Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrief

De wereld bereidt zich voor op een apocalyptisch conflict

De wereld bereidt zich voor op een apocalyptisch conflict

Onderzoekers ontdekten dat landen over de hele wereld hun militaire uitgaven verhoogden tot een totaal van 1981 miljard dollar (1647 miljard euro) in 2020, aldus het Zweedse Vredesonderzoeksinstituut in Stockholm (Sipri). Dit was een stijging van 2,6 procent vergeleken met 2019. Dit is opmerkelijk gezien het feit dat het wereldwijde bruto binnenlands product (BBP) met 4,4 procent gedaald is, voornamelijk als gevolg van de lockdowns, volgens het Internationaal Monetair Fonds.

De uitgaven van China zijn voor het 26e opeenvolgende jaar gestegen en staat daarmee op de tweede hoogste plaats van het hoogste militaire budget ter wereld. In 2020 werden de militaire uitgaven van China geschat op $252 miljard, een stijging van 1,9 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

De VS bereikte een geschatte $778 miljard, een stijging van 4,4 procent ten opzichte van 2019. De VS was goed voor 39% van de wereldwijde militaire uitgaven. Dit markeerde het derde opeenvolgende jaar waarin de Amerikaanse uitgaven toenamen na zeven jaar van gestage afname.

“Recente stijgingen in Amerikaanse militaire uitgaven worden voornamelijk toegeschreven aan grote investeringen in onderzoek en ontwikkeling, evenals verschillende langetermijnprojecten zoals de modernisering van het Amerikaanse nucleaire arsenaal en grootschalige wapenaankopen”, volgens Alexandra Marksteiner van Sipri.

Duitsland verhoogde zijn militaire budget met 5,2 procent naar $52,8 miljard en staat op de zevende plaats volgens Sipri. Vergeleken met 2011 was dit een toename van 28 procent. De militaire uitgaven van bijna alle NAVO-leden zijn in 2020 gestegen. Twaalf NAVO-leden bereikten de gestelde norm van de alliantie door twee procent of meer van hun BBP aan militaire uitgaven te besteden. In 2019 waren er nog maar negen die dat doel hadden bereikt.

De dagen van ontwapening zijn voorbij, de wereld bereidt zich weer voor op oorlog.

Iran is bezig met het ontwikkelingen van atoombommen en lijkt geen enkele belemmering te hebben om ze te gebruiken. Noord-Korea blijft al even onvoorspelbaar. Rusland is ook bezig met het ontwikkelen van intercontinentale nucleaire raketten die onderscheppingen vermijden. Het heeft ook een onbemande nucleair aangedreven stealth-torpedo ontwikkeld. Deskundigen zijn van mening dat de namen van deze nieuwe wapens “Satan II” en “doomsday” niet overdreven zijn. Om met wereldmachten te kunnen wedijveren probeert Duitsland de Europese legers onder zijn leiding te verenigen, terwijl Russische troepen in Oost-Europa de urgentie hiervoor vergroten. China dreigt Taiwan en de Zuid-Chinese Zee over te nemen.

Westerse militaire analisten vrezen nu dat de VS in een militair conflict met China zou kunnen verliezen. De Amerikaanse suprematie heeft in het verleden grote conflicten afgeschrikt. Cyberaanvallen, hypersonische raketten en grotere militaire capaciteiten verminderen de angst op wederzijdse vernietiging. Een ander wereldwijd conflict lijkt onvermijdelijk.

De wereld maakt zich gereed voor de tijd die Jezus Christus beschrijft in Mattheüs 24:21: “Want dan zal er een grote verdrukking zijn, zoals er niet geweest is vanaf het begin van de wereld, tot nu toe, en zoals er ook nooit meer zijn zal.” Lees meer over hoe die tijd er zal uitzien in het artikel Wat is armageddon. U kunt ook ons gratis boekje De vier ruiters van de apocalyps aanvragen.

TROMPET BRIEF

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Dit is gratis en zonder verdere verplichting.