Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Gepensioneerde Franse generaals dreigen met militaire staatsgreep om het islamisme aan te pakken

THOMAS SAMSON/AFP VIA GETTY IMAGES

Gepensioneerde Franse generaals dreigen met militaire staatsgreep om het islamisme aan te pakken

“Het is een sombere tijd. Frankrijk is in gevaar en wordt bedreigd door verschillende dodelijke gevaren.” Dat is het begin van een open brief gericht aan de Franse president Emmanuel Macron en zijn regering (vertaling van de Trompet). Het werd op 21 april ondertekend door 20 voormalige generaals en meer dan 1500 leden van het leger, de politie en de gendarmerie. Het roept Franse leiders op om “de natie te beschermen” tegen islamitische bedreigingen en de geschiedenis van Frankrijk te behoeden.

“Wij blijven soldaten van Frankrijk en kunnen in de huidige omstandigheden niet onverschillig blijven voor het lot van ons mooie land,” zo stelt de brief. Het drukt de angst uit dat Frankrijk “uiteenvalt met islamisme en de hordes van de buitenwijken die grote delen van het land ontkoppelen en veranderen in gebieden die onderworpen zijn aan dogma’s die in strijd zijn met onze grondwet.”

De open brief is gepubliceerd in Valeurs Actuelles, dat wordt beschouwd als een rechts tijdschrift. Sinds de oorspronkelijke publicatie is de brief ondertekend door nog duizenden anderen die geloven dat het gebrek aan handelen het risico op een militaire opstand en een burgeroorlog brengt.

De brief stelt dat radicale islamisten “ons land, zijn tradities en zijn cultuur haten en het uiteen willen zien vallen door zijn verleden en geschiedenis af te nemen.” De geschiedenis en traditie van Europa zijn niet doordrenkt van de Islam, maar van het katholicisme.

Wat deze gepensioneerde generaals zeggen zou wel eens steeds meer mainstream kunnen worden.

De geschiedenis herhaalt zich keer op keer weer. Er komt opnieuw een botsing tussen de radicale islam en het katholieke Europa. De geschiedenis maakt dit duidelijk. De Bijbelse profetie garandeert het.

Als u meer wilt weten over deze profetieën, lees dan het artikel Iran en Europa staan voor een botsing der beschavingen en vraag ons gratis boekje The King of the South (momenteel alleen in het Engels beschikbaar) aan.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.