Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

Een gebeurtenis om niet te vergeten

Public Domain

Een gebeurtenis om niet te vergeten

Zaterdag 6 juni 2020 markeerde het 76 ste jubileum van de geallieerde invasie van Normandië in 1944. Hoewel de vieringen op die dag beïnvloed werden door de nog steeds van kracht zijnde anti-Covid-19 maatregelen en werden overschaduwd door andere nieuwsberichten, klonken, net als in 1944, de vreugdevolle vrijheidsklokken om het begin aan te kondigen van de bevrijding van de Nazi-tirannie.

Bij de invasie van D-Day bestormden meer dan 156.000 Amerikaanse, Britse en Canadese soldaten vijf locaties aan de noordkust van Normandië. Amerikaanse troepen ondervonden veel weerstand bij Omaha Beach, waar meer dan 2.000 Amerikaanse soldaten om het leven kwamen.

Er wordt geschat dat meer dan 4.000 geallieerde troepen op 6 juni het leven lieten, met nog eens duizenden gewonden of vermisten. Maar minder dan een week later, op 11 juni, waren de stranden volledig ingenomen en meer dan 326.000 troepen, duizenden voertuigen en 100.000 ton aan apparatuur in Normandië aangekomen. De invasie van Normandië gaf de Duitse troepen een belangrijke psychologische klap en zorgde ervoor dat het tij tegen de Nazi’s begon te keren.

Eind juni hadden de geallieerden de belangrijke zeehaven van Cherbourg ingenomen en meer dan 850.000 soldaten aangevoerd. Eind augustus bereikten de geallieerden de rivier de Seine en werd Parijs bevrijd. De Duitsers waren uit het noordwesten van Frankrijk verdreven en geallieerde troepen stonden op het punt Duitsland aan te vallen.

De invasie in Normandië was het begin van het einde van een wrede Duitse onderdrukking en tirannie die Europa en andere delen van de wereld was opgelegd door de zesde heropleving van het Heilige Romeinse Rijk. We mogen de betekenis van deze historische gebeurtenis niet vergeten, noch de implicaties voor de toekomst negeren.

Er zal spoedig een zevende opleving van het Heilige Romeinse Rijk plaatsvinden, gedomineerd en aangestuurd door een krachtig, herrezen Duitsland. Dit zal over een groot deel van de wereld een mate van onderdrukking en ellende brengen die onvoorstelbaar is in de loop van de menselijke geschiedenis. Lees voor meer informatie ons artikel Duitsland en het laatste Heilige Romeinse Rijk .

De geschiedenis van 6 juni 1944 herinnert ons eraan dat een toekomstige bevrijding de mensheid zal redden van de nachtmerrie die momenteel aan de horizon opdoemt. Die redding zal echter niet komen door geallieerde troepen die massaal aan de Normandische kust zijn verzameld, maar door bovennatuurlijk ingrijpen van de Messias bij Zijn terugkomst op aarde.

Hij zal ingrijpen om de vernietiging van de mens te voorkomen en Zijn koninkrijk, Zijn wet en Zijn regering op deze aarde op te richten. Deze wereld zal eindelijk bevrijd worden van de “slavernij van het verderf” (Romeinen 8:21) en de mensheid zal voor het eerst in 6.000 jaar echte vrede en gerechtigheid leren (Jesaja 9:7).

Voor meer informatie over deze inspirerende toekomst, raad ik u aan de Sleutel van David te kijken: Het mysterie van het Koninkrijk van God . De D-Day van de toekomst zal de wereld voor altijd veranderen en zal nooit meer worden vergeten.