Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Europa censureert binnenlands islamisme

European Union Flags 2 by DesignRecipe is licensed under CC BY 2.0

Europa censureert binnenlands islamisme

Vorige week stemde de Europese Unie ermee in om radicaal islamitische ideeën online te censureren. De nieuwe wet is bedoeld om “de online verspreiding van terroristische inhoud” te voorkomen. Europese wetgevers zetten zich schrap in de strijd tegen radicaal islamisme.

Terroristische groepen zoals de Islamitische Staat gebruiken sociale netwerken om hun propaganda te verspreiden en aanhangers te werven. Hierdoor hebben zelfs een aantal Duitse burgers zich bij ISIS aangesloten. De EU werkt er nu aan terroristische propaganda te beperken. In de toekomst zullen onlinediensten zoals Facebook en YouTube aangemerkt materiaal binnen een uur van hun platforms moeten verwijderen.

Frankrijk heeft ook een nieuwe wet aangenomen om buitenlandse invloeden af te zwakken, oproepen tot haat te straffen, en “religieuze gemotiveerde praktijken” te verbieden, zo meldde Spiegel Online op 9 december: “Frankrijk onderneemt grootschalige actie tegen islamisten.”

Een artikel in de nieuwe wet voorziet onder andere in maximaal drie jaar gevangenisstraf en een boete van €45,000 voor iedereen die “het leven van iemand anders in gevaar brengt door informatie over zijn privé- of gezinsleven of baan te verspreiden.” De wet volgt op de onthoofding van een leraar Frans tot wiens dood online door islamisten werd opgeroepen.

Volgens een onderzoek in Frankrijk, uitte 88 procent bezorgdheid over het islamisme, 58 procent is zelfs “zeer bezorgd.”

Op 4 december merkte German-Foreign-Policy.com in “The Global Judges (II)” op dat de EU nieuwe wetten heeft aangenomen die toestaan vermeende mensenrechtenschenders te bestraffen. Het artikel meldde: “Met het nieuwe regime van sancties doet de EU zich voor als mondiale rechter en wreker van feitelijke of vermeende mensenrechtenschendingen. Een relevante sanctie-wet, grotendeels gemodelleerd volgens de Amerikaanse “Global Magnitsky Act” die gisteren werd aangenomen door de ministers van buitenlandse zaken van de EU. Het geeft de Unie het recht om tegoeden te bevriezen en visa te blokkeren van burgers uit andere landen die beschuldigd worden van schendingen van mensenrechten.”

Het zal niet lang duren voordat Europa de strijd tegen radicaal islam naar het Midden-Oosten brengt. De Bijbel profeteert in Daniël 11:40 dat er een botsing komt tussen katholiek Europa en radicaal islam. Dit vers geeft aan dat deze botsing een gevolg is van een gewelddadige uitdaging van Iran en zijn bondgenoten. Hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, legt in het gratis boekje “The King of the South” (De koning van het zuiden) uit dat deze profetie nog moet worden vervuld.

Veel mensen hopen dat de strijd een vreedzaam eind zal krijgen, maar de Bijbel laat iets anders zien. Daarom heeft de Trompet herhaaldelijk gewaarschuwd dat een liberaal Europa steeds agressiever zal gaan reageren. We zien Europa nu richting de vervulling van deze profetieën marcheren.

Lees ons artikel Drie manieren om de koning van het zuiden uit Bijbelse profetie te identificeren en kijk de korte video De koning van het zuiden in 90 seconden voor meer informatie hierover.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.