Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Europa’s tocht naar militaire onafhankelijkheid van “Amerikaanse  voorschriften”

DSCF3845 by joelogon using CC BY-SA 2.0

Europa’s tocht naar militaire onafhankelijkheid van “Amerikaanse voorschriften”

Decennialang was de veiligheid van Europa sterk afhankelijk van de Verenigde Staten. Europa bereidt zijn industrie nu nadrukkelijk voor op een totale breuk met de VS. Toekomstige wapens en wapentechnologieën zullen binnenkort onafhankelijk van Amerikaanse componenten worden geproduceerd.

Er is veel vraag naar Duits militair materieel vanwege hun betrouwbaarheid. Maar nu zouden ze ook vrijgesteld moeten worden van itar-regelgeving. “Achter de formulering staat de instructie dat er geen Amerikaanse componenten of bewapeningstechnologie gebruikt mogen worden in het product. De afkorting itar staat voor ‘International Traffic in Arms Regulations’ (Internationale handel in wapenregelgeving) – en voor één van de meest uitgebreide exportregelgeving in de VS,” zo merkte Die Welt am Sonntag op in ““itar Free - This Is How Europe's Military Wants To Free Itself From U.S. Dictates.

Zodra bij de productie Amerikaanse technologie wordt gebruikt valt de bewapening onder itar-regelgeving. Europese wapenfabrikanten dringen aan op ontheffing van Amerikaanse zeggenschap over hun veiligheidsmaatregelen.

“Een van de voordelen van 100% Europese producten is dat de gegevens van de operaties in Europa blijven en niet in handen van niet-Europese landen komen te vallen,” zei Florent Chauvancy, hoofd verkoop van het Safran helikopterbedrijf, tegen Welt am Sonntag. “ ‘itar –vrij’ en zonder vereisten van andere Amerikaanse voorschriften zal Europa meer vrijheid hebben aan wie de wapens worden geleverd.”

De Franse president Emmanuel Macron verwees hiernaar als de “strategische autonomie” van Frankrijk en de Europese Unie. In november 2018 riep hij ook al op tot een echt Europees leger om Europa te beschermen tegen “China, Rusland en zelfs de Verenigde Staten.” Onlangs omschreef hij de NAVO als “hersendood”.

De Europese wapenfabrikanten zetten de woorden van Macron om in daden. Zelfs in de ontwikkeling van het Europese Future Combat Air System (fcas), zijn de fabrikanten van plan zo min mogelijk gebruik te maken van Amerikaanse technologie. Hoofd van bewapening bij Airbus, Dirk Hoke, zei: “Om een echte betrouwbare partner van de NAVO en de Amerikanen te zijn in trans-Atlantische allianties, moeten we in Europa onze eigen mogelijkheden ontwikkelen en opbouwen.”

Een onafhankelijke Europese militaire strijdmacht is in opmars. Frankrijk verkondigt de oprichting ervan, maar het is Duitsland die het project aanstuurt. Dit militaire rijk is in opkomst, terwijl de immoraliteit in de VS en de rest van de wereld nieuwe hoogten bereikt. De Bijbel profeteert dat Europa binnenkort een leider zal krijgen die deze groeiende militaire macht ten oorlog zal leiden (Daniël 8:23-24) – zelfs tegen de Verenigde Staten.

In Jesaja 10:5 zien we dat God dit opkomende militaire rijk zal gebruiken om de huidige afstammelingen van Israël, voornamelijk de VS en Groot-Brittannië, te straffen. God noemt Assyrië, het huidige Duitsland, de roede van Zijn toorn. Lees het artikel Wat is armageddon van Gerald Flurry, om te begrijpen hoe God ingrijpt in menselijke gebeurtenissen en hoe Hij uiteindelijk een einde zal maken aan alle zonden en oorlogen.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.