Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Een historisch Europees akkoord

Een historisch Europees akkoord

In de vroege ochtend van 21 juli bereikten de 27 lidstaten van de EU overeenstemming over een plan om de economie van de regio met 750 miljard euro te stimuleren. Na 92 uur van moeilijke en rancuneuze onderhandelingen in de langste Europese top van de geschiedenis, werd er uiteindelijk een besluit genomen. Er mogen subsidies van 390 miljard euro en traditionele leningen van 360 miljard euro worden verleend aan landen die daarvoor in aanmerking komen.

De Franse president Emmanuel Macron beschreef de overeenkomst als “historisch,” terwijl de voorzitter van de Europese Council, Charles Michel, verklaarde: “We hebben laten zien dat de Europese magie werkt, wanneer we denken dat het onmogelijk is, dan volgt er vastberadenheid, dankzij wederzijds respect en het vermogen om ondanks verschillen als eenheid te handelen.”

Politici in zowel Italië als Spanje waren ingenomen met het besluit, aangezien deze landen mogelijk het grootste deel van de subsidies ontvangen. Er gaat naar schatting 81 miljard euro naar Italië, 60 miljard naar Spanje en 40 miljard naar Frankrijk.

Het akkoord werd bereikt ondanks bezwaren van de “zuinige vier”: Oostenrijk, Denemarken, Nederland en Zweden. Het oorspronkelijke voorstel voor een “gedeeld” stimuleringsplan dat ingediend werd door Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel, werd op 18 mei aangekondigd. In vergelijking met het oorspronkelijke voorstel weerspiegelt het bereikte compromis van 21 juli zowel een verlaging in het voorgestelde subsidiebedrag als een verhoging in het bedrag voor leningen.

Is dit akkoord “historisch” zoals president Macron beweert? Absoluut! Vanuit een financieel oogpunt luidt het een nieuw tijdperk in, waarbij de Europese lidstaten een gemeenschappelijke schuld delen. Via de Europese Centrale Bank heeft de Europese Unie nu de bevoegdheid om special staatsobligaties uit te geven. Deze financiële maatregelen zullen gebruikt worden om het “stimuleringspakket” van de begroting ter hoogte van 750 miljard euro te financieren.

Er blijven echter vragen rijzen over de goedkeuring van specifieke nationale stimuleringsplannen. De ‘zuinige’ staten onder leiding van de Nederlandse premier Mark Rutte, die wantrouwend zijn over “makkelijk geld,” hebben een vetorecht onderhandeld. Eén of meerdere lidstaten kunnen de voorgestelde subsidies aan een bepaald land bevriezen als het stimuleringsplan van dat land als onvoldoende of zwak wordt beschouwd. Deze optie vormt de basis voor toekomstige conflicten en bitterheid.

Bijbelprofetie geeft aan dat de 27 staten van de Europese Unie zullen worden teruggebracht tot 10 “koningen.” Deze landen zullen “eensgezind zijn en zij zullen hun kracht en macht aan het beest overdragen” (Openbaring 17:13). Overeenstemming tussen deze 10 landen houdt niet alleen het delen van financiën en militaire macht in, maar ook een gemeenschappelijk standpunt ten aanzien van buitenlands beleid en religie.

Het Europese continent heeft al 6 heroplevingen van dit “Heilige Romeinse Rijk” doorleeft. Er zal er nog één volgen. Voor meer informatie over de komende opstanding van deze nieuwe wereldmacht, lees Het Heilige Romeinse Rijk treedt naar voren op volle sterkte.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.