Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Hessen door terreur getroffen

UWE ANSPACH/PICTURE ALLIANCE VIA GETTY IMAGES

Hessen door terreur getroffen

Tien mensen werden vorige week in Hanau gedood voordat de vermeende moordenaar zichzelf neerschoot. Het manifest van Tobias R. laat er geen twijfel over bestaan dat hij handelde uit haat tegen buitenlanders en uit zijn verlangen om angst te zaaien. Hessen werd al enkele maanden eerder door terreur getroffen toen een rechtsextremist de CDU politicus Walter Lubcke vermoordde in Kassel.

Deze twee aanslagen schokten Duitsland diep en beide vonden plaats in Hessen. Vervolgens reed er maandag ook nog een chauffeur in op een carnavalsparade in Volksmarsen in Hessen. Volgens de mediaberichten raakten meerdere mensen gewond. De motieven worden nog onderzocht.

Het aantal gevallen van extreemrechtse misdaden in Hessen is met 52% procent in 2019 aanzienlijk gestegen. De autoriteiten registreerden in totaal 917 gevallen. Andere deelstaten werden hard getroffen door islamitische terreuraanslagen, Hessen lijkt vooral te worden bedreigd door rechtse terreur.

De vroegste wortels van Hessen in Duitsland zou enig licht kunnen werpen op de oorzaak hiervan.

De Encyclopedia Britannica schrijft: “De vroegst bekende inwoners van het land (Duitsland) waren de Chatti, die hier in de eerste eeuw N. Chr. woonden … ‘Zowel in ras als in taal,’ zo zegt Walther Schultze, ‘waren de Chatti en de Hessi identiek’” (“Hessen”).

Het is daarom geen wonder dat sommigen in Hessen zich bijzonder bezorgd maken over het verloren raken van de Duitse wortels. Ons gratis boek Germany and the Holy Roman Empire legt uit: “Eén van de belangrijkste vroege Duitse stammen waren de Chatti (voorouders van de huidige Hessen), Trevieren, Tungri en de Alamannen, om er een aantal te noemen. Chatti betekent ‘vernietigen door geweld; bang of angstig maken’.”

Tegenwoordig jagen terreuraanslagen in Hessen veel Duitsers, en zelfs mensen over de hele wereld, angst aan. Het fascinerende hieraan is dat de vroege wortels van Hessen veel verder teruggaan en ons helemaal terugvoeren naar de tijd van de Bijbel. “Er bestaat geen twijfel over dat de vroegste Duitse stammen, bekend als de Chatti, afstamden van de Assyrische Chatti die in Klein-Azië woonden.” (ibid.).

De Bijbel zegt over Assyrië in Jesaja 10:5-6: “Wee Assyrië, de roede van Mijn toorn; en Mijn gramschap is een stok in hun hand. Op een huichelachtig volk zal Ik hem afsturen; tegen het volk waarop Ik verbolgen ben, zal Ik hem bevel geven om roof te plegen, om buit te roven, en om het te vertrappen als slijk op straat.” Hier zien we dat God Assyrië, of Duitsland, gebruikt om de volken te straffen, en wel voornamelijk Israël (waaronder de Verenigde Staten en Groot-Brittannië).

De Bijbel waarschuwt niet alleen over het opnieuw ontwaken van het vreselijke Assyrië, maar geeft ook aan dat Duitsland op een dag in vrede met alle naties zal leven (Jesaja 19:16). De Bijbelse identiteit van Duitsland helpt ons niet alleen om profetieën te begrijpen, maar het geeft ons ook grote hoop dat God de controle heeft en spoedig echte vrede zal teweegbrengen.

Lees ons artikel Duitsland en het laatste Heilige Romeinse Rijk voor meer informatie over Duitsland in de profetieën.