Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Guttenberg heeft weer een doctoraat en wat nu?

Guttenberg heeft weer een doctoraat en wat nu?

Sinds de voormalige minister van Defensie Karl-Theodor zu Guttenberg naar de VS verhuisde na zijn plagiaataffaire, is er maar weinig nieuws over zijn activiteiten geweest. In 2020 veranderde dit plotseling.

Het begon in januari met zijn opmerkingen over wie bondskanselier Angela Merkel zal opvolgen. In maart volgde er onthullingen over AI-bedrijf Augustus Intelligence met betrekking tot “kunstmatige intelligentie”. Spiegel onthulde dat Guttenberg als directeur algemene zaken werkte bij Augustus dat werd beschuldigd van grote fraude. Later domineerde hetzelfde bedrijf het nieuws in Duitsland omdat het bekend werd dat parlementslid Philipp Amthor lobbyde voor Augustus bij de federale overheid.

Vervolgens werd bekend dat Guttenberg ook betrokken was bij een ander bedrijf dat door schandalen werd geteisterd: Wirecard. Via zijn adviesbureau Spitzberg Partners had Guttenberg directe toegang tot kanselier Merkel en pleitte voor overnameplannen van Wirecard in China.

Zowel Augustus als Wirecard liggen onder vuur vanwege fraude en het succesvol misleiden van investeerders. Hoewel hun dubieuze activiteiten waarschijnlijk niet onbekend waren bij de federale overheid, is de invloed die Guttenberg op Merkel en andere ambtenaren had opmerkelijk.

Bovendien werd nu ook bekend dat Guttenberg is gepromoveerd aan de Britse Universiteit van Southampton met zijn bijna 500-pagina tellende publicatie “Een analyse van de aard, omvang en het belang van correspondentiebankieren en de toepassing ervan in historische precedenten en geselecteerde casestudies.”

Guttenberg beweert geen politieke comeback te ambiëren. Maar de geruchten en speculaties hierover zijn opnieuw aangewakkerd.

Of het nu positief of negatief is, de zomer van 2020 heeft Guttenberg weer in de publieke schijnwerpers gezet. In januari vroeg Gerald Flurry, hoofdredacteur van de Trompet: “Staat KT zu Guttenberg op het punt aan de macht te komen?” Op het moment dat bijna niemand meer aan hem dacht, concludeerde dhr. Flurry dat dit wel eens zijn tijd zou kunnen zijn.

Profetieën in Daniël 8:23-25 en Daniël 11:21 openbaren dat de geprofeteerde sterke man van Europa aan de macht zal komen door bedrog en vleierij. Guttenberg heeft thuis zeker nog veel tegenstanders, maar als de crises in Duitsland en Europa verergeren, als economische condities verslechteren, en als de migratiecrisis een nieuwe hoogte bereikt, dan zou er wel eens een beroep kunnen worden gedaan op zijn conservatieve waarden en zijn kennis van het bankwezen.

Het is op zijn minst interessant te zien dat Guttenberg weer in het nieuws is, kort nadat dhr. Flurry aankondigde dat dit zou gebeuren. Om te begrijpen waarom we al jaren naar deze man verwijzen, zelfs nadat hij de politiek verliet, leest u het artikel Staat KT zu Guttenberg op het punt aan de macht te komen" en vraag een gratis exemplaar aan van Er zal spoedig een sterke Duitse leider komen.

Nl Lead