Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Europa's afhankelijkheid van Russisch gas

GETTY IMAGES

Europa's afhankelijkheid van Russisch gas

Velen hebben zojuist geëist dat Europa stopt met de invoer van Russisch gas, omdat het de Russische president Vladimir Poetin in staat stelt Oekraïne in een wurggreep te houden. Maar de Duitse bondskanselier Olaf Scholz noemde de energietoevoer uit Rusland essentieel. "De energievoorziening van Europa die nodig is voor warmteopwekking, mobiliteit, stroomvoorziening en industrie kan op dit moment op geen enkele andere manier worden veiliggesteld", zei Scholz op maandag 7 maart. De energievoorziening is daarom "van essentieel belang voor het verlenen van openbare diensten en het dagelijks leven van onze burgers. Europa heeft bewust de energieleveranties uit Rusland vrijgesteld van sancties. Al onze stappen zijn erop gericht Rusland op gevoelige wijze te treffen en op lange termijn duurzaam te zijn."

Met andere woorden, de sancties die de opmars van Rusland onmiddellijk hadden kunnen afremmen, kunnen niet worden uitgevoerd. Miljoenen Oekraïners lijden eronder, duizenden zijn er al gestorven.

Trompet-hoofdredacteur Gerald Flurry waarschuwde al in 2018 dat de Duitse afhankelijkheid van Russisch gas geen toeval is. "In de afgelopen jaren, naarmate de gasreserves in de Noordzee zijn afgenomen, zijn de Europese landen voor hun gasvoorziening steeds afhankelijker geworden van Rusland," merkte de heer Flurry op. "Rusland heeft verschillende keren van deze situatie geprofiteerd door zijn energie te 'bewapenen', door gasleveringen af te snijden wanneer het om politieke of economische redenen Europese staten onder druk wil zetten. "

Jarenlang was Europa zich bewust van zijn afhankelijkheid van Russisch gas en wist het wat dit zou betekenen voor Oost-Europa. Zelfs nadat Rusland de Krim was binnengevallen, bleef Europa zijn omstreden Nord Stream 2-project met Rusland voortzetten. Duitsland betaalde de historische bullebak van Europa en beweerde daarmee een paar euro te besparen. Op zijn beurt heeft Duitsland nu beloofd miljarden uit te geven aan zijn eigen defensie ter verdediging tegen diezelfde bullebak.

De tekenen van een Russische invasie waren al tijden aan de wand. Mr. Flurry legde uit in zijn artikel van 2018:

Nord Stream en Nord Stream 2 zijn belangrijke componenten in Poetins plan om zijn grip te versterken op Oost-Europese landen die deel uitmaakten van het sovjet-imperium. Omdat deze pijpleidingen rechtstreeks van Rusland naar Duitsland lopen, stellen ze Poetin in staat gasleveranties aan landen in Oost-Europa, Oekraïne, Polen en de Baltische staten af ​​te sluiten terwijl de voorraden naar Duitsland blijven stromen.

Dit verschaft scherpe munitie aan het energiewapen van Poetin! Tegen de voormalige Sovjetlanden die hij vastbesloten is terug te brengen onder de macht van Rusland, kan hij zeggen: Oftewel gehoorzamen aan Rusland, of lijden onder koude winters zonder gas om je huizen te verwarmen.

Dit is waarom Oost-Europa probeerde te voorkomen dat Rusland en Duitsland de eerste Nord Stream-pijplijn bouwden. Ze wisten dat het Rusland meer pressiemiddelen tegen hen zou geven. Maar Moskou en Berlijn zijn er toch mee doorgegaan. Nu zal deze tweede fase die pressiemiddelen aanzienlijk vergroten!

De stroom van Russisch gas via Nord Stream 2 is nu tijdelijk uitgesteld. Maar Nord Stream 1 voorziet Duitsland al van het gas dat het nodig heeft om zijn huizen te verwarmen. De tweede pijpleiding zou het land in staat hebben gesteld gas te distribueren naar andere Europese landen.

Deze samenwerking tussen Duitsland en Rusland is nu al fataal gebleken, maar het einde is waarschijnlijk nog niet in zicht. "De geschiedenis laat zien dat tussen twee oorlogen in, Duitsland en Rusland vaak samenwerken," merkte de heer Flurry op. "Het meest berucht is de deal die de twee sloten vlak voor de tweede wereldoorlog, waarin het Duitsland van Adolf Hitler in principe tegen het Rusland van Jozef Stalin zei: Rusland, hou je erbuiten, en wij zullen Europa overnemen. Dan kunnen we samen Polen en andere landen onderling opsplitsen. "

De grenslijnen zijn sindsdien weer verschoven. Maar het is duidelijk dat de Europese kernlanden zich in de recente crisis rond Duitsland scharen, terwijl Wit-Rusland en Oekraïne met de kennelijke goedkeuring van Duitsland in handen van Rusland vallen. Maar dit is nog maar het begin van waar deze samenwerking toe leidt. Uiteindelijk zal Amerika het belangrijkste slachtoffer van dit partnerschap zijn. Lees dhr. Flurry's artikel: "De geheime oorlog van Duitsland en Rusland tegen Amerika ” om dit beter te begrijpen. 

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.