Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Hong Kong verliest autonomie

19 Jan 2020 sanction hk govt 4 by etanliam is licensed under CC BY-ND 2.0

Hong Kong verliest autonomie

Woensdag vóór zonsopgang arresteerde de politie in Hong Kong 53 prodemocratische kandidaten die vorig jaar aan onofficiële voorverkiezingen in die stad deelnamen. De massa-arrestaties benadrukken dat functionarissen in Hong Kong hun inspanningen hebben verscherpt om de oppositie tegen Peking neer te slaan.

Onder auspiciën van Pekings nieuwe nationale veiligheidswet die in Juni werd aangenomen, zijn handlangers van de Chinese Communistische Partij erin geslaagd alle overblijfsels van democratie uit Hong Kong te verwijderen. Hoewel een aantal activisten zijn gearresteerd sinds de inwerkingtreding van de nieuwe veiligheidswet, laten deze laatste arrestaties zien dat pro-Peking functionarissen uit Hong Kong bereid zijn elke deelname aan prodemocratische activiteiten af te straffen.

De voorzitter van de Burgerpartij in Hong Kong, Alan Leong, verklaarde dat de arrestaties “een belediging zijn van de grondwettelijke beschermde stemrechten.” Een dergelijk recht op vrije verkiezingen werd gegarandeerd onder de voorwaarden van de overdracht van soevereiniteit van Hong Kong tussen de Britten en de Chinezen in 1997.

Volgens het “één land, twee systemen”-principe dat door het Verenigd Koninkrijk en de Volksrepubliek China overeengekomen was, zouden het kapitalistische systeem en de democratische manier van leven van Hong Kong ongewijzigd blijven voor een periode van 50 jaar, tot 2047. Dit beleid werd verankerd in de basiswet van Hong Kong, die Hong Kong definieerde als een speciale administratieve regio van China.

Gebeurtenissen in de afgelopen maanden de uiteindelijk uitmondden in de arrestaties van woensdag, bevestigen dat China zijn belofte heeft gebroken om Hong Kong te behouden als apart politiek systeem, dat gedurende 50 jaar na de overdracht aparte burgerrechten geniet.

Het hardhandig optreden door de Volksrepubliek China met betrekking tot Hong Kong is slechts een incident in een opeenvolging van agressie gericht op Taiwan, de Zuid-Chinese Zee, Tibet, India en de Oeigoeren in de provincie Xinjiang.

De hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, verklaarde het volgende in een Sleutel van David-programma met de titel “Times of the Gentiles”: “We kunnen daar duidelijk een sterke motivatie in zien om de wereld over te nemen, en sommige Chinese leiders zullen dat zelfs toegeven.” De titel van het programma van dhr. Flurry benadrukt dat deze profetie zich nu aan het begin van zijn vervulling bevindt. Wij komen in “de tijden der Heidenen” terecht, waarin landen zoals China de wereld zullen domineren. Het wordt een donkere periode van geweld en vernietiging.

Vraag een gratis exemplaar aan van Hij had gelijk en lees het transcript De tijden der heidenen om te leren wat voor effect deze Chinese agressie op de wereld zal hebben. Het verlies van autonomie in Hong Kong is een waarschuwingssignaal voor het einde van het Anglo-Amerikaanse tijdperk.

Nl Hwr