Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Een nieuwe wereld-wan-orde

ISTOCK.COM/ULTRAMARINFOTO

Een nieuwe wereld-wan-orde

Geschiedenisboeken staan vol met verhalen over de opkomst en ondergang van rijken en naties. In de relatief recente geschiedenis werd de 19 e eeuw gedomineerd door het Britse Rijk en Pax Britannica (1815 – 1914), een tijd van relatieve vrede in Europa en de wereld.

Vervolgens luidde de economische en militaire spanningen in de 20e eeuw enkele grote veranderingen in. In de nasleep van twee wereldoorlogen kwam de VS naar voren als dominante wereldmacht.

Tijdens de jaren van de “Koude Oorlog” bleef de VS als de enige supermacht leiderschap bieden aan de wereld. De laatste helft van de 20e eeuw werd bekend als Pax Americana, wat verwees naar de relatieve vrede die tussen de grootmachten was ontstaan na de Tweede Wereldoorlog.

Trends aan het begin van de 21ste eeuw voorspellen echter een nieuw tijdperk vol rivaliteit waarin een aantal natiestaten en regionale entiteiten strijden om hun positie. De belangrijkste spelers in deze competitie zijn China, Rusland, de Europese Unie en de Verenigde Staten.

Economische en politieke spanningen tussen de VS en China hebben geleid tot een Russisch-Chinese alliantie. De door Duitsland gedomineerde Europese Unie die haar exportmarkten moet beschermen, wil zich niet graag terugtrekken uit China en wil ook niet graag partij kiezen voor de VS.

De opkomst van de Covid-19 pandemie heeft de spanningen die al tussen deze machten aanwezig waren alleen maar versterkt en het feit onderstreept dat we ons in een overgangsfase bevinden. De wereld beweegt zich van een tijdperk waarin de leiderschap de afgelopen twee eeuwen door Groot-Brittannië en Amerika werd gedomineerd, naar een tijdperk dat in de Bijbel profetisch “de tijd der heidenen” wordt genoemd (Lucas 21:24).

Dit is een tijd die gekenmerkt wordt door meedogenloze dictators, onderdrukking van mensen, oorlog en geweld op een onvoorstelbare schaal, en een ongebreidelde strijd om welvaart en macht. Rusland, China en het Heilige Romeinse Rijk zullen de belangrijkste spelers zijn. Maar Amerika en Groot-Brittannië zullen op het wereldtoneel ontbreken. Lees “De tijden der heidenen” voor meer details over dit onderwerp.

De gebeurtenissen die we nu meemaken werden vroeger al geprofeteerd en zijn geopenbaard aan Herbert W. Armstrong. Gedurende vele decennia van de vorige eeuw schreef hij in verschillende publicaties over deze op handen zijnde omwenteling.

Die boodschap wordt nu nog steeds verspreid via de Trompet en de hoofdredacteur Gerald Flurry. Hoewel er op korte termijn zeker slecht nieuws aan komt, wordt dat toch gevolgd door spectaculair goed nieuws.

Amerika en Groot-Brittannië zullen opnieuw de leidende naties van de wereld worden. Maar dat leiderschap zal onder hele andere omstandigheden plaatsvinden, in een wereld die getransformeerd zal zijn en doet denken aan de Hof van Eden. Vraag uw gratis exemplaar van Hij had gelijk aan voor meer informatie over de komende “tijden der heidenen” en waar dat toe zal leiden.

Nl Hwr