Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Een wonderlijke wending

Een wonderlijke wending

Het lijkt er sterk op dat de voormalige Amerikaanse vicepresident Joe Biden de 46e president van de Verenigde Staten zal worden. Enkele dagen na de betwiste verkiezingsuitslag van 3 november begonnen mediabronnen, politieke figuren en zelfs buitenlandse staatshoofden dhr. Biden te feliciteren met zijn verkiezingsoverwinning.

In de dagen en weken volgend op de verkiezingsdag, heeft het campagneteam van president Trump rechtszaken aangespannen in staten waar de verkiezingsresultaten heel dichtbij elkaar lagen. Dergelijke rechtszaken noemden onregelmatigheden bij het tellen van stemmen waaronder storing van de stemmachine, het weigeren van toegang aan waarnemers, acceptatie van ongeldige stembiljetten, lakse post-stemvereisten en opname van stemmen na de vastgestelde deadlines. In zes staten waar juridische procedures zijn aangespannen werden vrijwel alle rechtszaken afgewezen, ingetrokken, ontkend of weg gestemd.

Bovenop de verliezen in de rechtszaken, markeerde dinsdag 8 december een belangrijke “safe harbor” deadline voor het kiescollege. De federale wet vereist dat het Congres de kandidaten accepteert die door de staten zijn gekozen om deel te nemen aan het kiescollege, als die staat zijn verkiezingsgeschillen op 8 december heeft opgelost. Vijf van de zes staten waarin juridische stappen waren ondernomen, hadden de staatsstemmen gecertificeerd en dus hun verkiezingsgeschillen “opgelost” voor 8 december.

Wetgevers in Washington kunnen de kiesmannen van iedere staat die de deadline van 8 december mist aanvechten. Maar de enige staat die deze deadline miste was Wisconsin, een van de legale strijdtonelen, waar het aantal verkiezingsstemmen de resultaten van een veronderstelde Biden-overwinning niet zou veranderen.

De “safe harbor” deadline viel zes dagen voordat het Kiescollege bijeenkomt op 14 december om formeel voor de president te stemmen op basis van de populaire stemmen in elke staat. Wanneer de kiesmannen van alle 50 staten en het District Columbia op maandag 14 december bijeenkomen, zijn ze verplicht te stemmen op de kandidaat die de meerderheid van de stemmen heeft gewonnen in hun staat. Zoals het er nu uitziet, lijkt het erop dat Biden 306 stemmen van het Kiescollege zal krijgen, terwijl er slechts 270 stemmen nodig zijn om de overwinning op te eisen.

Laat u echter niet misleiden door de schijn, want er zit nog meer achter dit verhaal dat nog niet verteld is.

Dit is wat de hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, schreef in zijn artikel “Waarom Donald Trump de Amerikaanse president zal blijven”: “Het lijkt er sterk op dat Joe Biden de volgende president van Amerika wordt. Maar ik geloof dat absoluut niet. … ik ben ervan overtuigd dat Donald Trump president zal blijven … Waarom? Omdat een Biden-presidentschap niet overeenkomt met Bijbelse profetie.”

Voor meer informatie over de Bijbelse profetie die dhr. Flurry’s uitspraak ondersteunt, kunt u zijn artikel Waarom Donald Trump de Amerikaanse president zal blijven lezen.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.