Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Het raadsel van president Trumps populariteit

History in HD/Unsplash

Het raadsel van president Trumps populariteit

Als u Europese nieuwsbronnen volgt, dan is de Amerikaanse president Donald Trump wellicht een raadsel voor u. Na drie jaar van zijn regering vraagt u zich waarschijnlijk af waarom hij nog steeds zo enorm populair is bij veel Amerikanen. President Trump heeft inderdaad veel successen geboekt waar grote sectoren van het Amerikaanse volk blij mee zijn. Maar de echte reden voor zijn succes gaat veel dieper.

In de afgelopen drie jaar heeft president Trump veel van zijn campagnebeloften waargemaakt, ondanks felle tegenstand van de Democratische Partij. De Amerikaanse economie beleeft enigszins een heropleving. Er zijn veel banen bijgekomen en nieuwe handelsovereenkomsten gesloten.

President Trump zette door met het bouwen van een muur aan de zuidelijke grens van het land om illegale immigratie te verminderen. Hij vocht tegen wetgeving die erop gericht was de drempel voor abortussen te verlagen en hij nomineerde twee conservatieve rechters voor het Hooggerechtshof. Tijdens Trumps ambtstermijn namen de spanningen met Noord-Korea af en werd de leider van de Islamitische Staat, Abu Bakr al-Baghdadi, gedood.

Een van de meest belangrijke aspecten van het succes van Trump is echter zijn samenwerking met de evangelische christenen. In de presidentsverkiezingen van 2016 ontving Donald Trump 81 procent  van de evangelische stemmen. Een recente peiling liet zien dat maar liefst 99 procent van de evangelische mensen tegen zijn afzetting zijn.

In “Amerika gered van radicaal links – tijdelijk” legt Gerald Flurry, hoofdredacteur van de Trompet, uit waarom Amerika momenteel een heropleving meemaakt die erg lijkt op degene die het oude Israël meemaakte onder Jerobeam II (2 Koningen 14:23-24). “Een stukje heropleving, een beetje vernieuwde welvaart, een opwelling van religieuze activiteit – maar geen ware religie – met de zegen van de “koning”,” merkte dhr. Flurry op.

Dat is precies waar het gevaar ligt in deze tijdelijke heropleving van Amerika. President Trump pakt veel van de problemen in Amerika aan. Maar hij slaagt er niet in om mensen naar God en naar ware religie te leiden. Hoewel Amerika tijdelijk economische welvaart ervaart, is het land diep verdeeld en gedijt de wetteloosheid onder de oppervlakte. De morele achteruitgang in Amerika gaat gewoon door.

God laat Amerika zien, zoals Hij dat ook bij het oude Israël deed, wat voor welvaart zij kunnen hebben als zij zich naar Hem toe zouden keren. De Bijbel profeteert dat deze heropleving slechts tijdelijk zal zijn, tenzij het volk tot bekering wordt geleid. Eén ding is zeker, wat er op deze heropleving volgt zal eveneens grote gevolgen hebben voor Europa.

Lees dhr. Flurry’s artikel Amerika gered van radicaal links – tijdelijk om te begrijpen waarom en hoe. Nadat u het artikel van dhr. Flurry heeft gelezen zult u Gods perspectief op het presidentschap van dhr. Trump begrijpen, iets waar geen enkele nieuwsbron ook maar enig inzicht in heeft.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.