Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Een nieuwe wereldorde zonder de VS

11 US Air Force C-130 and Troops at Quonset Point in North Kingston Rhode Island https://www.flickr.com/photos/51331471@N03/11826081615 by Bravehardt on flickr/[CC BY-NC 2.0] https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/?ref=ccsearch&atype=rich

Een nieuwe wereldorde zonder de VS

"We zijn opgegroeid met een zeker besef dat de VS een wereldmacht wilde zijn,” waarschuwde de Duitse kanselier Angela Merkel in een interview met een groep Europese kranten. “Als de VS zich nu vrijwillig uit die rol wil terugtrekken, dan moeten we daar eens heel goed over nadenken.”

De wereld is gewend geraakt aan wat historici Pax Americana noemen – een beschrijving van de periode van relatieve vrede die begon aan het einde van de Tweede Wereldoorlog tot aan het heden.

Veel onruststokers hebben die vrede in het verleden bedreigd. In de afgelopen tijd zagen we het streven van Iran naar nucleaire bommen, het annexeren van de Krim door Rusland en bedreigingen vanuit Noord Korea. Kanselier Merkel is het niet eens met de manier waarop president Trump deze conflicten aanpakt, maar haar recente uitspraken waren waarschijnlijk een gevolg van het besluit van de president om het aantal Amerikaanse troepen in Duitsland te verminderen.

Mevr. Merkel waarschuwde: “Amerikaanse troepen in Duitsland helpen niet alleen om Duitsland en het Europese deel van de NAVO te beschermen, maar ook de belangen van de Verenigde Staten zelf.”

De VS is steeds terughoudender geworden om de vrede in de wereld te waarborgen. Maar Duitsland heeft ook niet zijn eerlijke deel aan de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) bijgedragen.

Er zijn duidelijk een aantal verschillende redenen die ertoe hebben geleid dat de VS zich geleidelijk van het wereldtoneel terugtrekt. De vraag is echter: Hoe ziet een wereld zonder Amerika als supermacht eruit? Zal er dan nog steeds een periode van vrede zijn?

Zoals wijlen theoloog Herbert W. Armstrong uitlegt in De Verenigde Staten en Groot-Brittannië in profetieën, was de reden voor de relatieve vrede die Amerika en Groot-Brittannië de wereld hebben gebracht niet vanwege hun eigen nationale grootheid. Het was te danken aan Gods ingrijpen. Deze interventie werd geprofeteerd in de Bijbel. Dhr. Armstrong legt uit dat toen het Israël van de oudheid in ballingschap ging in 721-718 voor Chr., God beloofde dat Hij Zijn zegeningen 2.520 jaar later over hen zou herstellen. Dit brengt ons rond 1800-1803 na Chr., ook wel de tijd wanneer Amerika en Groot-Brittannië hun opmars naar grootheid begonnen. Deze twee naties behoren tot de moderne afstammelingen van het oude Israël. Vraag voor meer informatie een gratis exemplaar aan van het boek van dhr. Armstrong, De Verenigde Staten en Groot-Brittannië in de profetieën .

God profeteerde ook dat als gevolg van Israëls rebellie tegen Hem, deze heropleving gevolgd zal worden door de “tijden van de heidenen” (Lukas 21:24). De Bijbel onthult dat deze tijd geen tijd van wereldvrede zal zijn, maar eerder van ongekende instabiliteit en oorlog. Om de tijd waarin we nu leven te begrijpen, kunt u het artikel De tijden der heidenen van Gerald Flurry lezen en een gratis exemplaar aanvragen van De Verenigde Staten en Groot-Brittannië in de profetieën.

Usbip Nl