese samenwerking op het gebied van asielkwesties,” aldus de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken. Het Europese systeem om vluchtelingen op te vangen en gelijkelijk te verdelen, zoals Mw. Merkel oorspronkelijk had voorgesteld, is nooit realiteit geworden. Mw. Merkel gelooft nu zelf ook dat er andere opties nodig zijn.

“Het is een historische ommekeer aan de kant van de kanselier,” merkte Bild.de op. Op een zomerse persconferentie afgelopen week vroeg Bild aan haar of ze het als een morele plicht ziet om Afghaanse vluchtelingen op te vangen. Maar Mw. Merkel antwoordde: “We hebben al zeer veel Afghaanse vluchtelingen opgenomen.” En: “We moeten het op een andere manier aanpakken.” Ze concludeerde: “We kunnen al deze problemen niet oplossen door steeds mensen op te vangen.”

“Er wordt geschat dat er zo’n 200.000 Afghaanse vluchtelingen in Turkije zijn, velen al jarenlang,” aldus Welt. “Maar nu beweegt een nieuwe stroom migranten uit Afghanistan over de Iraanse bergen naar Turkije.”

De Oostenrijkse leider Sebastian Kurz opperde dat Turkije een “beter geschikte plek” voor Afghaanse vluchtelingen is. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken reageerde in een schriftelijke verklaring: “Turkije zal geen nieuwe golf migranten opnemen. We brengen dit standpunt bij elke gelegenheid en op elk niveau aan onze gesprekspartners over en benadrukken dat Turkije geen grenswacht of vluchtelingenkamp van de EU is.”

Geplaagd door terrorisme en burgeroorlog zoeken miljoenen een nieuw thuis. Turkije wordt overspoeld met vluchtelingen en verkeert in economische rampspoed. De Europese regeringen willen ook geen nieuwe vluchtelingen meer accepteren. Er dreigt een ongekende humanitaire ramp zonder duidelijke oplossing. De Bijbel onthult waar dit toe leidt, zoals hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, uitlegt in zijn artikel “De wervelstorm profetie”.

In Daniël 11:40-43 lezen we over een geprofeteerde botsing tussen de koning van het zuiden en de koning van het noorden. In Daniël 12 lezen we dat Daniël een boek is voor de eindtijd en nu pas begrepen wordt. Zoals dhr. Flurry uitlegt, de koning van het zuiden verwijst naar Iran, dat terrorisme tegen Europa gebruikt. Van de koning van het noorden – een door Duitsland geleid Europees rijk – wordt voorspeld dat het een militaire confrontatie met Iran aangaat. Naarmate de crisis voortduurt, zullen Europese leiders militair optreden steeds meer als de enige oplossing zien. Ik moedig u aan om het artikel van dhr. Flurry te lezen om de volledige profetische context van deze profetie en wat eraan voorafgaat te begrijpen.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.