Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Guttenberg over Oekraïne

Karl-Theodor zu Guttenberg spreekt tijdens de ceremonie op de Dag van de Duitse Eenheid. [SWEN PFÖRTNER/PICTURE ALLIANCE VIA GETTY IMAGES]

Guttenberg over Oekraïne

Er zal een overkoepelend leider opstaan in Europa. Voor Oekraïne is het misschien te laat, maar het zou in de toekomst kunnen helpen om Europa te versterken.

De voormalige Duitse minister van Defensie, Karl-Theodor zu Guttenberg, reikt de hand aan de Oekraïners, van wie velen zich verraden voelen door Duitsland. In een interview met Maria Bartiromo op 18 maart, merkte Guttenberg op dat hij in contact staat met "de heldhaftige Klitschko-broers in Kiev." Bokslegende en burgemeester van Kiev, Vitali Klitschko, schreef op 23 januari in een artikel voor Bild : "Duitsland verraadt zijn vrienden!"

Guttenberg klaagde ook over het zwakke leiderschap van Duitsland. Over het telefoongesprek tussen de Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de Russische president Vladimir Poetin zei Guttenberg dat het "vruchteloos" was en dat er "waarschijnlijk een grote glimlach in het Kremlin is als je om een staakt-het-vuren vraagt [zoals Scholz deed]. Terwijl Lviv tegelijkertijd wordt bestookt met raketten."

Bartiromo vroeg Guttenberg naar de toespraak van de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy voor Duitse wetgevers op 17 maart. Guttenberg zei: "Allereerst ben ik diep ontroerd en onder de indruk van Zelenskyy's leiderschap, zoals zovelen. Tegelijkertijd was het gisteren bizar om naar zijn video-optreden voor de Bondsdag te kijken en vervolgens de staande ovatie van de parlementsleden te zien die volgde op zijn onverbloemde kritiek." Zelenskyy klaagde over het gebrek aan steun van Duitsland voor Oekraïne. De Duitse parlementariërs applaudisseerden, maar hebben er weinig aan gedaan om de omstandigheden te veranderen.

Guttenberg sprak ook over de economische gevolgen van de vluchtelingencrisis en over het feit dat zijn familie acht Oekraïense vluchtelingen in huis heeft genomen.

In januari, vóór de invasie, was Guttenberg een van de weinigen die waarschuwden voor Poetin. In een toespraak tot ongeveer 1.000 gasten op het digitale jaarlijkse kick-off evenement van de private bank Merck Finck, bekritiseerde hij de Duitse leiding en zei dat ze "een opmerkelijke eierdans" opvoerden. In plaats van 5.000 helmen, had men net zo goed handdoeken naar Oekraïne kunnen sturen, spotte Guttenberg.

Rond dezelfde tijd, zei ook Klitschko: "Vijfduizend helmen zijn een absolute grap. Wat zal Duitsland hierna voor steun sturen? Kussens?"

De huidige Duitse minister van Defensie, Christine Lambrecht, die verantwoordelijk was voor de goedkeuring van de 5.000 helmen, wordt steeds vaker bekritiseerd om haar faux pas en gebrek aan deskundigheid. De lokale krant Fraenkischer Tag merkte op: "Guttenberg, bijvoorbeeld, zou zeker kordater hebben gehandeld." Wirtschafts Woche zei dat Guttenberg "minder sprak als het hoofd van een investeringsfirma en meer als een voormalige Duitse minister van Defensie".

In "Staat KT zu Guttenberg op het punt aan de macht te komen?", schreef Trompet hoofdredacteur Gerald Flurry:

Alhoewel hij nu al enige jaren niet meer in de politiek zit, is KT zu Guttenberg zeer goed op de hoogte van wereldgebeurtenissen. Hij heeft een indrukwekkend politiek, economisch en militair begrip en hij schrijft regelmatig artikelen voor en geeft interviews aan enkele van de grootste nieuwsorganisaties van Amerika en Europa. Guttenberg is op meerdere manieren een briljante man en ik heb nu ongeveer tien jaar lang aangegeven dat hij weleens de volgende leider van Duitsland – en eigenlijk van Europa – zou kunnen zijn.

Naarmate de crises toenemen, zouden de Europese leiders wel eens naar Guttenberg kunnen kijken voor leiderschap. Voor Oekraïne is het misschien te laat, maar het zou Europa in de toekomst zeker kunnen helpen versterken.

Eindtijdprofetieën in Daniël en Openbaring spreken over de opkomst van een overheersende sterke man in Europa. Daniël 11:21 zegt: "In zijn plaats zal er een verachtelijk man opstaan. Men zal hem de koninklijke waardigheid niet geven. Maar hij zal komen in zorgeloze rust en het koningschap zal hij grijpen door vleierijen."

Daniël 8:23 waarschuwt: "Aan het einde van hun koningschap, wanneer de afvalligen de maat hebben volgemaakt, zal er een meedogenloze koning opstaan, bedreven in slinkse streken."

Openbaring 17:10 voorspelt: "Ook zijn het zeven koningen: vijf zijn er gevallen, een is er, de andere is nog niet gekomen, en wanneer hij komt, moet hij een korte tijd blijven."

Eén overkoepelende leider zal opstaan in Europa. Lees dhr. Flurry's artikel "Staat KT zu Guttenberg op het punt aan de macht te komen?" om te begrijpen waarom wij denken dat deze man Karl-Theodor zu Guttenberg zal zijn.

Dit korte artikel werd eerst als Trompet Brief gepubliceerd. Wilt u dagelijks nieuws-updates in uw inbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

Nl Lead