Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Het toenemende conflict tussen de euro en de dollar

500 Euro by matze_ott is licensed under CC BY 2.0

Het toenemende conflict tussen de euro en de dollar

De Commissie van de Europese Unie heeft op 19 januari 2021 een actieplan aangenomen om de euro te upgraden naar een leidende wereldmunt. Het plan werd uitgevaardigd om maatregelen mogelijk te maken die zouden voorbereiden op “toekomstige economische oorlogen.”

De poging om meer invloed en gebruik voor de EU-eenheidsmunt te krijgen, houdt verband met inspanningen van Berlijn en Brussel om sancties te dwarsbomen die door de VS tegen Iran en andere landen zijn opgelegd. Pogingen van de EU om het effect van VS sancties te verzachten dateren al van 2018. Maar zulke pogingen hebben weinig succes gehad bij het verminderen van de financiële afhankelijkheid in de eurozone van de Amerikaanse dollar en de impact die zulke sancties hebben uitgeoefend op beoogde Europese bedrijven.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maaß, heeft opgeroepen tot de oprichting van onafhankelijke Europese betalingskanalen, de implementatie van een Europees Monetair Fonds en een uniek Europees systeem van interbancaire financiële transacties, om zo een alternatief te bieden voor de financiële mechanismen die worden gedomineerd door de VS. In een recente verklaring roept de EU op tot een “open strategische autonomie” voor de Unie om zich los te koppelen van Amerikaanse inmenging.

Volgens de European Council of Foreign Relations (ECFR) moet de EU optreden als een “geopolitieke macht” en duidelijk zijn “strategische doelen” formuleren. Dat houdt in dat de Unie het buitenlandbeleid en de geostrategie moet integreren in haar inspanningen tot het vormen van een economische en monetaire unie.

De EU en de ECFR hebben een alomvattende “digitalisering” van de eenheidsmunt van de EU besproken, om zo de financiële veerkracht van de euro onder externe druk te kunnen versterken en om het binnendringen van derde landen in de geldstromen van de EU te belemmeren. Deze pogingen zijn voornamelijk gericht tegen de VS en in de tweede plaats tegen China. Volgens German-Foreign-Policy.com “moet de ontwikkeling van ‘collectieve verdedigingsinstrumenten’ de EU in staat stellen om snel en efficiënt te reageren op ‘economische dwang’ in toekomstige economische oorlogen.”

Het vooruitzicht van economische oorlogen waarbij de VS, Europa en China betrokken zijn werd al aangekondigd in Bijbelse profetieën van duizenden jaren geleden. De overleden onderwijzer en theoloog Herbert W. Armstrong schreef in 1968 dat de ondergang van Amerika zou worden veroorzaakt door een economische oorlog en dat “onze economie zal wankelen en vervolgens zal instorten.” Gerald Flurry, hoofdredacteur van de Trompet, heeft geschreven over de samenwerking tussen Rusland, China en de Europese landen om de financiële neergang van de VS te bewerkstelligen.

De ontwikkelingen die vandaag in Europa en China plaatsvinden maken de weg vrij voor acties die zullen resulteren in internationale samenspanning om de toegang van de VS tot de wereldhandel te blokkeren en een economische belegering uit te voeren op de moderne afstammelingen van het oude Israël.

Lees het artikel De opkomst van China als supermacht om meer te leren over de rol van China in deze “markt der heidenen” en de dreigende economische belegering, en vraag een gratis exemplaar aan van Hij had gelijk door Herbert W. Armstrong.

Nl Hwr