Ontvang elke werkdag een gratis nieuwsbrief in uw inbox - de Trompet Brief.

45188318294 c82187a781 b

Nord Stream 2 Rügen 181007 369.jpg by juergen.mangelsdorf is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

De Nord Stream 2 en Wintershall

De voormalig voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk maakte enkele intrigerende opmerkingen die laten zien waar de echte macht achter de Duitse regering vandaan komt. Hij zei dat de voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel privé heeft toegegeven dat ze "hulpeloos" was tegenover de druk van het Duitse bedrijfsleven om de Nord Stream 2 gaspijpleiding te steunen die Duitsland rechtstreeks verbindt met Russisch gas. De Telegraph schreef op 29 november: "‘Het besluit om Nord Stream 2 te bouwen was de grootste fout van Angela Merkel,’ zei de heer Tusk. Mevrouw Merkel heeft de controversiële gaspijpleiding consequent verdedigd tegenover de stevige oppositie van de VS en de EU-bondgenoten van Duitsland. Maar de heer Tusk beweerde dat ze hem privé heeft verteld dat ze geen keuze had vanwege de druk die ze ondervond van Duitse ondernemers.”

Dit roept de vraag op wie deze ondernemers zijn? Blijkbaar hebben zij meer macht dan de Duitse regering en meer invloed op belangrijke Duitse beslissingen dan de Verenigde Staten en de Europese Unie. De hoofdredacteur van de Trompet, Gerald Flurry, besprak de opmerkingen van de heer Tusk in zijn recente Sleutel van David-programma "Germany Going Underground ."

In dit artikel zullen we ons verdiepen in een van de financiers achter de Nord Stream 2: Wintershall Dea.

Op de officiële website van Nord Stream AG staat een lijst van al haar financiers . Naast Gazprom, dat gedeeltelijk in handen is van de Russische staat, zijn Wintershall Dea en E.ON de volgende grootste financiers, met elk een bijdrage van 15,5 procent. In augustus 2020 maakte het Duitse Manager Magazine kort melding van de invloed van de voormalige Duitse bondskanselier Gerhard Schröder, die werkt voor het Russische staatsbedrijf Gazprom, op Nord Stream 2, gevolgd door de belangen en bijdragen van Wintershall Dea, een dochteronderneming van BASF.

Het tijdschrift merkte op dat hoewel Wintershall Dea een belang van 15,5 procent bezit in Nord Stream AG, eigenaar van de eerste pijpleiding in de Oostzee die in 2011 werd geopend, dat Gazprom wordt beschouwd als de enige eigenaar van Nord Stream 2, waarbij de financiële investeerders van de westerse partners een tiende van de bouwkosten voor hun rekening nemen.

Wintershall Dea CEO Mario Mehren legde in 2018 uit welke belangstelling zijn bedrijf heeft voor Nord Stream. "Rusland is de belangrijkste regio voor Wintershall! En Rusland blijft de belangrijkste regio voor Wintershall." Wintershall ziet Rusland als een belangrijkere partner dan de VS of EU-partners.

Wintershall werkt al tientallen jaren samen met Gazprom en heeft belangen in twee grote aardgasvelden in het westen van Siberië die op Nord Stream zijn aangesloten. In 2015 ruilde Wintershall zijn aandelen in het Duitse gashandels- en opslagbedrijf Wingas voor verdere productielicenties in Rusland.

Het moederbedrijf BASF ziet Wintershall als een belangrijke winstgenerator en vertrouwt op de aardgasleveringen uit Rusland om zijn eigen chemische productie en elektriciteitscentrales van brandstof te voorzien. BASF is de grootste chemische producent van Duitsland en staat zelfs wereldwijd op de eerste plaats.

Wintershall is ook van cruciaal belang voor de toekomst van Duitsland. Vóór de overname van het in Hamburg gevestigde Dea was het al de grootste olie- en gasproducent van Duitsland. Nu groeit het steeds meer uit tot de "Europese hoofdrolspeler" op dit gebied. "Naast Wintershall heeft ook de Oostenrijkse concurrent omv, geleid door ex-Wintershall CEO Rainer Seele, een belang van een tiende in Nord Stream 2," merkte het manager magazine op. Dit is geen verrassing; Seele uitte felle kritiek op het Amerikaanse verzet tegen Nord Stream 2.

In zijn Sleutel van David programma legde de heer Flurry uit dat veel bedrijven in het huidige Duitsland hun geschiedenis terugvoeren op een succesvolle carrière onder Adolf Hitler. Bovendien onthulde een Amerikaans document in 1996 een geheime bijeenkomst in 1944 van topleiders in de Duitse industrie en hun plan om ondergronds te gaan om vervolgens de nazi-oorlogsmachine nieuw leven in te blazen. De bedrijven waar zij aan het hoofd stonden zijn nu de belangrijkste Duitse wapenproducenten, zoals Dhr. Flurry in detail uitlegt in Germany Conquers the Balkans.

Tijdens Hitlers bewind maakte Basf deel uit van het conglomeraat IG Farben, de fabrikant van onder meer het dodelijke gas van de nazi's, Zyklon B. Na de oorlog splitsten de geallieerden IG Farben op in vier afzonderlijke bedrijven: Bayer, Basf, Hoechst en Cassella. Het Duitse Handelsblatt noemde IG Farben "het bedrijf dat Hitlers wereldoorlog mogelijk maakte."

Er is veel bewijs dat de Duitse industriëlen een nauwe alliantie sloten met Rusland om Europa onderling te verdelen. Bij deze samenwerking waren ook veel Duitse industriëlen betrokken, zoals wordt uitgelegd in "Germany and Russia’s Secret Genocide".

De vraag is wat zij nu van plan zijn? Heeft hun ondergrondse beweging zich met succes doorgezet tot vandaag? De geschiedenis en Bijbelprofetie geven een duidelijk antwoord. Voor meer informatie moedig ik u aan om Dhr. Flurry's artikel over Nord Stream 2 De geheime oorlog van Duitsland en Rusland tegen Amerika te lezen.

Tb Ad Nl